ساخت اولین باتری خورشیدی که با نور و هوا کار می‌کند

باتری خورشیدی ابزارهای الکترونیکی سودمندی هستند که با استفاده از پدیده فتوولتائیک، نور یا فوتون را مستقیما به جریان الکتریکی تبدیل می‌کنند، اما محققان اوهایو نسل جدید از این باتری‌ها را تولید کرده‌اند. به گزارش خبرگزاری مهر، استفاده از سلول‌های خورشیدی یکی از راه‌حل‌های دنیای امروز برای تامین انرژی محسوب می‌شود و تا زمانی که نور کافی وجود داشته باشد، پنل‌های خورشیدی بدون نیاز به هرگونه مولد دیگری یا حتی دکمه خاموش و روشن به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

سلول‌های خورشیدی با نام دیگر فتوولتائیک نیز شناخته می‌شوند. فتو به معنای نور و ولتائیک به معنای الکتریسته است. سلول‌های خورشیدی در خود یک یا چندین میدان الکتریکی دارند که باعث ایجاد ولتاژ می‌شوند. زمانی که نور به سطح کریستال می‌تابد، جذب می‌شود. این نور باعث تحریک الکترون‌ها شده و آن را به سطوح بالاتر انرژی هدایت می‌کند. با اتصال سیم‌های مسی به سلول‌های خورشیدی می‌توان جریان تولید شده را به تسخیر درآورد.

در سلول‌‌های خورشیدی کنونی زمانی که این انتقال صورت می‌گرفت، پنل‌ها انرژی خود را از دست می‌دادند، اما محققان دانشگاه اوهایو موفق به ساخت سلول‌های خورشیدی جدیدی شده‌اند که با اتصال به باتری انرژی کمتری را از دست می‌دهد.

محققانی که در ساخت این دستگاه نقش داشته‌اند، معتقدند پنل‌های جدید نه‌تنها کارآمدتر بوده، بلکه هزینه‌های کمتری را نیز در بردارد. اکثریت سلول‌های خورشید جامد بوده که عبور هوا از بین سلول‌ها را مشکل می‌ساختند، اما محققان اوهایو اجازه دسترسی هوا به باتری را میسر کرده‌اند.

هوایی که به داخل نفوذ می‌کند اجازه می‌دهد تا الکترون‌ها به دلیل وجود اکسیژن و همین‌طور نور ساده‌تر به فعالیت‌های شیمیایی خود بپردازند که باعث افزایش سرعت انرژی تولید شده و همین‌طور فعالیت پنل‌های خورشیدی در اثر تماس با هوا و نور را امکان می‌سازد.

محققان معتقدند این راه‌حل جدید نه‌تنها بر عمر پنل‌های خورشیدی می‌افزاید، بلکه به دلیل قیمت مناسب‌تر، میزان تولید انرژی بیشتر در اثر تماس با هوا و نور می‌تواند خریداران بیشتری را به سوی خود جلب کند.