خودروهای بدون راننده سرنشینان را بیمار می‏کنند

اگر بی‌صبرانه منتظر از راه رسیدن خودروهای بدون نیاز به راننده هستید، بهتر است در تصوراتتان تجدید نظر کنید، زیرا این خودروها مشکلاتی را نیز به همراه می‏آورند. به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از ساینس تایمز، گروهی از محققان معتقدند این خودروها احتمال ابتلای سرنشینانشان را به برخی بیماری‌های ناشی از جابه‌جایی و تحرک افزایش می‌دهند، زیرا مسافران خودروهای خودکار کنترلی بر نحوه جابه‌جایی آنها ندارند و همین مساله مشکلاتی را به همراه می‌آورد.

از سوی دیگر حرکت خودکار خودروهای یاد شده باعث تحرک بیش از حد مسافران آنها و اقداماتی می‌شود که افراد معمولا در یک خودرو انجام نمی‌دهند و همین مساله نیز خطراتی را به همراه می‌آورد. مایکل سیواک یکی از این محققان است که می‌گوید به هم خوردن مکرر تعادل سرنشینان خودروهای خودکار و تغییر مکرر داده‌های بصری دریافتی آنها، عدم امکان پیش‌بینی مسیر حرکت و کنترل اندک آنها بر مسیر جابه‌جایی‌ها بر اعضای بدن سرنشینان خودروهای بدون راننده تاثیر منفی می‌گذارد و ممکن است آنها را بیمار کند.

گزارشی که در این زمینه از طریق بررسی شرایط ۳۲۵۵ بزرگسال در ۶ کشور تهیه شده، نشان می‌دهد ۶ تا ۱۰ درصد از آمریکایی‌های استفاده‌کننده از خودروهای خودکار با مشکل بیماری‌های ناشی از حرکت این خودروها دست به گریبان بوده‌اند.

براساس برآوردهای به عمل آمده ۵۳ درصد هندی‌ها، ۴۰ درصد چینی‌ها، ۳۷ درصد آمریکایی‌ها، ۳۰ درصد استرالیایی‌ها، ۲۸ درصد بریتانیایی‌ها و ۲۶ درصد ژاپنی‌ها در صورت استفاده از چنین خودروهایی ممکن است با مشکل مواجه شوند. متداول‌ترین مشکل استفاده از این خودروها حالت تهوع است. زیرا سرنشینان آنها نمی‏توانند حرکات خودرو را پیش‌بینی کرده و بدن آنها دائما در برابر جابه‌جایی‏ها غافلگیر می‏شود و در نتیجه مشکلات زیادی به وجود می‏آید. ساده‌ترین راه مشکل عدم جابه‌جایی و تحرک زیاد سرنشینان در خودروهای خودکار است.