رقابت در عرضه عینک‌های هوشمند
دنیای اقتصاد: رقابت در دنیای فناوری ابعاد مختلفی دارد و در این بازار شرکت‌های بزرگ تولیدکننده محصولات دیجیتالی می‌کوشند در این بازارها فعال باشند و با عرضه محصولی جدید در رقابت باقی بمانند.

یکی از بازارهایی که در سال‌های اخیر تکاپوی شرکت‌های سازنده ابزارهای پوشیدنی هوشمند را برانگیخته، عینک‌های هوشمند است که قابلیت‌های بسیاری برای آنها تعریف شد و البته مشخص نیست در آینده‌ای نزدیک چه امکانات عجیبی به این ابزارهای پوشیدنی اضافه خواهد شد. پیش از این منابع معتبری که رشد بازارهای ابزار هوشمند پوشیدنی را رصد می‌کنند از احتمال بالا رفتن سود فروش این تجهیزات سخن گفته و از فروش 70 میلیون دلاری این پوشیدنی تا سال 2017 خبر داده بودند.


اما تازه‌های بازار فناوری در زمینه عینک‌هایی که با قابلیت‌های متنوع ارائه شده‌اند نشان از تحرک شرکت‌های سازنده در ارائه آن به بازار دارند. در این بازار پس از گوگل، سونی با SmartEyeglass و مایکروسافت و با HoloLens فعال هستند و شرکت اپل هم می‌کوشد در این بازار سهمی داشته باشد. نگاهی به آخرین فناوری‌ها در این زمینه نشان می‌دهد که گوگل توانسته گوی رقابت را بگیرد. اخیرا شرکت کوگل عینک مخصوص شاغلان را ارائه کرده که در محیط‌های اداری و کاری کاربرد دارد. گفته می‌شود که پروژه ساخت این عینک با فراز و فرودهای بسیاری همراه بوده است. ساخت عینک‌های گوگل به دلایلی مانند نقض حریم خصوصی افراد مدتی پس از زمان عرضه متوقف شد. اکنون خبرهایی از ساخت و عرضه نسل جدیدی از عینک‌های گوگل تا پایان سال ۲۰۱۵ میلادی منتشر شده که قابل توجه است. این کمپانی فعالیت جدیدی را روی پروژه‌ای با نام Glass at Work یا عینکی مخصوص برای محیط‌های کاری آغاز کرده است.


به گزارش خبرگزاری مهر، عینک جدید از قابلیت‌های ظاهری متفاوتی برخوردار است که از میان آنها می‌توان به مواردی مانند ضد آب بودن، تا شدن و همین‌طور محکم‌تر بودن نسبت به مدل پیشین اشاره کرد که نسخه جدید را تبدیل به عینکی متفاوت برای محیط‌های کاری می‌کند. این عینک با وجود داشتن صفحه نمایشی بزرگتر، از عمر باتری کمتری برخوردار شده تا بتواند تجربه متفاوتی را در اختیار کاربرانش قرار دهد. مشخصات اعلام شده در حالی است که عینک گوگل به جای فریم با یک لولا جایگزین شده تا از قابلیت اتصال به عینک‌های دیگر نیز برخوردار باشد. عینک کاری گوگل گلس به یک بسته باتری و لنز متفاوت تجهیز شده تا کاربران بتوانند دیدی بالاتر از حالت عادی داشته باشند. گزارش‌های اولیه قیمت این عینک را حدود ۱۵۰۰ دلار اعلام کرده‌اند. این مشخصات در حالی است که هنوز جزئیات بیشتری در رابطه با عینک گوگل منتشر نشده است. گوگل پروژه‌های خود را بر واقعیت مجازی در کسب‌و‌کار معطوف کرده زیرا شرکت‌های بسیاری به دنبال استفاده از چنین فناوری‌هایی در محیط کاری و اداری خود هستند.


به‌جز گوگل شرکت سونی هم فعالیت‌هایی در این بازار داشته است. سونی در ماه‌های اخیر از عرضه عینک‌های هوشمند و قابل اتصال به اینترنت خود موسوم به SmartEyeglass گفته بود. از جمله امکانات این فناوری اتصال به گوشی‌های هوشمند و دریافت پیامک، تصاویر و دیگر اطلاعات روی صفحه عینک است.


اما به‌جز شرکت‌های معتبر در این بازار شرکت‌های گمنام اما فعال هم در حال رقابتند به گونه‌ای که اخیرا یک کمپانی سوئدی از عرضه عینک هوشمند و جدیدی خبر داده که با دستور کاربرانش و به صورت خودکار تغییر رنگ می‌دهد.


کمپانی سوئدی «LC-Tec» از عرضه عینک جدیدی با نام «Skugga» خبر داده که نه تنها از طراحی منحصر به فردی برخوردار است بلکه امکانات بسیاری را نیز در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد. عینک‌های قدیمی فوتوکرومیک در مواجهه با امواج فرابنفش چند ثانیه‌ای طول می‌کشید تا تغییر رنگ بدهند اما عینک‌های آفتابی الکتروکرومیک بلافاصله در مواجهه با نور فرابنفش تغییر می‌کنند. شیشه عینک‌های الکتروکرومیک را به صورت دستی می‌توان از حالت شیشه شفاف به سایه تغییر داد اما چنین قابلیتی در عینک‌های فوتوکرومیک وجود نداشت.


عینک «Ctrl» از تکنولوژی «e-tint» استفاده می‌کند که چنین قابلیتی را در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد. کاربران عینک‌های «Skugga» با استفاده از نرم‌افزاری که روی اسمارت فون‌های خود نصب می‌کنند، می‌توانند درجه تیرگی عینک را تغییر داده یا در شرایط مختلف تنظیم کنند.


عینک «Skugga» حتی در کمترین درجه تیرگی نیز از عبور هر گونه اشعه UVA یا UVB جلوگیری و اجازه عبور کوچک‌ترین نوری را نمی‌دهد. با برقراری ارتباط بین عینک و اسمارت‌فون‌ها حتی می‌توان میزان درجه UV را نیز مشاهده کرد. بنابراین وجود قابلیت‌های فراوان در این نوع از محصولات این امکان برای کاربران فراهم است که بسته به نوع فعالیت و هدف‌های مورد استفاده خود آنها را انتخاب کنند.