رونق استفاده از فناوری‏های هوشمند

گجت‏ها که در فارسی به آنها ابزارک یا گاه دستگاهک نیز گفته می‏شود، بخشی از ابزارهای فناورانه هستند که قطعا میزان گسترش آنها طی سال‌های آتی اتفاقات متعددی را رقم خواهد زد.

شاید بسیاری از ما همچنان انیمیشن جذابی که طی سال‌های نوجوانی‏مان هر هفته پخش می‌شد را به خوبی به خاطر داشته باشیم؛ کارآگاه گجت که از شخصیت‏های کارتونی محبوب به‌شمار می‏رفت، ماموری بود که در مواقع لازم از توانایی‌های فوق بشری خود بهره گرفته و اتفاقات جالب و دور از ذهنی را رقم می‌زد، اما حال اگر اندکی درخصوص گجت‌ها توضیح داده شود به خوبی مشخص می‌شود که انتخاب این نام برای شخصیت محبوب کارتون‌های دوره نوجوانی ما به چه دلیل بوده است. به گزارش «ایسنا» طی سال‌های اخیر واژه گجت به کرات به‌کار برده و تکرار شده است. با این حال ممکن است همچنان در ذهن بسیاری افراد این سوال وجود داشته باشد که گجت چیست و چه کاربردی دارد؟

ساعت هوشمند اپل

ساعت هوشمند اپل قابل‏پیش‏بینی‏ترین فناوری سال ۲۰۱۵ بود. این ساعت ماه سپتامبر سال گذشته میلادی و همزمان با عرضه آی‌فون ۶ و آی‌فون ۶ پلاس معرفی شد. این ساعت دارای طرح‌ها و برنامه‏های نرم‏افزار مختلف گوشی هوشمند بود که کاربران می‏توانند با استفاده از آنها این ساعت را اصلاح کنند.

هدست Oculus Rift

گجت‏ واقعیت مجازی Oculus Rift سال ۲۰۱۴ سر و صدای زیادی در میان توسعه‏گران به پا کرد اما نسخه مصرف‏کننده آن قرار بوده تابستان سال ۲۰۱۵ وارد بازار شود. واقعیت مجازی در صنعت بازی‏های ویدئویی، صنعت توریسم و صنعت سرگرمی محبوبیت خاصی کسب کرده و توجه بسیاری از شرکت‌ها را برای تولید گجت‏هایشان به خود جلب کرده است. هدست Oculus VR تنها انتخاب موجود در بازار نیست بلکه سونی و سامسونگ نیز قرار بوده کلاه واقعیت مجازی خود را در سال ۲۰۱۵ ارائه کنند.

پروژه «آرا» (Project Ara)

با این فناوری و سامانه، کاربران می‏توانند بخش‏هایی از گوشی‏ خود را که نیاز به تعمیر دارد، بدون نیاز به خریدن گوشی جدید، جایگزین کنند. به‌طور مثال، چنانچه دوربین جدیدی با تفکیک‏پذیری بالاتر وارد بازار شود، آنچه کاربر به آن نیاز دارد، خریدن یک دوربین جدید و نه تعویض گوشی‏ است. با استفاده از این فناوری، کاربران همچنین می‏توانند صفحه گوشی‏شان را جایگزین کنند بنابراین درصورت خراش برداشتن صفحه، نیازی به تعویض کامل گوشی نیست.

نوار هوشمند NYMI

استفاده از اثر انگشت برای بازکردن قفل گوشی جالب است اما استفاده از ضربان قلب برای انجام این عمل جالب‏تر به نظر می‏رسد. نوار هوشمند NYMI فناوری جدید و پوشیدنی سال ۲۰۱۵ بود که به کاربران امکان باز کردن قفل گوشی‏ها، خودروها، رایانه‏ها و حتی خانه‏هایشان را با استفاده از ضربان قلبشان می‏دهد.

گوشی‏های بی‏سیم The Dash

گوشی‏های بی‏سیم جدید The Dash نه‌تنها هدفون‏هایی تعبیه‏شده در گوش هستند، بلکه به‌عنوان رهگیری‏کننده سلامتی و میکروفن به‌کار خواهند رفت. این سامانه به کاربران امکان رهگیری سلامتی‏شان را با اندازه‏گیری مولفه‏های حیاتی بدن و ارائه بازخورد صوتی بلادرنگ به آنها می‏دهد.

تلویزیون‏های 4K ارزان‏تر

یکی از فناوری‏های جدید سال ۲۰۱۴، تلویزیون ۴K لقب گرفت که بهای آن بسیار بالا بود. قیمت ۴K می‏تواند از هزار تا ۳۹ هزار و ۹۹۹ دلار و ۹۸ سنت باشد. با این حال، تفکیک‏پذیری این سامانه در سال ۲۰۱۵ افزایش یافت که گفته می‏شود بهای آن ارزان‏تر از نمونه سال ۲۰۱۴ است.

سیستم عملگر CarPlay

سیستم عملگر CarPlay اپل در سال ۲۰۱۵ در خودروهای بیشتری وارد شد. این سامانه رانندگان را در مسیریابی، ارسال و دریافت تماس‏ها، پیغام‏ها و پخش موسیقی یاری کرد. اپل با شراکت چندین کارخانه خودروسازی شامل جیپ، کیا و فورد این سامانه را ارائه می‏دهد.

آینه‏ های عقب هوشمند

مانیتورهای ال‏سی‏دی در آینه‏های عقب خودرو تعبیه می‏شوند و این سامانه‏ها تحت شرایط مختلف رویت‏پذیری واضحی را به راننده ارائه می‌دهد.