تبلتها همچنان بازار را در دست میگیرند
بازار جهانی تبلتها در کل سال گذشته میلادی، ۲۱۷/۱ میلیون دستگاه صادرات داشته که نسبت به سال ۲۰۱۲، ۵۰/۶ درصد رشد داشته است دنیایاقتصاد- تبلتها واقعا پدیده این سالهای دنیای تکنولوژی هستند که حالا طرفداران زیادی در سراسر دنیا پیدا کردهاند. به این ترتیب است که تعطیلات سال نو میلادی بهانه خوبی میشود، برای خرید و هدیه دادن انواع تبلت تا بازار این محصولات را رونق بیشتری ببخشد. جدیدترین بررسیها و آمارها در این مورد نشان میدهد که میزان فروش و صادرات جهانی انواع تبلت در تعطیلات سال نو میلادی و فصل چهارم سال میلادی گذشته رشد قابل توجهی داشته است.
بازار جهانی تبلتها در کل سال گذشته میلادی، 217/1 میلیون دستگاه صادرات داشته که نسبت به سال 2012، 50/6 درصد رشد داشته است
دنیایاقتصاد- تبلتها واقعا پدیده این سالهای دنیای تکنولوژی هستند که حالا طرفداران زیادی در سراسر دنیا پیدا کردهاند. به این ترتیب است که تعطیلات سال نو میلادی بهانه خوبی میشود، برای خرید و هدیه دادن انواع تبلت تا بازار این محصولات را رونق بیشتری ببخشد. جدیدترین بررسیها و آمارها در این مورد نشان میدهد که میزان فروش و صادرات جهانی انواع تبلت در تعطیلات سال نو میلادی و فصل چهارم سال میلادی گذشته رشد قابل توجهی داشته است.
براساس جدیدترین گزارش منتشر شده از سوی موسسه تحقیقاتی IDC در این زمینه، میزان صادرات جهانی انواع تبلت در فصل چهارم سال ۲۰۱۳ به ۹/۷۶ میلیون دستگاه رسیده است. این میزان نسبت به فصل سوم سال ۲۰۱۳ رشد ۴/۶۲ درصدی و نسبت به فصل چهارم سال ۲۰۱۲ رشد ۲/۲۸ درصدی را برای خودش به ثبت رسانده است. با این همه اما سرعت رشد در بازار جهانی تبلتها به تدریج کاهش مییابد که به عقیده کارشناسان و فعالان بازار امری طبیعی است. در حقیقت با گذشت زمان از ورود و ظهور یک پدیده جدید در بازار محصولات دیجیتال شخصی، بازار این محصول به تدریج سرعت رشد کمتری میگیرد. درست به همین دلیل هم هست که میزان صادرات جهانی انواع تبلت در فصل چهارم سال ۲۰۱۲ نسبت به فصل چهارم سال ۲۰۱۱ رشد سالانه ۱/۸۷ درصدی را تجربه کرده بود.
این گزارش نشان میدهد که بازار جهانی تبلتها در کل سال 2013 صادرات 1/217 میلیون دستگاهی داشته است که نسبت به صادرات جهانی 2/144 میلیون دستگاهی این محصولات در سال 2012 رشد سالانه 6/50 درصدی داشته است.
«تام مینلی» یکی از کارشناسان و تحلیلگران موسسه IDC در این زمینه میگوید: «بررسی آمارهای مربوط به فروش به وضوح نشان میدهد که بازارهایی مانند آمریکا به مرحله اشباع شدن از نظر میزان تقاضای کاربران و خریداران رسیدهاند. این در حالی است که بازار کشورهای در حال توسعه و بازارهای نوظهور همچنان روند رشد خوبی را دنبال میکنند. با این همه اما هنوز این میزان رشد برای حفظ نرخ رشد بازار جهانی تبلتها در سالهای گذشته کافی نیست. ما انتظار داریم خریدهای تجاری در بازار تبلتها ادامه داشته و این خریدها در بازارهای بزرگ و پیشرفته رونق بیشتری هم داشته باشد. این در حالی است که میزان خرید کاربران مصرفی در این بازارها تا حدودی کمتر شده و به همین دلیل قیمت تبلتهای چند رسانهای و مصرفی در بازار رو به کاهش است. این موضوع تا حد زیادی به افزایش میزان رقابت در این بازار بستگی داشته و به همین علت انتظار میرود در سال 2014 هم ادامه داشته باشد.»
اپل یک بار دیگر و همچنان حاکمیت بازار انواع تبلتها را در دست گرفته است و توانسته در فصل چهارم سال 2013 صادرات 26 میلیون دستگاهی را به سراسر جهان تجربه کند. این در حالی است که میزان صادرات جهانی تبلتهای اپل در فصل سوم سال 2013 برابر 1/14 میلیون دستگاه و در فصل چهارم سال 2012 برابر 9/22 میلیون دستگاه بوده است. به این ترتیب فصل چهارم سال گذشته میلادی موفقترین فصل اپل در بازار جهانی تبلتها بوده است و توانسته رشد سالانه 5/13 درصدی را برای این شرکت به همراه بیاورد که البته این نرخ رشد کمی پایینتر از متوسط رشد این صنعت است. این شرکت در واقع در چند سال اخیر وارد چالش و رقابت بزرگی با تبلتهای ارزان قیمت آندرویدی شده و به این دلیل از سرعت رشد آن در بازار کاسته شده است. حالا اپل سهم 8/33 درصدی از بازار جهانی تبلتها در فصل چهارم سال 2013 را در اختیار گرفته است که بالاتر از سهم 7/29 درصدی این شرکت از این بازار در فصل سوم سال 2013 و البته پایینتر از سهم 2/38 درصدی آن در فصل چهارم سال 2012 بوده است.
سامسونگ هم همچنان جایگاه دوم خودش در بازار جهانی تبلتها را حفظ کرده است و سعی دارد، این جایگاه را ارتقا بدهد. این شرکت کرهای در حال حاضر سهم 8/18 درصدی از بازار جهانی تبلتها را به خودش اختصاص داده است که نسبت به سهم 9/18 درصدی این شرکت در فصل سوم سال 2013 کاهش و البته نسبت به سهم 13 درصدی فصل چهارم سال 2012 رشد خوبی را تجربه کرده است.
بعد از این دو بازیگر و رقیب اصلی در بازار جهانی تبلتها، به ترتیب شرکت Amazon با سهم ۶/۷ درصدی، شرکت Asus با سهم ۱/۵ درصدی و شرکت Lenovo با سهم ۴/۴ درصدی در جایگاههای بعدی قرار گرفتهاند. «جیتش ابرانی» یکی دیگر از کارشناسان و تحلیلگران IDC در این مورد میگوید: «دسترسی شرکت Lenovo به زیرساختهای تولیدی تبلتهای ریمارک و به اصلاح جعبه سفید بازار چین، باعث شده است که این شرکت بتواند، با عرضه تبلتهای ارزان قیمت و البته کاربردیاش شانس زیادی برای حضور پر رنگ و بهتر دراین بازار داشته باشد. این شرکت در بازار کشورهای در حال توسعه سهم قابل توجهی داشته و انتظار میرود، همچنان سهم بازار خودش را افزایش بدهد.»
ارسال نظر