هدفگذاری صادرات یکمیلیارددلاری نرمافزار در یک دوره پنجساله
ایسنا: رئیس هیاتمدیره تشکلهای فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران از هدفگذاری صادرات یکمیلیارد دلاری صادرات نرمافزار در یک دوره پنج ساله خبر داد. محمدرضا طلایی در این خصوص گفت: با وجود صادرات سالانه ۴۰۰ میلیون دلاری نرمافزار، صادرکنندگان با موانع و مشکلاتی از جمله عدم صدور پروانه صادراتی برای صادرکنندگان نرم افزار، تعیین ارزش و معافیت مالیاتی مواجه هستند. وی با بیان اینکه ایران در بخش نرمافزار با توجه به نیروی انسانی متخصص و هزینه تمام شده محصولات و خدمات از مزیت نسبی مناسبی برخوردار است، عنوان کرد: با تصویب قانون حمایت از پدیدآورندگان نرمافزارهای رایانهای در سال ۱۳۷۹ در مجلس شورای اسلامی و آییننامه اجرایی آن در دولت در سال ۸۳ انتظار داشتیم که شاهد رعایت حق مالکیت فکری و معنوی پدیدآورندگان نرمافزار و محتوای دیجیتال باشیم، ولی متاسفانه تاکنون این قانون از فعالان این حوزه حمایتی نداشته است.
ایسنا: رئیس هیاتمدیره تشکلهای فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران از هدفگذاری صادرات یکمیلیارد دلاری صادرات نرمافزار در یک دوره پنج ساله خبر داد. محمدرضا طلایی در این خصوص گفت: با وجود صادرات سالانه ۴۰۰ میلیون دلاری نرمافزار، صادرکنندگان با موانع و مشکلاتی از جمله عدم صدور پروانه صادراتی برای صادرکنندگان نرم افزار، تعیین ارزش و معافیت مالیاتی مواجه هستند. وی با بیان اینکه ایران در بخش نرمافزار با توجه به نیروی انسانی متخصص و هزینه تمام شده محصولات و خدمات از مزیت نسبی مناسبی برخوردار است، عنوان کرد: با تصویب قانون حمایت از پدیدآورندگان نرمافزارهای رایانهای در سال ۱۳۷۹ در مجلس شورای اسلامی و آییننامه اجرایی آن در دولت در سال ۸۳ انتظار داشتیم که شاهد رعایت حق مالکیت فکری و معنوی پدیدآورندگان نرمافزار و محتوای دیجیتال باشیم، ولی متاسفانه تاکنون این قانون از فعالان این حوزه حمایتی نداشته است.وی با بیان اینکه درحال حاضر آمار صادرات این بخش به ۴۰۰ میلیون دلار رسیده است، تصریح کرد: سازمان توسعه تجارت که متولی صادرات غیرنفتی کشور است طی سالهای گذشته حمایتهای لازم را از این بخش داشته، اما سازمانهایی مانند گمرکات و سازمان امور مالیاتی با روشهای صادرات محصولات و خدمات دانشبنیان که صادرات نرمافزار نیز از زیرمجموعههای آن به حساب میآید آشنایی لازم را ندارند و سازوکارهای لازم برای صادرات اینگونه محصولات و خدمات طراحی نشده است.
وی با اشاره به صادرات نرمافزار به کشورهای آمریکای شمالی، اروپا، آسیای میانه و حوزه خلیجفارس اظهار کرد: در صورتی که موانع و مشکلات برداشته شود در یک دوره پنج ساله میتوان رقم صادرات نرمافزار را به یک میلیارد دلار افزایش داد.
ارسال نظر