ایسنا: کارلی فیورینا، مدیرعامل سابق هیولت پاکارد (HP) و نامزد ریاست جمهوری جمهوری‌خواه آمریکا یکی از طرفداران سرسخت حفظ تحریم‌های ایران است. این مخالفت در حالی است که این شرکت فناوری تحت مدیریت وی با وجود تحریم‌های صادراتی سختگیرانه، محصولاتی به ارزش میلیون‌ها دلار به ایران فروخت.

جاش راگین، ستون‌نویس بلومبرگ ویو، در گزارش مفصلی در این خصوص نوشت: فیورینا که از سال ۱۹۹۹ تا سال ۲۰۰۵ به عنوان مدیرعامل هیولت پاکارد خدمت کرد، اغلب از توافق دولت اوباما با ایران به این بهانه که رئیس‌جمهور آمریکا با تسهیل سریع تحریم‌ها علیه ایران موافقت کرده و در مقابل امتیازات زیادی به تهران داده است، انتقاد می‌کند. وی در آوریل با بیان اینکه تحریم‌های ایران به سرعت برچیده می‌شوند، این مساله را تحول خطرناکی توصیف کرده بود.

آنچه فیورینا هرگز به آن اشاره نکرد این است که در زمان مدیریت وی در هیولت پاکارد، این شرکت از یک زیرمجموعه اروپایی و یک شرکت توزیع‌کننده در خاورمیانه برای فروش چاپگر و سایر تجهیزات رایانه به ارزش میلیون‌ها دلار به ایران استفاده کرد. حضور هولت پاکارد در ایران نخستین بار در سال ۲۰۰۸ توسط بوستون گلوب گزارش شد. بررسی‌های این نشریه آمریکایی نشان داد که هولت پاکارد در سال ۱۹۹۷ با یک شرکت هندی جدید در دوبی به نام ردینگتون گلف پیمان همکاری بست. این شراکت در فروش محصولات هولت پاکارد به ایران به اندازه‌ای موفق بود که با کسب سهم ۴۱ درصدی تا سال ۲۰۰۷، این شرکت را در بازار ایران شماره یک ساخت.

پس از انتشار مقاله بوستون گلوب، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا که نقض تحریم‌ها را مورد تحقیق قرار می‌دهد، در نامه‌ای به هیولت پاکارد خواستار توضیح درباره فعالیتش در ایران شد. این شرکت در پاسخ اعلام کرد محصولاتی به ارزش بیش از ۱۲۰ میلیون دلار به ردینگتون گلف برای توزیع در ایران توسط یک زیرمجموعه مستقر در هلند فروخته است و به دلیل اینکه این فروش از طریق یک زیرمجموعه خارجی انجام گرفته بود، هیولت پاکارد منکر نقض قانون تحریم شد.