تولید لبنیات در ایران با برند آلمانی
خبرگزاری تسنیم: معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به «امضای پروتکلهای بهداشتی در بخش دامپزشکی میان ایران و آلمان» گفت: براساس مذاکراتی که با آلمانیها انجام شد، درصدد تولید لبنیات، مرغ و تخممرغ بهصورت مشترک در ایران با برند آلمانی و صادرات آنها هستیم. حسن رکنی درخصوص برنامهای که دامداران برای کاهش تدریجی تولید شیرخام در سال جاری به دلیل قیمت پایین این محصول دارند، اظهار کرد: یکی از چالشهایی که در ۲ سال گذشته وجود داشته، خرید شیرخام دامداران توسط صنایع لبنی به کمتر از نرخ مصوب بوده است و هنوز هم شرایط منطقی پیدا نکرده و این کشمکش میان دامداران و صنایع لبنی ادامه دارد.
خبرگزاری تسنیم: معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به «امضای پروتکلهای بهداشتی در بخش دامپزشکی میان ایران و آلمان» گفت: براساس مذاکراتی که با آلمانیها انجام شد، درصدد تولید لبنیات، مرغ و تخممرغ بهصورت مشترک در ایران با برند آلمانی و صادرات آنها هستیم. حسن رکنی درخصوص برنامهای که دامداران برای کاهش تدریجی تولید شیرخام در سال جاری به دلیل قیمت پایین این محصول دارند، اظهار کرد: یکی از چالشهایی که در ۲ سال گذشته وجود داشته، خرید شیرخام دامداران توسط صنایع لبنی به کمتر از نرخ مصوب بوده است و هنوز هم شرایط منطقی پیدا نکرده و این کشمکش میان دامداران و صنایع لبنی ادامه دارد. وی افزود: در ارتباط با نرخ شیرخام جلسهای درسال جدید میان طرفین تولید شیرخام و صنایع لبنیخواهیم داشت؛ هرچند که این جلسه در سال گذشته نیز بدون نتیجه برگزار شده بود. وی تصریح کرد: با توجه به اینکه سازمان حمایت، مسوولیت نظارت برقیمتها را دارد از این سازمان خواسته میشود، شرایط الزام به رعایت قانون و رعایت مصوبه هیات دولت درخصوص شیرخام را فراهم کند.
معاون وزیرجهاد کشاورزی با بیان اینکه چالش جهانی درباره شیر وجود دارد، یادآور شد: شرکتهای اروپایی محدودیت تولید خود را برداشتهاند و رقابت برای صادرات در دنیا افزایش یافته است؛ اما این به آن معنی نیست که ما نتوانیم صادرات داشته باشم، زیرا بازارهای منطقه را در اختیار داریم. رکنی با بیان اینکه سال گذشته ۶۰۰ هزارتن محصولات لبنی صادر کردیم، اضافه کرد: باتوجه به اینکه کشورهای اطراف ما واردکننده لبنیات هستند این مزیت برای تولید و صادرات ما وجود دارد. معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: افزایش تولید شیرخام در برنامههای دولت و برنامه ششم، دارای اولویت است و با توجه به ظرفیتهای تولید باید از این فرصتها استفاده شود.
وی تصریح کرد: دامداران معتقدند اگر قیمت مصوب توسط صنایع لبنی رعایت نشود، استمرار این وضعیت آنها را دچار مشکل کرده و موضوع عرضه و تقاضا را برای کنترل نرخ مطرح میکنند. رکنیگفت: برای برون رفت از این مشکل، باید شرایط صادرات لبنیات را (به جای کاهش تولید) بهبود داد تا در حجم بیشتر و بهصورت روانتر صادرات صورت گیرد. رکنی با بیان اینکه تعرفه صادرات محصولات لبنی به روسیه بالا است، تاکید کرد: با روسیه مذاکراتی درحال انجام است و موضوعات کلی و پروتکلها نهایی شده است، اما موانع تعرفهای کماکان وجود دارد که صادرات را دچار چالش کرده است و باید مذاکرات تکمیلی در این ارتباط انجام شود. وی با اشاره به اینکه بحث ایجاد «کریدور سبز» میان گمرک ایران و روسیه مطرح است، گفت: امیدواریم که این طرح در سال ۹۵ عملیاتی شود تا صادرات لبنیات افزایش یابد.
ارسال نظر