مدت‏ها است که خبری در خصوص فعالیت‏های شرکت IBM به گوش نمی‏خورد، اما به‏ نظر می‏رسد این شرکت در این مدت، در فضایی کاملا بی سر و صدا در حال تولید تراشه‏های جدید برای افزایش بازده دستگاه‏های الکترونیکی بوده است. IBM همچنان در حال سرمایه ‌گذاری در زمینه تحقیق و توسعه تراشه‏های جدید بوده و در جدیدترین اقدام خود موفق به ساخت تراشه‏های جدید با فرآیند ۷ نانومتری شده است. این محصول، نتیجه سرمایه‌‏گذاری ۳ میلیارد دلاری در امر تحقیق بوده و با همکاری شرکت‌ها و موسسات تحقیقاتی مختلفی به‌دست آمده است.

این تکنولوژی به واسطه استفاده از ترانزیستورهای سیلیکون ژرمانیوم و ادغام با لیتوگرافی اضافی با ماوراء بنفش به‌دست آمده است. این تراشه‏های عملیاتی با توان پردازشی بالا ابعادی در اندازه ۱۴ هزار مرتبه کوچک‌تر از موی انسان دارند. هدف نهایی هم در این زمینه مشخص است. شرکت‌های مختلف تلاش زیادی در جهت قرار دادن ترانزیستورهای بیشتر در فضایی کوچک‌تر انجام می‏دهند تا نهایتا محصولاتی با کارآیی بالاتر عرضه شوند. این در حالی است که مشکل گرمای ایجاد شده و همچنین دیگر موانع تکنولوژیک سدی در برابر پیشرفت بی‏حد و حصر این تراشه‏ها هستند.

این هدف تا حدی مهم و حیاتی است که به‏ نظر می‏رسد شرکت سامسونگ هم از تکنولوژی ۱۴ نانومتری FinFET خود با آینده روشن‏تری در مقایسه با تکنولوژی ۲۰ نانومتری استفاده شده در تراشه‏های کوالکام یاد می‏کند.

با این اوصاف تکنولوژی ۷ نانومتری یک موفقیت بزرگ‌تر به شمار می‏آید و به عقیده IBM می‏تواند تا ۵۰ درصد کارآیی دستگاه‏های الکترونیکی را افزایش دهد. با وجود همه اینها، این تکنولوژی همچنان راه زیادی برای حضور در دستگاه‏های الکترونیکی مختلف دارد.