ابررایانه دانشگاه صنعتی شریف رونمایی شد
ایسنا- ابررایانه ساخت دانشگاه صنعتی شریف با سرعت انجام محاسبات بیش از ۳۵ ترافلاپس با حضور مسوولان و اساتید دانشگاه رونمایی شد. این ابررایانه که یکی از پیشرفتهترین رایانههای موجود در کشور به حساب میآید، قادر است محاسبات پیچیده را که حل آنها با رایانههای معمول هفتهها به طول میانجامد در مدتی بسیار کوتاهتر انجام دهد. دکترجعفر حبیبی، سرپرست پروژه ساخت ابررایانه شریف درباره مشخصات این ابررایانه میگوید: «ابررایانه شریف از هفتاد پردازنده متصل به هم تشکیل شده است که در آن ۳۵ گره وجود دارد. » به گفته این استاد دانشگاه صنعتی شریف، این ابررایانه همچنین از حافظه دسترسی تصادفی (RAM) معادل یک و نیم ترابایت برخوردار است.
ایسنا- ابررایانه ساخت دانشگاه صنعتی شریف با سرعت انجام محاسبات بیش از ۳۵ ترافلاپس با حضور مسوولان و اساتید دانشگاه رونمایی شد. این ابررایانه که یکی از پیشرفتهترین رایانههای موجود در کشور به حساب میآید، قادر است محاسبات پیچیده را که حل آنها با رایانههای معمول هفتهها به طول میانجامد در مدتی بسیار کوتاهتر انجام دهد. دکترجعفر حبیبی، سرپرست پروژه ساخت ابررایانه شریف درباره مشخصات این ابررایانه میگوید: «ابررایانه شریف از هفتاد پردازنده متصل به هم تشکیل شده است که در آن ۳۵ گره وجود دارد.» به گفته این استاد دانشگاه صنعتی شریف، این ابررایانه همچنین از حافظه دسترسی تصادفی (RAM) معادل یک و نیم ترابایت برخوردار است. دکتر حمید بیگی، استاد دانشگاه صنعتی شریف و یکی از اعضای گروه سازنده ابررایانه شریف، عصر چهارشنبه در حاشیه مراسم رونمایی از این ابررایانه گفت: «مقیاسپذیری، مصرف انرژی و خنکسازی از بزرگترین چالشهای موجود بر سر راه توسعه ابر رایانهها است.» ابررایانهها با حافظه دسترسی تصادفی و کار آییهای بسیاری که دارند معمولا برای عملیات حساس روی محاسبه از جمله مسایل فیزیک کوانتوم، هواشناسی، تحقیقات
آب و هوا (از جمله تحقیق در مورد گرم شدن کره زمین) مدلسازی مولکولی (مطالعه ساختارها و محتویات ترکیبات شیمیایی، ماکرومولکولهای بیولوژیکی، پلیمرها و بلورها) شبیهسازیهای فیزیکی (مثل شبیهسازی هواپیماها در تونلهای هوا) استفاده میشوند. علاوهبر اینها، دانشمندان با استفاده از ابررایانهها، توانستهاند به بررسی دقیقتر زلزله با ایجاد مدلی سهبعدی از زمین و مشاهده نحوه تاثیرگذاری امواج زلزله بر مناطق مختلف زمین بپردازند. معمولا دانشگاههای بزرگ، مراکز نظامی و آزمایشگاههای تحقیقات علمی بزرگترین کاربران آن هستند.
ارسال نظر