محققان کمپانی «آی بی ام» با شبیه‌سازی شبکه‌های عصبی که مغز انسان از آن پیروی می‌کند در حال توسعه و ساخت تراشه‌ای در اندازه مغز یک موش و با قدرتی شگفت‌انگیز هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، در سال‌های اخیر، محققان و دانشمندان در توسعه شبکه‌های عصبی به نتایج قابل توجهی دست پیدا کرده‌اند که می‌تواند گام مهمی در آینده این حوزه باشد. تراشه‌های مبتنی بر شبکه‌های عصبی قادر به انجام وظایف شگفت‌انگیزی هستند که آنها را متفاوت می‌کند.

وظایفی مانند توصیف تصاویر، ترجمه جملات، انجام بازی‌های رایانه‌ای، شناسایی موقعیت‌های اطراف و حتی داشتن رویا. با وجود انجام وظایف و قدرت خارق‌العاده این تراشه‌ها باید یادآور شد که این تراشه‌ها دارای محدودیت‌هایی هستند که از میان آنها می‌توان به کند بودن یا اندازه‌های بزرگ سیستم‌های مبتنی بر این فناوری اشاره کرد. چنین محدودیت‌هایی باعث شده تا محققان گام‌های مهمی را در این عرصه بردارند.

نرم‌افزار DeepDream مبتنی بر فناوری توسعه شبکه‌های عصبی است و در صورتی که روی یک رایانه اجرا شود در مدت زمانی در حدود ۱۰ دقیقه قادر به تشخیص تصاویر است. این نمونه بهترین نوع برای بررسی سیستم‌های صوتی هوشمند Google Now و Siri است که برای برقراری ارتباط با کاربر و ارائه نتیجه باید با مرکز supercomputer به تبادل اطلاعات پرداخته که توسط اپل و گوگل و به همین منظور طراحی شده‌اند. این انتقال اطلاعات زمانبر بوده و می‌تواند پاسخگویی را به تاخیر بیندازد.