رایانهها کممصرف میشوند
ساخت نخستین رایانه با کمک نانو لولههای کربنی
مهندسان آمریکایی و آلمانی موفق شدند نخستین رایانه جهان را بسازند که فقط از ترانزیستورهای نانولوله کربنی ساخته شده و قادر به راهاندازی سیستم عامل و انجام چند کار است. به گزارش خبرگزاری مهر، «مکس شولکر» از دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا گفت: این مطالعات نشان میدهد پیشبینی جایگزینی نانولولههای کربنی به جای سیلیکون به عنوان عناصر سازنده رایانهها نویدبخش و امیدوارکننده است. این پژوهشگران میگویند مدارهای ترانزیستوری نانولوله کربنی بهرهوری بسیار بالایی را در انرژی ارائه کرده و پیشبینی میشود عملکرد بسیار بهتری نسبت به مدارهای سیلیکونی داشته باشد.
مهندسان آمریکایی و آلمانی موفق شدند نخستین رایانه جهان را بسازند که فقط از ترانزیستورهای نانولوله کربنی ساخته شده و قادر به راهاندازی سیستم عامل و انجام چند کار است. به گزارش خبرگزاری مهر، «مکس شولکر» از دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا گفت: این مطالعات نشان میدهد پیشبینی جایگزینی نانولولههای کربنی به جای سیلیکون به عنوان عناصر سازنده رایانهها نویدبخش و امیدوارکننده است.
این پژوهشگران میگویند مدارهای ترانزیستوری نانولوله کربنی بهرهوری بسیار بالایی را در انرژی ارائه کرده و پیشبینی میشود عملکرد بسیار بهتری نسبت به مدارهای سیلیکونی داشته باشد.
مدارهای الکترونیکی نانولوله کربنی طی دهه گذشته ساخته شدهاند، اما شولکر و همکارانش میگویند رایانه آنها نشاندهنده نخستین استفاده از این نانولولههای کربنی در ساخت رایانه است. آنها نشان دادند این رایانه با اجرای همزمان کارهای محاسبهای و مرتبسازی صحیح، قادر به انجام چند کار است.
مدارهای ترانزیستوری نانو لوله کربنی میتوانند سرعت را افزایش دهند و مولفان این تحقیق میگویند هیچ مانعی در توسعه بیشتر قابلیت عملکردی این رایانه وجود ندارد. دانش پژوهان بر این باورند رایانه آنها تایید میکند مدارهای ساخته شده از ترانزیستورهای نانولوله کربنی یک فناوری نوظهور عملی برای ساخت نسل بعدی سیستمهای الکترونیکی کممصرف خواهند بود.
نتایج تحقیقات پژوهشگران دانشگاه استنفورد آمریکا و دانشگاه فناوری مونشن آلمان در نشریه نیچر منتشر شده است.
ارسال نظر