جنجال اندروید  در بازار هوشمندها 

دنیای اقتصاد: قطار رشد اندروید انگار توقفی ندارد. با این اوصاف است که اندروید گوگل همچنان نبض بازار ابزارهای دیجیتال شخصی هوشمند را در دست دارد. جدیدترین آمار منتشر شده در این زمینه نشان می‌دهد که ۸۵ درصد از موبایل‌های هوشمند صادر شده به سرتاسر جهان در فصل دوم سال ۲۰۱۴ مبتنی بر سیستم عامل اندروید بوده‌اند. این بالاترین میزان سهم اندروید از بازار جهانی موبایل‌های هوشمند تاکنون بوده است.

این آمار را موسسه تحقیقاتی Strategy Analytics اعلام و منتشر کرده است. بر اساس این تحقیقات، این موفقیت گوگل در واقع به دنبال کاهش حضور رقبای دیگر آن در بازار و همچنین کاهش رشد فروش موبایل‌های هوشمند اتفاق افتاده است. سیستم عامل‌های iOS، ویندوزفون و بلک‌بری در فصل دوم سال ۲۰۱۴ با کاهش سهم خود در بازار مواجه بوده‌اند. این در حالی است که در فصل دوم سال جاری میلادی ۲/۲۹۵ میلیون دستگاه موبایل هوشمند به فروش رسیده‌ است تا به این ترتیب میزان فروش این محصولات نسبت به سال گذشته میلادی به نصف برسد.

بر اساس این گزارش، ۷۴ درصد از موبایل‌های هوشمند به فروش رفته در اروپا در فصل دوم سال ۲۰۱۴ اندرویدی بوده‌اند. در بازار تبلت‌ها هم ۷۰ درصد از فروش جهانی تبلت‌ها متعلق به تبلت‌های اندرویدی

است.

شرکت سامسونگ با سهم حدود ۲۵درصدی از بازار و فروشی معادل ۵/۷۴ میلیون دستگاه موبایل هوشمند در فصل دوم امسال، همچنان حاکمیت بازار جهانی موبایل‌های هوشمند را در اختیار دارد. این در حالی است که این شرکت در فصل دوم سال گذشته میلادی حدود ۳۳ درصد از سهم این بازار را داشته است. در مقابل اما اپل با وجود افزایش میزان فروش گوشی‌های خود، در نهایت شاهد کاهش سهمش از بازار جهانی موبایل‌های هوشمند بوده است.

در میان برترین برندهای تولیدکننده موبایل‌های هوشمند در بازار جهان، نام شرکت نوظهور Xiaomi با سهم ۱/۵ درصدی از بازار جالب توجه است. این شرکت حالا برای اولین بار به جمع ۶ شرکت پرفروش بازار موبایل‌های هوشمند راه پیدا کرده است.

به گزارش Strategy Analytics، فروش ۲۹۵ میلیون گوشی هوشمند در فصل دوم سال ۲۰۱۴ نشان از رشد ۲۷ درصدی این بازار در مقایسه با رشد ۴۹ درصدی سال گذشته میلادی دارد.

با این اوصاف به نظر می‌رسد اگرچه رشد فروش موبایل‌های هوشمند در بازارهای جدید بسیار بالا بوده است، اما همچنان این روند نتوانسته کاهش فروش آنها در بازار کشورهای توسعه‌‌یافته را جبران کند؛ بازارهای جدیدی که در آنها مردم درآمد کمتری دارند و با همان موبایل‌های معمولی خود سر

می‌کنند. هر چند اقدام مایکروسافت برای رایگان‌‌سازی ویندوزفون و اقدام نوکیا برای تولید موبایل‌های ارزان‌قیمت سری لومیا مفید بوده است، اما به نظر می‌رسد این اقدامات چندان موثر و به موقع نبوده است. بر اساس این گزارش، با توجه به بازار راکد موبایل‌های مبتنی بر ویندوزفون در دو کشور مهم آمریکا و چین سهم ویندوزفون از بازار جهانی ۳ درصد شده که نسبت به ۴ درصد سال گذشته با کاهش مواجه بوده است.

کارشناسان معتقدند هزینه پایین خدمات و نرم‌‌افزارهایی با رابط کاربری مناسب در اندروید همچنان برای تولیدکنندگان سخت‌افزار، اپراتورها و مصرف‌کنندگان جالب توجه هستند. در چنین شرایطی سایر سیستم‌عامل‌های رقیب تنها با ارائه یک سرویس یا محصول انقلابی و متفاوت می‌توانند بر این رقیب بزرگ و قدرتمند غلبه کنند.

جنجال اندروید در بازار هوشمندها