اسراف در رزولوشن؟
نخستین صفحه نمایش ۴K برای موبایل عرضه میشود
آی تی ایران- درحالیکه رقابت بین تولیدکنندگان گوشی بر سر بالابردن کیفیت و امکانات دستگاهها بالا گرفته حالا نخستین گوشی با صفحه نمایش ۴K تولید شده است. رزولوشن این دستگاه جدید ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ است و توسط شرکت AU Optronics یکی از بزرگترین تولیدکنندگان صفحه نمایش در جهان تولید شده است. این صفحه نمایش جدید ۷/۵ اینچی و از نوع AMOLED است و تراکم پیکسل آن ۵۱۳ پیکسل در هر اینچ (ppi) است. شرکت AU Optronics میگوید که این صفحه نمایش دارای بالاترین رزولوشن AMOLED در جهان است هر چند وبلاگ OLED info میگوید بهزودی شرکتهای Sharp، SEL و سامسونگ هم از این صفحه نمایش تولید خواهند کرد.
آی تی ایران- درحالیکه رقابت بین تولیدکنندگان گوشی بر سر بالابردن کیفیت و امکانات دستگاهها بالا گرفته حالا نخستین گوشی با صفحه نمایش 4K تولید شده است.
رزولوشن این دستگاه جدید ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ است و توسط شرکت AU Optronics یکی از بزرگترین تولیدکنندگان صفحه نمایش در جهان تولید شده است.
این صفحه نمایش جدید ۷/۵ اینچی و از نوع AMOLED است و تراکم پیکسل آن ۵۱۳ پیکسل در هر اینچ (ppi) است. شرکت AU Optronics میگوید که این صفحه نمایش دارای بالاترین رزولوشن AMOLED در جهان است هر چند وبلاگ OLED info میگوید بهزودی شرکتهای Sharp، SEL و سامسونگ هم از این صفحه نمایش تولید خواهند کرد. صفحههای نمایش AMOLED هماکنون در برخی تلفنهای هوشمند مانند گلکسی اس ۵ و MotoX بهکار رفتهاند و برتریهایی نسبت به پنلهای LCD دارند که بسیاری از تولیدکنندگان موبایل از آنها استفاده میکنند. یکی از این مزیتها امکان کنترل نور در هر پیکسل است. در پنلهای LCD صفحه نمایش احتیاج به یک بکلایت یا نور پشتی دارد که مصرف انرژی بالاتری دارد حتی در هنگامی که یک پیکسل به اصطلاح هایلایت (highlight) میشود.
صفحههای نمایش AMOLED بسیار نازک هستند، به طوری که این اسکرین جدید با کیفیت و کمی بیشتر از یک میلیمتر ۰۲۲/۰ پهنا دارد. این صفحه نمایش به گفته شرکت سازنده از قابلیت لمسی فوقالعادهای برخوردار است و حساسیت آن نسبت به صفحات نمایش معمولی بالاتر است. البته این پرسش مطرح است که اساسا کاربر موبایل چه نیازی به چنین رزولوشن بالایی دارد بهخصوص که در هنگام عرضه صفحات نمایش رتینا مشخص شد که چشم انسان در فاصله نرمال یک موبایل امکان تفکیک بیش از ۳۰۰ppi را ندارد.
از طرف دیگر افزایش تعداد پیکسلها نیاز به انرژی جهت پردازش تصویر را افزایش میدهد ضمن اینکه هماکنون تعداد کمی اپلیکیشنها و بهخصوص بازیها قادر به پشتیبانی از این کیفیت نمایش نیستند. اما در همین حال محتوای ۴K و دستگاههای تولیدکننده یا پخش کننده آن (مانند برخی گوشیها و تلویزیونهای جدید) در حال افزایش است، اما به این معنی نیست که لزوما این محتواها را باید روی گوشی دید، اما به هر حال تولیدکنندگان گوشی و تبلت میخواهند در این زمینه نیز با یکدیگر رقابت داشته باشند، خصوصا آنکه کاربران در هنگام خرید به اعداد (پیکسل، مگاپیکسل، پردازنده و...) بیش از پیش توجه میکنند.
ارسال نظر