شماره روزنامه ۶۰۰۴
|

  • هراس طلافروشان از افشای اطلاعات

    بررسی‌ها نشان می‌دهد بازار طلا و جواهر به شرایط عادی خود بازنگشته است. معامله‌گران این بازار برای نشان دادن مخالفت خود با قانون مالیات بر عایدی سرمایه، بنگاه‌های خود را به حالت نیمه‌تعطیل درآورده‌اند. به‌نظر می‌رسد اصلی‌ترین معضلی که فعالان صنف طلا با آن مواجه هستند اطلاعات خواسته شده توسط سازمان امور مالیاتی است. به گفته بسیاری از این افراد آنها تمایلی به اعلام اطلاعات دارایی‌های خود به دولت ندارند. این در حالی است که در مقابل، سازمان امور مالیاتی در تلاش است با افزودن تبصره‌های مختلف به این قانون شرایط را برای فعالان طلایی تسهیل کند.
  • افزایش سن بازنشستگی در کره؟

    دنیای اقتصاد-علیرضا کتانی: کره‌جنوبی دومین نرخ بالای فقر درآمدی در میان افراد مسن در کشورهای OECD ( باشگاهی متشکل از اکثر کشورهای ثروتمند) را دارد. بالاترین میزان فقر در میان این کشورها متعلق به کشور کوچک استونی است. نزدیک به ۴۰درصد از مردم بالای ۶۵سال کره‌جنوبی زیر خط فقر کشورهای OECD زندگی می‌کنند که نصف درآمد متوسط ملی آنها است. در ژاپن این نرخ ۲۰درصد است و میانگین OECD ۱۴درصد است. معضل فقر در سنین بالا با افزایش امید به زندگی در این جوامع و ضعف موجود در سیستم بازنشستگی آنها باعث شده بازنشستگی در شرق آسیا تبدیل به یک مساله بغرنج سیاستی شود. این موضوع نشان می‌دهد که چالش بازنشستگان تنها در ایران نیست و احتمال افزایش سن بازنشستگی در کشورهای آسیای شرقی نیز وجود دارد.
  • عطش چین برای خرید طلا

    دنیای اقتصاد: رکوردزنی قیمت طلای جهانی در ماه‌های اخیر نشان می‌دهد که این دارایی همبستگی معکوس خود را نسبت به نرخ تورمی، نرخ بهره بالا و تقویت شاخص ارزی شکسته است. اما تمایل مقامات آمریکایی به آغاز سیاست‌های انبساطی موجب شد تقاضای بانک مرکزی چین در ۱۸ ماه اخیر روند صعودی به خود بگیرد. گفتنی است که ذخایر طلای چین در ماه مارس حدود ۵ تن افزایش یافته و احتکار طلا از سوی این کشور حدود ۶ درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته گزارش شده است.
  • علل ایجاد ناترازی و بنگاه‏داری در نظام بانکی

    فرهاد شریفی بقا/ دکترای تخصصی اقتصاد مالی_پولی
    در این روز‌‌ها، بحث داغ محافل اقتصادی ناترازی بانک‌ها و بنگاه‌داری بانک‌ها است. ابتدا بهتر است درباره شفاف‌سازی برخی واژه‌های به‌کار رفته توسط سیاستگذاران پولی کشور و آگاه‌سازی افکار عمومی مردم به برخی نکات به‌صورت عمیق‌تر پرداخته شود.
  • ​​فراتر از بیت‌کوین؛ قدرت بلاک‌چین در همه‌ صنایع

    نیایش نظری / کارشناس حوزه بلاک‌چین
    بلاک‌چین، نه تنها یک فناوری دیجیتال جدید است، بلکه یک نیروی واقعی و مخرب در تحول صنایع برای همیشه به شمار می‌آید. این فناوری نوین که اصول اساسی امنیت، شفافیت و غیرقابل‌ تغییر بودن را در خود جای داده است، برای تغییر زیرساخت‌های صنایع مختلف، از املاک و مستغلات تا مراقبت‌های بهداشتی و آموزش آماده است. بلاک‌چین به‌عنوان یک نهاد پویا، با ارائه مجموعه ابزارهای بی‌نظیر، به ساده‌تر شدن فرآیندها، افزایش اعتماد و توانمندسازی افراد کمک می‌کند.
  • خرید و فروش طلا مشمول مالیات بر عایدی سرمایه می‌شود؟

    ایسنا: یک کارشناس اقتصادی گفت: بر اساس قانون مالیات بر عایدی سرمایه اشخاص تجاری صاحبان مشاغل بابت فروش طلا مشمول مالیات عملکرد می‌شوند؛ بنابراین مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نخواهند بود و خرید و نگهداری طلا نیز مشمول مالیات نمی‌شود.
  • صدور ۸۰میلیون بیمه‌نامه در سال گذشته

    ایسنا: طبق گزارش بیمه مرکزی از عملکرد ۱۲ماهه بازار بیمه در سال گذشته معادل ۷۹.۸میلیون فقره بیمه‌نامه صادر شده که سه رشته بیمه درمان، بدنه اتومبیل و شخص ثالث در صدر نسبت خسارات پرداختی قرار دارند. بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، اخیرا آمار اولیه عملکرد بازار بیمه در سال۱۴۰۲ را بر اساس ارقام خوداظهاری شرکت‌های بیمه در سامانه سنهاب منتشر کرده است. بر اساس این گزارش، حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی در سال۱۴۰۲ به ترتیب حدود ۲۷۹ و ۱۶۲.۸همت (هزار میلیارد تومان) بوده که در قیاس با مدت مشابه در سال گذشته آن یعنی (۱۴۰۱) به ترتیب ۵۹ و ۶۱.۴ درصد رشد داشته است.
  • راز خاموشی ستاره‌های اقتصادی

    دنیای اقتصاد-گروه اقتصاد بین ‏الملل: شرایط مناسب برخی از اقتصادهای بزرگ مانند آمریکا و هند ممکن است مقامات این کشورها را به آفت خوش‏خیالی دچار کند. ستون‏نویس فایننشال‏تایمز به سیاستگذاران این کشورها توصیه می‏کند از سرنوشت «ستاره‌های» سابق اقتصاد جهانی که اکنون افول کرده‏اند، درس بگیرند و اشتباهات آنها را تکرار نکنند.
  • حضور ناموفق دلار در کانال۶۰

    دنیای اقتصاد: دلار در کانال ۶۰ هزار تومانی دوام نیاورد. به نظر می‌رسد سیگنال مثبتی که معامله‌گران انتظار آن را می‌کشیدند به بازار مخابره نشده است. در روز‌های اخیر خبر ایجاد آتش‌بس میان طرفین درگیر در نوار غزه انتظارات تورمی فعالان بازار ارز تهران را کاهش داده بود و انتظار می‌رفت این آتش‌بس در روز یکشنبه رخ دهد، اما عدم ایجاد توافق در دو روز اخیر دیدگاه معامله‌گران را مجددا افزایشی کرد. قیمت دلار که در روز یکشنبه در کانال ۶۰ معامله می‌شد دیروز به کانال ۶۱هزار تومانی بازگشت.
  • ماشه کاهش نرخ بهره کشیده خواهد شد؟

    دنیای اقتصاد: انتشار داده‌های شغلی آمریکا در روز جمعه سر و صدای زیادی میان اقتصاددانان به پا کرد و واکنش متفاوت بازارها را به دنبال داشت. شیب کاهشی بازدهی خزانه‌داری، آغاز روند معاملاتی طلا در محدوده مثبت و بازگشت بیت‌کوین به روال قیمتی سابق را باید واکنش بازارها به داده‌های نا‌مطلوب بازار کار دانست. این درحالی است که سیاستگذاران چشم‌انتظار گزارش تورمی در ماه آوریل هستند تا دقت عمل بیشتری در اتخاذ سیاست‌های آتی داشته باشند.
  • هشدار نکول بدهی برای اوکراین

    ايبنا: اوکراین در صورت نرسیدن به توافق با دارندگان اوراق قرضه خارجی، با خطر عدم پرداخت بدهی خود مواجه است. به گزارش المیادین، روزنامه آمریکایی وال‌استریت ژورنال گزارش داد که اگر اوکراین نتواند با دارندگان اوراق قرضه خارجی به توافقی برای پرداخت سود اوراق قرضه و رد بخشی از بدهی دست یابد، ممکن است تا ماه اوت نتواند پرداخت کند. این روزنامه توضیح داد که صندوق‌های سرمایه‌گذاری غربی قبلا به اوکراین پیشنهاد داده بودند که کی‌یف پرداخت سود بدهی‌ها را از سر بگیرد و این صندوق‌ها بخشی از بدهی اوراق قرضه را که حدود ۲۰ میلیارد دلار است، پرداخت می‌کنند.
  • گسترش امیدواری در دومین اقتصاد بزرگ جهان

    ايسنا: یک نظرسنجی نشان داد که گسترش فعالیت خدمات چین در بحبوحه افزایش هزینه‌ها کاهش یافت، اما رشد سفارش‌های جدید تسریع شد و احساسات تجاری به‌شدت افزایش یافت تا امیدها به بهبود اقتصادی پایدار افزایش یابد. شاخص مدیران خرید خدمات از ۵۲.۷ در ماه مارس به ۵۲.۵ کاهش یافت و برای شانزدهمین ماه متوالی در منطقه انبساط باقی ماند.
  • فروش ۱۹۰کیلو شمش طلای استاندارد

    مرکز مبادله ایران: از مجموع ۲۷۰کیلوگرم شمش طلای عرضه‌شده در حراج های عمده و خرد تالار معاملات طلای مرکز مبادله ایران، ۱۹۰کیلوگرم با میانگین قیمت ۴میلیارد و ۴۳۲میلیون تومان به ازای هر شمش طلای استاندارد معامله شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر