بهترین گوشی ارزانقیمت برای شما
اندروید، ویندوزفون یا فایرفاکس
سونیتا سرابپور: یکی از بهترین مزیتهایی که همراه با به بلوغ رسیدن بازار گوشیهای هوشمند با آن روبه رو هستیم، رشد تولید گوشیهای ارزانقیمت در این حوزه است. در حال حاضر میتوان گوشیهای ارزانقیمت زیادی را در بازار دید که تولیدکنندگانشان برای دریافت سهم بیشتر از بازار آنها را تولید میکنند. همین باعث میشود برخی از این ارزانقیمتها بهدلیل قیمت پایینی که دارند چندان کاربرد و امکانی برای کاربرانشان نداشته باشند. اما اگر به عنوان یک کاربر دوست ندارید هزینه زیادی بابت گوشی هوشمند پرداخت کنید اما دوست هم دارید که گوشی شما از حداقل امکانات یک تلفن همراه بهرهمند باشد استفاده از کدام سیستمعامل روی گوشی برای شما مناسب است؟ برای خرید تلفنهای هوشمند ارزانقیمت سه گزینه بیشتر وجود ندارد که سعی میکنیم این سه گزینه را در ادامه به شما معرفی کنیم.
سونیتا سرابپور: یکی از بهترین مزیتهایی که همراه با به بلوغ رسیدن بازار گوشیهای هوشمند با آن روبه رو هستیم، رشد تولید گوشیهای ارزانقیمت در این حوزه است. در حال حاضر میتوان گوشیهای ارزانقیمت زیادی را در بازار دید که تولیدکنندگانشان برای دریافت سهم بیشتر از بازار آنها را تولید میکنند. همین باعث میشود برخی از این ارزانقیمتها بهدلیل قیمت پایینی که دارند چندان کاربرد و امکانی برای کاربرانشان نداشته باشند. اما اگر به عنوان یک کاربر دوست ندارید هزینه زیادی بابت گوشی هوشمند پرداخت کنید اما دوست هم دارید که گوشی شما از حداقل امکانات یک تلفن همراه بهرهمند باشد استفاده از کدام سیستمعامل روی گوشی برای شما مناسب است؟ برای خرید تلفنهای هوشمند ارزانقیمت سه گزینه بیشتر وجود ندارد که سعی میکنیم این سه گزینه را در ادامه به شما معرفی کنیم. این سه گزینه در بین سه سیستمعامل اندروید، فایرفاکس و ویندوزفون دیده میشود. شما در ادامه با بررسی چند نمونه از تلفنهای ارزانقیمت و مقایسه بین آنها خواهید دید که با قیمت پایین خرید کدام یک از این تلفنها بهترین گزینه برای شما است. البته قیمتهای این گوشیها به دلار است و باید این موضوع را هم در نظر بگیرید. چرا که ممکن است این قیمتها با تبدیل دلار به پول ایران کمی متفاوت باشد.
سیستمعامل ویندوزفون
سیستمعامل مایکروسافت برای گوشیهای هوشمند از نظر تسخیر بازار در رتبه سوم قرار دارد. هر چند که این روزها با بهبودهایی که در کارآیی آن به اجرا در آمده از نظر سرعت و قدرت رشد خوبی پیدا کرده و توانسته نظر افراد مختلفی را به سمت خود جلب کند. بهخاطر حضور تلفنهای ارزانقیمت نوکیا این سیستمعامل توانسته بازار خوبی را در کشورهای کمتر توسعه یافته کسب کند که بزرگترین پیروزی برای این سیستمعامل محسوب میشود.
با خرید یک تلفنهمراه مجهز به ویندوزفون قابلیت دسترسی به بیش از ۳۰۰٫۰۰۰ نرمافزار ویندوزاستور را خواهید داشت همچنین ۱۵ گیگابایت فضای ابری مایکروسافت به شما هدیه داده میشود. امکان شخصی سازی رابط کاربری مبتنی بر کاشیها و سرعت مناسب این سیستمعامل در تلفنهای ارزانقیمت از جمله ویژگیهای سیستمعامل ویندوزفون است.
ارزانقیمت با سیستمعامل ویندوزفون
اما شاید بپرسید که در بین گوشیهای ویندوزفون کدام یک بهترین انتخاب در رده ارزانقیمتها است. برای داشتن یک گوشی ارزانقیمت ویندوز فون بهترین گزینه میتواند گوشی نوکیا با مدل لومیا ۶۲۰ و ۶۳۰ باشد. این گوشی در بازارهای جهانی با قیمت ۱۵۰ دلار به فروش میرسد. مدل لومیا ۶۳۰ در بازار داخلی با قیمت بین ۴۹۰ تا ۶۲۰ هزار تومان به فروش میرود و مدل لومیا ۶۲۰ نیز با قیمت حدودی ۵۹۰ هزار تومان فروخته میشود.
همچنین در کنار این دو مدل، گوشی نوکیا لومیا ۵۲۰ نیز وجود دارد که بیشترین فروش جهانی را داشته است. این گوشی در بازار داخلی با قیمت تقریبی ۳۲۵ تا ۴۴۰ هزار تومان به فروش میرسد. در سال جاری نوکیا خط تولید این سری را با تلفنهمراه لومیا ۵۳۰ بهروزرسانی کرد، اما از نظر سختافزار شاهد بهبود فوقالعادهای در این سری نبودیم. با وجود مجهز شدن به پردازنده قویتر و کمی بهبود در رزولوشن نمایشگر هنوز از همان دوربین ۵ مگاپیکسلی بدون فلش و همان پردازشگر گرافیکی گذشته استفاده شده است. لومیا ۶۳۰ نمایشگری بزرگتر دارد و حافظه ذخیرهسازی آن نیز افزایش پیدا کرده است. نوکیا یکی از تولیدکنندگانی بوده که توانسته سختافزار مناسبی را به بازار ارزانقیمتها معرفی کند.
سیستمعامل فایرفاکس
فایرفاکس یک سیستمعامل تازه از راه رسیده برای گوشیهای هوشمند است از این جهت و به خاطر تازه وارد بودنش میتواند با تولید گوشیهای خاص این بازار را تحت سلطه خود در آورد. این سیستمعامل متن باز است مانند اندروید و توسط سازمان غیرانتفاعی موزیلا به دنیا معرفی شده است. موزیلا هدف از ارائه این سیستمعامل را افرادی معرفی کرده که نیازی به آخرین تکنولوژیها ندارند و فقط دستگاهی برای برقراری ارتباطهای معمولی میخواهند. این سیستمعامل به سرعت در حال توسعه است، اما در حال حاضر تفاوت چندانی با روزهای اولیه ورود اندروید ندارد بنابراین از نظر امکانات به هیچ وجه در حد دو رقیب کهنهکار خود نیست.
نرمافزارهای نوشته شده در زبانهای پایه وب مانند HTML۵ یا جاوا قابل اجرا روی سیستمعامل FireFox هستند و این ویژگی باعث میشود کاربران برای اجرای اپهای خود روی این گوشی نیازی به ارتباط با شبکه اینترنت نداشته باشند. بحثهایی در مورد اینکه آیا نرمافزارهای نوشته شده بر پایه وب آیندهای خواهند داشت یا خیر وجود دارد، اما به نظر میرسد بهزودی چندین هزار نرمافزار تحت وب قابل اجرا روی این سیستمعامل به بازار ارائه شوند.
ارزانقیمت با سیستمعامل فایرفاکس
با توجه به باز بودن سیستمعامل فایرفاکس و عدم نیاز به مجوزهای متنوع نرمافزاری تولیدکنندگان زیادی به ارائه محصول با این سیستمعامل روی خوش نشان دادهاند.
ZTE Open C یکی ازاین گوشیها است. این گوشی در بازار جهانی با قیمت ۱۰۰ دلار به فروش میرسد، اما در بازار ایران با جستوجوهایی که ما کردیم اثری از این مدل گوشی پیدا نشد، همچنین بسیاری از کارشناسان این گوشی را به کاربران پیشنهاد نمیکنند، چرا که چندان تلفن جالبی برای کار نیست. همچنین تولیدکنندگان دیگر مانند الجی، آلکاتل، هوآوی و چند تولیدکننده دیگر نیز چند محصول بهطور محدود با این سستمعامل به بازار ارائه دادهاند. مشکل تلفنهای فایرفاکسی این است که بهدلیل تولید و توزیع محدود کمیاب هستند و بنابراین از قیمت رقابتی بیبهره خواهند ماند، در نتیجه مصرفکننده نهایی باید قیمتی بالاتر از ارزش واقعی آنها بپردازد.
سیستمعامل اندروید
این سیستمعامل دیگر نیازی به معرفی ندارد و در حال حاضر اکثر گوشیها و تبلتهای بازار با این سیستمعامل عرضه میشوند. این سیستمعامل تا سال ۲۰۱۳ توانسته بود ۷۹ درصد از بازار را در اختیار بگیرد، هرچند ممکن است این آمار با گذشت تقریبا ۹ ماه دستخوش تغییراتی شده باشد اما میتوان گفت که این سیستمعامل هنوز هم بیشترین سهم را در بازار ابزارهای دیجیتالی در اختیار خود دارد. با تبدیل شدن اندروید به بزرگترین پلتفرم تلفنهای همراه در دنیا تلفنهای زیادی در قیمتهای متنوع با این سیستمعامل به بازار عرضه شدهاند. اندروید پلتفرمی با بیشتر از ۵/۱ میلیون نرمافزار و بازی است و گوگل قصد دارد تجربه کاربری آن را در تلفنهای ارزانقیمت بهبود ببخشد، بنابراین زمانی که تلفنهای اندرویدی بزرگ بودند و از کم بودن سرعت رنج میبردند، سپری شده است. گوگل بهترین امکانات خود را در سیستمعامل اندروید قرار داده است؛ مانند جستوجوی گوگل، نقشهها، گوگل ناو و مرورگر کروم که مطمئنا در نوع خود بینظیر هستند و در پلتفرمهای دیگر مشابهی نخواهند داشت. حتی اگر مشابهی داشته باشند هم امکان شخصیسازی قابلیتی فوقالعاده است که در سیستمعاملهای دیگر نخواهیم دید.
ارزانقیمت با سیستمعامل اندروید
با وجود اینکه هنوز تلفنهای همراهی که قرار است با پروژه اندروید وان به بازار معرفی بشوند از راه نرسیدهاند؛ اما باز هم انتخابهای متنوعی در انتخاب تلفن ارزانقیمت خواهیم داشت. همین حالا هم به بازار نگاهی بیندازید میتوانید گوشیهای ارزانقیمتی با سیستمعامل اندروید در بازار ببینید.
ژیائومی یکی از این برندهاست که البته هنوز به بازار ایران راه پیدا نکرده است؛ اما باز هم گزینه برای انتخاب گوشی اندروید ارزانقیمت برای شما وجود دارد. برای مثال گوشی موتورولا مدل Moto G یک گوشی ارزانقیمت است که در بازار جهانی با قیمت ۱۸۰ دلار به فروش میرسد. این مدل گوشی را در بازار ایران میتوانید با قیمت در حدود ۷۰۰ هزار تومان تهیه کنید. مدل بعد از گوشی ارزانقیمت اندروید نیز موتورولا مدل Moto E است که قیمت جهانی آن ۱۳۰ دلار است اما در بازار ایران حدود ۵۵۰ هزار تومان فروخته میشود.
نکته: شاید بزرگترین مشکل گوشیهای پروژه اندروید وان این باشد که در کارخانههای چینی ساخته میشوند. بنابراین اگر در کشورهای هدف که گوشیها در آنها تولید میشوند زندگی نمیکنید طبیعتا مجبور به پرداخت هزینه بیشتری خواهید شد و از پشتیبانی بعد از خرید هم بهره نمیبرید.
حالا شاید در این بین برایتان جالب باشد که بدانید پروژه اندروید وان گوگل چیست؟ اندروید وان نوعی سیستمعامل و در واقع پروژه گوگل برای تولید گوشیهای ارزانقیمت
است. اواسط شهریور ماه گوگل پروژه اندروید وان را با ترکیب اندروید و تلفنهایهوشمند پایینرده معرفی کرد. هدف از توسعه اندروید وان فراهم کردن تجربهای مشابه اندروید خالص در تلفنهایهوشمند پایینرده است. اندروید وان نشانهای از تلاش گوگل برای رسیدن به مرز یک میلیارد مشتری در صنعت موبایل است.
رایگیری نهایی
سیستمعامل فایرفاکس هنوز به رشد و نبوغ خود از نظر امکانات و تولید اپلیکیشن نرسیده است، هنوز تجربههای استفاده از گوشی با این سیستمعامل زیاد نیست و بهصورت عمومی نیز کیفیتهای گوشی با این سیستمعامل در مقایسه با دیگر بازیگران این عرصه بسیار پایینتر است. در این شرایط شاید منطقی باشد که استفاده از گوشی با این سیستمعامل را به شما پیشنهاد نکنیم. با در نظر گرفتن خارج شدن یک سیستمعامل، حالا تنها ویندوز فون و اندروید باقی میمانند. با توجه به تجربیات و گزارشهای منتشرشده، گوشیهای خوب ارزانقیمت با سیستمعامل ویندوز فون همان گوشیهای نوکیا
هستند. مدلهای لومیا ۵۲۰ و ۵۳۰ گزینهای مناسب برای افرادی هستند که میخواهند گوشی ارزانقیمت و با امکانات نسبتا اولیه را دریافت کنند؛ بنابراین از میان دو سیستمعامل دیگر، برای خرید تلفن ویندوزفونی، نوکیا مطرحترین تولیدکننده خواهد بود که به نظر میرسد در رده زیر ۵۰۰ هزار تومان انتخاب بهتری نسبت به لومیا ۵۲۰ و شاید ۵۳۰ وجود نخواهد داشت؛ اما اگر با توجه به سلیقه مایل به استفاده از گوشیهای نوکیا یا سیستمعامل ویندوز فون نیستید، طبیعتا گوشیهای با سیستمعامل اندروید میتواند گزینه خوبی برای شما باشد. شما برای انتخاب گوشی با سیستمعامل اندروید دست بازتری دارید؛ چرا که گوشیهای ارزانقیمت با این سیستمعامل بسیار زیاد هستند. هوآوی مدل G۶، سونی اکسپریا مدل SP و V، اچ تی سی مدل DESIRE V، الجی مدل L۷۰، سامسونگ مدل Galaxy W I۸۱۵۰ و... از جمله گوشیهای ارزانقیمت با سیستمعامل اندروید هستند که در بازار داخلی بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان قیمت دارند.
ارسال نظر