دردسرهای اسمارتفون داشتن
استفاده از اسمارتفونها و تبلتها اینروزها به اندازهای رواج یافته که کمتر کسی میتواند آن روزهای بدون موبایل، حتی پیشپا افتادهترین مدلهای آن را به یاد بیاورد، یا حتی متصور شود. امروزه بخش بزرگی از جمعیت جهان کاربر اسمارتفون یا تبلت یا هردو هستند و گروه زیادی از این جمعیت بیش از یک اسمارت فون در دست دارند؛ و براساس این باور رایج که افراط در هرچیزی زیانبار است، استفاده بیش از اندازه از این تکنولوژیهای ارتباطاتی نیز ضررهای زیادی برای انسانها به بار میآورد. از مختل کردن زندگی خانوادگی تا بیخوابی و تغییر حالت بدن، برخی از این عوارض درحال حاضر شناخته شدههستند، برخی به تازگی شناسایی شدهاند، تعدادی هنوز به اثبات نرسیدهاند و تعدادی دیگر هنوز کشف نشدهاند.
استفاده از اسمارتفونها و تبلتها اینروزها به اندازهای رواج یافته که کمتر کسی میتواند آن روزهای بدون موبایل، حتی پیشپا افتادهترین مدلهای آن را به یاد بیاورد، یا حتی متصور شود. امروزه بخش بزرگی از جمعیت جهان کاربر اسمارتفون یا تبلت یا هردو هستند و گروه زیادی از این جمعیت بیش از یک اسمارت فون در دست دارند؛ و براساس این باور رایج که افراط در هرچیزی زیانبار است، استفاده بیش از اندازه از این تکنولوژیهای ارتباطاتی نیز ضررهای زیادی برای انسانها به بار میآورد. از مختل کردن زندگی خانوادگی تا بیخوابی و تغییر حالت بدن، برخی از این عوارض درحال حاضر شناخته شدههستند، برخی به تازگی شناسایی شدهاند، تعدادی هنوز به اثبات نرسیدهاند و تعدادی دیگر هنوز کشف نشدهاند.اما از میان آنهایی که به تازگی کشف شدهاند میتوان به چند نمونه جالب توجه اشاره کرد که هم بر ظاهر کاربران اثر میگذارد و هم بر شخصیت و روح و روان آنها.
پیری زودرس
براساس گزارش تلگراف، چین و چروک پوستی که به تک-نک یا گردن تکنولوژی شهرت یافته، عارضهای است که در افراد ۱۸ تا ۳۹ سالهای بروز میکند که بهصورت متوسط سه وسیله دیجیتال در اختیار دارند و روزانه بیش از ۱۵۰ بار به نمایشگر آن نگاه میکنند.
نشانههای این عارضه افتادگی پوست، شل شدن غبغب و ایجاد چروکهای عمیق در بالای استخوانهای ترقوه است. افتادگی مداوم گردن برای خواندن پیامکها و یا استفاده از اپلیکیشنها، عامل اصلی این عارضه عنوان شدهاند. به گفته متخصصان پوست کلینیک لندن، در حالت طبیعی این اختلالات پوستی معمولا از میانسالی آغاز به نمایان شدن میکنند و روند کامل شدن آنها ۱۰ سال ادامه دارد، اما به لطف عارضه تک-نک، این نشانهها در میان نسل زنان جوان رایجتر شدهاست. این اختلالات در میان جوانان ۱۹ تا ۳۹ ساله رواج بیشتری داشته و تاثیر روند طبیعی از دست رفتن انعطافپذیری پوست و همچنین تاثیر نیروی جاذبه را شدیدتر میکند. نگاه مداوم به سمت پایین همچنین باعث ایجاد خطوط و چینوچروکهای بیشتر در اطراف چانه و گردن میشود.
اضطراب و کندذهنی
براساس مطالعهای جدید، اضطراب ناشی از جدا شدن از اسمارتفونها بر تواناییهای شناختی کاربران اثر بد میگذارد. محققان دانشگاه میسوری در این تحقیق دریافتند کاربران آیفون زمانی که گوشیهای خود را به دست دارند، توانایی بیشتری در حل کردن مجموعهای از معماها از خود نشان میدهند، اما زمانی که از آیفون خود دور میشوند، تغییرات فیزیکی زیادی در آنها بروز میکند: افزایش ضربان قلب، فشار خون و اضطراب و علاوهبر همه اینها عملکرد شناختی و قدرت درک آنها نیز
کاهش مییابد. براساس گزارش تایم، تاکنون مطالعات کمی درباره عوارض جداسازی گوشی موبایل از کاربران انجام گرفتهاست. محققان در این مطالعه جدید توصیه میکنند عاشقان آیفون برای کاهش عوارض ناشی از این اختلال باید در زمان حضور در جلسه امتحان، حضور در جلسات و دیگر فعالیتهایی که نیاز به تمرکز و توجه دارد، آیفون خود را حتما به همراه داشته باشند. به گفته راسل کلیتون، دانشمند ارشد این تحقیقات، نتایج این مطالعه نشان میدهد آیفون از قابلیت تبدیل شدن به بخشی از هویت شخص برخوردار است زیرا در صورت جدا کردن آن از مالکش، فرد خویشتن خود را کمتر احساس کرده و دچار حالتهای روانی منفی میشود.
مردان خودشیفته
محققان در دانشگاه اوهایو نیز جنبهای دیگر از عوارض اسمارتفونها بر شخصیت و زندگی کاربران را بررسی کردهاند. به گفته این محققان که روی ۸۰۰ مرد ۱۸ تا ۷۴ ساله مطالعه کردهاند، مردهایی که سلفیهای زیادی از خود روی شبکههای اجتماعی منتشر میسازند یا سلفیهای خود را پیش از انتشار ویرایش میکنند، به اختلال شخصیت خودشیفتگی مبتلا هستند. به گفته محققان، این افراد تا حد زیادی نشانههای رفتار ضداجتماعی و اختلال سایکوپاتی را نیز از خود بروز میدهند و در معرض خودبزرگبینی نیز قرار دارند. محققان میگویند میزان سایکوپاتی، خودشیفتگی و خودبزرگبینی، مجموعهای از اختلالات شخصیتی که به سهگانه تاریک شهرت دارند، در این افراد در سطح متوسط است. در حقیقت داشتن میزان ملایمی از این خصوصیات شاید چندان هم بد نباشد، زیرا این مطالعه دریافته است مردانی که سلفیهای زیادی از خود منتشر میکنند، از نظر دیگران جذاب به نظر میآیند.
ارسال نظر