تالیا 3G ندارد!

ایسنا: حدود ۶ماه از ورود اپراتورهای مختلف کشور به عرصه ارائه خدمات نسل سه می‏گذرد اما با این حال همچنان دسترسی به ۳G برای مشترکان تالیا امکان‏پذیر نیست. اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۲ مدیر عامل وقت شرکت ارتباطات تالیا از تصمیم این شرکت برای بسترسازی ارائه خدمات نسل سوم ارتباطی خبر داد و گفت: البته در حال حاضر اپراتور سوم ارائه‌کننده انحصاری ۳G به شمار می‏رود و تالیا هم مانند سایر اپراتورها چاره‏ای جز احترام گذاشتن به این دوره نخواهد داشت. حال حدود دو سال از این صحبت می‏گذرد و در شرایطی که تمام اپراتورهای موبایل به ارائه خدمات نسل سه پرداخته‏اند همچنان مشترکان تالیا در دسترسی به این خدمات با محدودیت مواجهند.

سال گذشته مدیرعامل وقت این شرکت در گفت‏وگویی با «ایسنا» تاکید کرده بود: یکی از مهم‌ترین دغدغه‏های تالیا اهمیت دادن به نیازهای مشتری است و در راستای احترام به نیازهای مشتری در تلاشیم زیرساخت‏های لازم برای ورود به عرصه ۳G را فراهم کنیم تا پس از پایان دوره انحصار ما هم بتوانیم این خدمات را ارائه کنیم؛ چراکه منطقی نیست ما برای ارائه این خدمات منتظر بمانیم تا دوره انحصار به پایان برسد و ما آنگاه زیرساخت‏های خود را آماده کنیم.

فریبرز نژاد دادگر در پاسخ به این سوال که آیا تعداد مشترکان شبکه تالیا آن اندازه هست که ورود به این عرصه و وارد کردن این تکنولوژی برای این شرکت مقرون به صرفه باشد، گفته بود: به هر حال نگاه ما برای ورود به عرصه ارائه خدمات نسل سوم به این شکل است که کاربرانمان از خدمات ما رضایت داشته باشند. در این میان تعداد مشترکان هم اهمیت چندانی ندارد و مهم آن است که کاربران ما خدمات خوبی دریافت کنند. از نظر هزینه‏ها نیز معمولا هرچه تکنولوژی‏ها پیشرفته‏تر می‏شوند هزینه‏های تمام شده آنها پایین‏تر می‏آید.

حال ۶ ماه از ورود اپراتورهای دیگر به عرصه ارائه این خدمات می گذرد و مشترکان تالیا فاقد امکان دسترسی به این خدمات هستند. البته شنیده‏ها حاکی از آن است که طی هفته‏های اخیر، روی صفحه گوشی مشترکان تالیا عبارت ۳G دیده می‏شود، اما سیم‌کارت‌های مشترکان آنتن نمی‌دهد.

شرکت تالیا به عنوان اولین شبکه مستقل پیش پرداخت تلفن همراه (Pre-Paid) از سال ۱۳۸۳ با استفاده از تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری شرکت‌های زیمنس، آلکاتل و اریکسون و با مشاوره یکی از مشاوران GSM در دنیا (شرکت TELE۲ ) آغاز به کار کرد.

این شبکه به طور رسمی از سوم خرداد ۱۳۸۴ ابتدا در تهران و به تدریج در سایر شهرها و مراکز استان‏ها سرویس‌دهی خود را آغاز کرد و درسال ۱۳۹۱ شرکت تعاونی مجتمع صنعتی رفسنجان، سهامدار ۴۳ درصدی خود در اولین پیمانکار- اپراتور تلفن همراه اعتباری تالیا را فروخت. اما در ادامه و تاکنون تالیا به دلایل مختلف با فراز و فرودهایی مواجه شده و ظاهرا منتظر تصمیم‏گیری مسوولان است.

در حال حاضر ۴۳ درصد سهام پروژه تالیا متعلق به شرکت گسترش ارتباطات تالیا و ۵۷ درصد متعلق به شرکت مخابرات ایران است و پیش از این، این‌گونه عنوان شده بود که قرار بر آن است که همراه اول، سهام، گسترش ارتباطات تالیا را خریداری کند و به این ترتیب سیم‏کارت‏های تالیا به همراه اول منتقل ‏شوند که البته با گذشت چند ماه از طرح این موضع همچنان اتفاقی در این زمینه رخ نداده است.