حاشیههای یک خرید جنجالی در دنیای تکنولوژی
مایکروسافت خریدار بزرگ تراشههای الکترونیکی
مایکروسافت بعد از خرید نوکیا به یکی از ۱۰ خریدار بزرگ تراشههای الکترونیکی در دنیا تبدیل شده است
دنیای اقتصاد- بعد از خرید جنجالی ماههای اخیر دنیای تکنولوژی که توجه همه را به خودش جلب کرد، انگار مایکروسافت و نوکیا وارد دنیای جدیدی شدهاند.
حالا مایکروسافت بعد از خرید نوکیا به یکی از ده خریدار بزرگ تراشههای الکترونیکی در دنیا تبدیل شده است. خریدهای مایکروسافت بیشتر مربوط به میکروچیپهای ویژه اپلیکیشنهای بیسیم هستند.
با این اوصاف تحقیقاتی توسط موسسه iSuppli انجام شده است که نشان میدهد شرکت مایکروسافت در سال میلادی آینده یعنی سال ۲۰۱۴ به هشتمین خریدار بزرگ تراشههای الکترونیکی جهان تبدیل میشود. این در حالی است که جایگاه مایکروسافت در میان خریداران تراشههای الکترونیکی در سال ۲۰۱۳ سیزدهم و در سال ۲۰۱۲ پانزدهم بوده است.
این تحقیقات و بررسیها نشان میدهند که شرکت مایکروسافت در سال آینده میلادی احتمالا چیزی در حدود ۹/۵ میلیارد دلار برای خرید پردازندههای نیمه رسانا هزینه میکند، در حالی که این رقم در سال ۲۰۱۲ برابر ۵۵/۳ میلیارد دلار و در سال ۲۰۱۳ برابر ۷۸/۳ میلیارد دلار بوده است.
از طرفی درآمد مایکروسافت در سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ بدون هزینههای مربوط به خرید نوکیا بوده است و حال آنکه درآمد و هزینههای این شرکت در سال ۲۰۱۴ شامل خرید نوکیا خواهد بود. بر اساس بررسیهای مختلف در این زمینه، خرید نوکیا چیزی در حدود ۲ میلیارد دلار به هزینهای که مایکروسافت برای خرید پردازندههای نیمه رسانا در سال ۲۰۱۴ خواهد کرد، اضافه میکند.
تراشههای بیسیم
با این همه مایکروسافت همچنین به خرید تراشههای ویژه بیسیم برای اپلیکیشنهایی خاص هم تمایل زیادی دارد و بر اساس آمار انتظار میرود مایکروسافت در سال آینده میلادی در کنار شرکتهایی مانند ZTE، LG Electronics، TCL و Ericsson در جایگاه چهارم جهان از نظر میزان خرید تراشههای بیسیم قرار بگیرد. این جایگاه مایکروسافت بعد از شرکتهای بزرگی مانند Apple، Samsung و Huawei خواهد بود.
در واقع خرید نوکیا به طور چشمگیری میزان هزینههای مایکروسافت برای خرید در بخش بیسیم را افزایش خواهد داد. این در حالی است که مایکروسافت تا پیش از این خرید، میزان کمی از پردازندههای نیمه رسانا را برای خط تولید تبلتهای سرفیس خودش میخرید که تنها بخشی از آنها در بخش تراشههای بیسیم قرار میگرفتند. غول نرم افزاری جهان 85 میلیون دلار در سال 2012 و 110 میلیون دلار در سال 2013 برای خرید تراشههای بیسیم هزینه کرده است.
بیشتر هزینههایی که مایکروسافت در سالهای اخیر برای خرید تراشههای الکترونیکی انجام داده است، مربوط به کنسول بازی ویدئویی Xbox 360 بوده که در بازار به عنوان یک لوازم مصرفی الکترونیکی محسوب میشود. آمار منتشر شده توسط موسسه تحقیقاتی iSuppli نشان میدهد که حدود 37 درصد از هزینه 9/5 میلیارد دلاری مایکروسافت در سال 2014 برای خرید تراشههای الکترونیکی یعنی برابر 2/2 میلیارد دلار، صرف خرید تراشههایی برای دستگاههای دیجیتال بیسیم مانند موبایلهای هوشمند و تبلتها خواهد شد.
«میسون روبلز بروس» یکی از تحلیلگران موسسه iSuppli در این مورد میگوید: «نوکیا با موبایلهای ویندوزی خودش موفقیتهایی در بازار به دست آورد، حتی اگر فروش این موبایلها همچنان بسیار پایینتر از بزرگان بازار موبایلهای هوشمند یعنی موبایلهای آندرویدی و iOS باشد. حالا یکی از مهمترین چالشهایی که مایکروسافت با آن رو به رو شده است، به کار گرفتن استراتژی کاربردی برای موفقیت و نفوذ بیشتر در بازار موبایلهای هوشمند و تبلتها است. مایکروسافت همچنین لازم است روند بهوجود آمدن مشکلات فعلی را هم بررسی کرده و همچنان به فروش گواهی ویندوز خودش به شرکتهای دیگری که حتی رقیب مایکروسافت هم به حساب میآیند،
ادامه بدهد.»
ارسال نظر