یک سناتور آمریکایی:
علت بیاینترنت ماندن کوباییها کاسترو است
ایتنا: بهبود روابط آمریکا و کوبا که چندی پیش و پس از ۵۳ سال دشمنی صورت گرفت، با استقبال جامعه جهانی روبهرو شد. گزارشها و تصاویری نیز از جشن و پایکوبی شهروندان کوبایی بعد از، از سرگیری روابط با آمریکا مخابره شده است. به همین بهانه در این نوشتار قصد داریم وضعیت اینترنت در کوبا را بررسی میکنیم. بد نیست در ابتدا اشارهای داشته باشیم به سخنان اخیر اوباما رئیسجمهور آمریکا در این خصوص. اوباما گفته بود: من به جریان آزاد اطلاعات عقیده دارم. متاسفانه تحریمهای ما علیه کوبا، از دسترسی شهروندان کوبایی به فناوریهایی که توانمندسازی افراد در سطح جهانی را به دنبال دارد جلوگیری کرده است.
ایتنا: بهبود روابط آمریکا و کوبا که چندی پیش و پس از ۵۳ سال دشمنی صورت گرفت، با استقبال جامعه جهانی روبهرو شد. گزارشها و تصاویری نیز از جشن و پایکوبی شهروندان کوبایی بعد از، از سرگیری روابط با آمریکا مخابره شده است. به همین بهانه در این نوشتار قصد داریم وضعیت اینترنت در کوبا را بررسی میکنیم. بد نیست در ابتدا اشارهای داشته باشیم به سخنان اخیر اوباما رئیسجمهور آمریکا در این خصوص. اوباما گفته بود: من به جریان آزاد اطلاعات عقیده دارم. متاسفانه تحریمهای ما علیه کوبا، از دسترسی شهروندان کوبایی به فناوریهایی که توانمندسازی افراد در سطح جهانی را به دنبال دارد جلوگیری کرده است. ما مارکو روبیو سناتور ایالت فلوریدا در سنای آمریکا نظر دیگری دارد. این سناتور ۴۳ ساله که خود یک آمریکایی-کوبایی است، میگوید: سخنان اوباما مبنی بر اینکه مردم کوبا بهدلیل تحریمهای وضع شده از سوی ایالات متحده به فناوریهای پیشرفته ارتباطاتی و مخابراتی نظیر اینترنت و تلفنهای هوشمند دسترسی ندارند، یک اشتباه است. به گزارش روزنامه میامی هرالد چاپ آمریکا، روبیو بر این باور است که دلیل عدم دسترسی شهروندان کوبایی یک چیز است و آن اینکه استفاده از فناوریهای نوین در کوبا ممنوع است. از سوی دیگر دولت کمونیست کوبا تقریبا تمام صنایع ارتباطی فعال در این کشور را تحت قیمومیت و کنترل کامل خود دارد.
هر چند دفتر آمار ملی کوبا مدعی است حدود ۲۳ درصد مردم کوبا به اینترنت دسترسی دارند، ولی این تعداد اندک هم به نظر اغراقآمیز میآید، زیرا بسیاری از این ۲۳ درصد فقط به یک شبکه اینترانت که شدیدا توسط دولت کوبا کنترل میشود دسترسی دارند. کاربران این شبکه محدود میتوانند به امور سادهای همچون چک کردن ایمیل و مراجعه به سایتهای مورد تایید دولت هاوانا بپردازند. در این کشور ۱۱ میلیون نفری، دسترسی به GPS و سرویسهای ماهوارهای ممنوع است. سازمان خانه آزادی (Freedom House) که یک ارگان غیردولتی در آمریکا است، میگوید احتمالا فقط ۵ درصد مردم کوبا به اینترنت جهانی دسترسی دارند. موضوع قیمت، عامل دیگری است که به این وضعیت بغرنج دامن میزند. قیمت یک رایانه معمولی بیش از دوبرابر متوسط حقوق سالانه یک کوبایی است. علاوهبر این دولت، هزینه دسترسی به اینترنت کند و شدیدا محدود خود را نیز بسیار بالا برده است به طوری که شهروندانی که در هفته بهطور متوسط ۲۰ دلار دستمزد میگیرند، اگر بخواهند بهطور مرتب در فضای وب آنلاین باشند، باید هزینه سرسامآوری را متقبل شوند. علاوهبر همه اینها، نگاه توطئهگرایانه مقامات هاوانا به فناوریهای روز از جمله اینترنت، مزید بر علت شده است. طبق مقرراتی که دولت وضع کرده، دسترسی خانگی به اینترنت در این کشور ممنوع است و افراد نباید خارج از حد و مرزی که دولت ترسیم کرده، به اینترنت دست یابند.
به همین دلیل سناتور مارکو روبیو معتقد است که دلیل بیبهره ماندن مردم کوبا از اینترنت، نه سیاستهای تحریمی آمریکا بلکه نگاه سختگیرانه دولتمردان این کشور است.
ارسال نظر