خبرگزاری تسنیم: مدیر کل صدور پروانه سرویس‏های رادیویی رگولاتوری گفت: باند فرکانسی ۷۰۰ مگاهرتز به‏رغم دیجیتالی شدن شبکه‏های تلویزیونی همچنان در اختیار صداوسیما قرار دارد؛ در حالی که می‏توانیم از آن برای توسعه ارتباطات روستایی استفاده کنیم. عظیم فرد با اشاره به اینکه باند فرکانسی ۷۰۰مگاهرتز همچنان در اختیار صداوسیما قرار دارد، اظهار کرد: این باند به دلیل فرکانس پایین‏تر دارای تلفات کمتری است و به ایستگاه‏های پایه (Base Station) کمتری نیاز دارد. وی ادامه داد: بنابراین می‏توان از آن به عنوان باندی اقتصادی مخصوصا برای مناطق روستایی نام برد. مدیر کل صدور پروانه سرویس‏های رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان اینکه باند ۷۰۰ پیش از این برای پخش فراگیر استفاده می‏شد، گفت: با توجه به دیجیتالی شدن پخش فراگیر و شبکه‏های تلویزیونی، دیگر نیازی به باند ۷۰۰ نیست، زیرا می‏شود در یک رده فرکانسی بالغ بر ۱۰ برنامه (کانال) را پخش کرد. او با اشاره به اینکه در هر شهری فرکانس‏های مختلفی برای پخش دیجیتال وجود دارد، ابراز کرد: به عنوان مثال تهران غیر از آنالوگ، سه کانال دیجیتال نیز دارد.

فرد درباره اولویت استفاده این رنج فرکانسی در حوزه ارتباطات اظهار کرد: قطعا اگر این باند تخلیه شود و در اختیار وزارت ارتباطات قرار گیرد برای توسعه خدمات نسل سوم و چهارم از آن استفاده می‏کنیم و به عبارتی بیشتر دنبال راه‏اندازی LTE (نسل چهارم) هستیم. پیش از این وزیر ارتباطات گفته بود که فرکانس اختصاص داده شده به تلویزیون در گذشته، در تمام کشورهای دنیا به دلیل کمیاب بودن فرکانس به سمت آزادسازی می‏رود تا در اختیار سرمایه‏گذاری‏های دیگر قرار گیرد.

واعظی همچنین گفت: باند فرکانسی ۷۰۰ بهترین فرکانس برای نسل سوم موبایل است و هم‏اکنون در اختیار سازمان صداوسیما و چند شبکه تلویزیونی قرار دارد که قرار است در آینده تخلیه و در اختیار وزارت ارتباطات قرار گیرد.

توسعه نسل 4 موبایل معطل صدا و سیماست