مروری بر تحولات بازار کامپیوتر
کاهش نرخ ارز تاثیری بر قیمت محصولات نداشت
دنیایاقتصاد: اگرچه طی روزهایی که از تیرماه گذشته است قیمت دلار و در پی آن نرخ حوالههای ارزی و بهویژه درهم روندی نزولی در پیش گرفته است؛ اما این کاهش قیمت تاثیر خوشایندی در بازار کامپیوتر نداشته است. حقیقت این است که در شرایط فعلی هر اتفاقی از کاهش نرخ دلار و درهم و حوالههای ارزی گرفته تا افزایش میزان تقاضا و... در بازار رخ دهد از نظر فعالان بازار خوشایند نبوده و اعتماد به آنها به نوعی خطر کردن روی سرمایهای است که به قول آنها تا کنون با چنگ و دندان حفظ کردهاند.
به همین دلیل آنها چندان از کاهش نرخ حوالههای ارزی خوشحال نبوده و حتی گروهی این اتفاق را به ضرر خود میدانند.
میخواهید بدانید علت یا بهانه این گروه از فعالان بازار برای ناراضی بودن از شرایط بازار چیست؟ این گزارش را بخوانید.
پیامدهای کاهش نرخ حوالههای ارزی
براساس اعلام کارشناسان، طی یک هفته گذشته نرخ دلار آزاد از حدود ۳ هزار و ۲۵۰تومان به حدود سه هزار و ۱۵۰تومان رسید و نرخ درهم و حوالههای درهم هم از رقم ۸۸۰ تا ۸۹۰ تومان به حدود ۸۵۰ تا ۸۶۰ تومان رسیده است که چنین اتفاقی از یکسو موجب شد تا خریداران از کاهش نرخ دلار راضی و خرسند شوند و از سویی این سردرگمی ایجاد شده است که در صورت کاهش بیشتر قیمت حواله در روزهای آتی آیا اقدام واردکنندگان برای واردات در حال حاضر درست است؟
کارشناسان میگویند: در چنین شرایطی گروه واردکننده گزینه صبر را انتخاب کرده و منتظر مشاهده تغییرات یا ثبات قیمت ارز در روزهای آتی هستند تا بر این اساس برای واردات تصمیمگیری کنند.
کارشناسان همچنین در مورد رفتار فروشندگان بازار کامپیوتر در مواجهه با کاهش قیمت دلار آزاد میگویند: از زمان کاهش نرخ دلار و درهم، فضای ناآرام بازار کامپیوتر بینظمتر شد.
به گفته آنها، درست یک روز پس از کاهش قیمت دلار و درهمگروهی از فعالان بازار قیمتها را در حدود ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان کاهش داده و در مقابل نرخ خدمات و گارانتی را افزایش دادند. به این ترتیب عملا تغییری در نرخ کالاها اعمال نشده است. گروهی نیز به بهانه افزایش تقاضا در مقابل موجودی کم، قیمتها را افزایش دادهاند.گروهی نیز منتظر مشاهده تغییرات قیمت در روزهای آینده هستند و همچنان از خرید وفروش کالا خودداری میکنند.محمد یونس یکی از فعالان هم با تایید این موضوع به «دنیایاقتصاد» گفت: کمتر از یک هفته است که دلار روندی نزولی داشته و خریداران با تصور اینکه کاهش نرخ دلار و حواله به کاهش سریع قیمتها در بازار منجر میشود برای خرید کالا راهی بازار شدهاند. این در حالی است که هنوز کسبه بازار به این کاهش قیمت اعتمادی ندارند و نمیتوانند بر مبنای آن روی سرمایه خود خطر کنند.
یکی دیگر از فعالان بازار کامپیوتر هم در اینباره گفت: از حدود یک هفته قبل برخی از کسبه به بهانه فرا رسیدن فصل تابستان اقدام به عرضه کالا به بازار کرده و در نتیجه میزان مراجعه به بازار تا حدودی افزایش یافت، اما پس از یکی دو روز و در پی کاهش نرخ دلار آزاد و حوالههای ارزی ناگهان میزان مراجعه و تقاضا در بازار افزایش یافت و به همین دلیل کسبه از عرضه کالا به بازار خودداری کردند.
یک فعال دیگر بازار کامپیوتر هم در اینباره گفت: بهدلیل موجودی کم بازار و افزایش ناگهانی تقاضا از بازار کامپیوتر تعادل بین عرضه و تقاضا به هم خورده است و به همین دلیل کسبه بازار قیمتها را در بازار یا ثابت نگه داشته یا افزایش دادهاند.
وی در پاسخ به این سوال که افزایش قیمت با توجه به کاهش نرخ دلار چه توجیهی دارد به «دنیایاقتصاد» گفت: فعلا که تقاضا در بازار وجود دارد و حتی اگر کالاها را گرانتر بفروشیم خریداران میخرند. زیرا ممکن است در آینده نزدیک قیمتها دوباره افزایش یافته و موجودی در بازار کاهش یابد.
به گفته فعالان بازار، حتی اگر نرخ دلار و حواله بیش از این کاهش یابد، تا زمانیکه کالاهای موجود در بازار که با دلار گران وارد بازار شدهاند به فروش نرسند قیمتگذاری جدید صورت نمیگیرد.
حال سوالی که مطرح است این است که موجودی که فعالان بازار منتظر فروش آن به قیمت دلار یک ماه قبل (سه هزار و ۲۵۰ تومان و حتی گرانتر هستند) چه زمانی وارد بازار شده است؟ چرا که طی سه ماه اخیر کسبه بازار مدام از کاهش موجودی و عدم واردات کالا به بازار میگفتند. پاسخ فعالان بازار به این سوال سکوت است!
ارسال نظر