کاهش قیمت، رشد محبوبیت
اولترابوکهای جدید در بازار کامپیوتر
دنیایاقتصاد- لپتاپهای فوقباریک اگرچه طی مدتی که از حضورشان در بازار داخلی میگذرد، به دلیل برخی از محدودیتها چندان مورد توجه کاربران لپتاپ قرار نگرفتهاند، اما گویا طی ماه گذشته در پی عرضه نمونههای ارزان قیمت این کالا و همچنین کاهش قیمتها در بازار لپتاپ با رشد تقریبی تقاضا برای این نوع لپتاپها مواجه شدهایم. به گفته فعالان بازار کامپیوتر، طی ماههای گذشته برخی از برندها نظیر ایسر، فوجیتسو، ایسوس و. . . اقدام به واردات اولترابوکهایی با میانگین قیمت یک میلیون و ۷۰۰ هزار تا دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان کردند که این موضوع در کنار کاهش قیمتها به دلیل افت نرخ دلار تا حدود زیادی منجر به افزایش تقاضا برای اولترابوکها شد.
دنیایاقتصاد- لپتاپهای فوقباریک اگرچه طی مدتی که از حضورشان در بازار داخلی میگذرد، به دلیل برخی از محدودیتها چندان مورد توجه کاربران لپتاپ قرار نگرفتهاند، اما گویا طی ماه گذشته در پی عرضه نمونههای ارزان قیمت این کالا و همچنین کاهش قیمتها در بازار لپتاپ با رشد تقریبی تقاضا برای این نوع لپتاپها مواجه شدهایم.
به گفته فعالان بازار کامپیوتر، طی ماههای گذشته برخی از برندها نظیر ایسر، فوجیتسو، ایسوس و... اقدام به واردات اولترابوکهایی با میانگین قیمت یک میلیون و ۷۰۰ هزار تا دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان کردند که این موضوع در کنار کاهش قیمتها به دلیل افت نرخ دلار تا حدود زیادی منجر به افزایش تقاضا برای اولترابوکها شد.
محمد سلماسی، یکی از فعالان بازار لپتاپ با بیان این مطلب که اولترابوکها (لپتاپهای فوق باریک) در ابتدای ورودشان به بازار قیمت بالایی داشتند و همین امر منجر به استقبال اندک از آنها شد به «دنیایاقتصاد» اعلام کرد، این اواخر (از حدود یک ماه گذشته) در پی کاهش ۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومانی قیمت لپتاپ در بازار شاهد رشد تقاضا برای اولترابوکها بودهایم.
این فعال بازار افزود: تا پیش از این، این اولترابوکها به دلیل برخی از محدودیتها از جمله عدم تجهیز به اپتیکال درایو، مودم و از همه مهمتر قیمت گران چندان مورد توجه خریداران قرار نمیگرفتند. اما طی ماه گذشته و در فصل بازگشایی مدارس این لپتاپها تا حدودی مورد توجه قرار گرفتند.
شکوهی، یکی دیگر از فعالان بازار لپتاپ گفت: اگرچه بازار لپتاپ طی ماههای گذشته بنا به دلایلی چون رونق در بازار تبلتها بسیار کوچک شده است، اما توجه خریداران لپتاپ به سمت اولترابوکهای ظریف و سبک وزن جلب شده است. وی افزود: شاید یکی از دلایل این امر این باشد که موجودی این کالاها در بازار افزایش یافته است.
یکی دیگر از فعالان بازار لپتاپ هم میگوید: اگرچه نگاه خریداران لپتاپ طی یکسال اخیر و در پی بروز تغییرات قیمتی در بازار تا حدودی به فاکتورهای مدنظر هنگام انتخاب کالا تغییر کرده است و فاکتورهای کانفیگی و قیمتی اهمیت بیشتری یافتهاند تا مولفههای ظاهری! اما همچنان هستند افرادی که ظاهر برایشان اهمیت زیادی دارد.به همین دلیل در بازار اولترابوکهای ظریف و زیبا شاهد یک رونق نسبی (البته نه در حد سالهای قبل) هستیم.
به گفته این فعال بازار، برندهای اپل، سونی و ایسوس حرفهای زیادی در این زمینه برای گفتن دارند. سایر برندها نیز برای ادامه بقا در بازار تلاش خود را می کنند و هر از چند گاهی شاهد عرضه محصولی جدید در این زمینه به بازار هستیم. به گفته وی، اگرچه معمولا قیمت این لپتاپها کمی بالاتر از سایر نمونههای موجود در بازار است، اما اخیرا برخی از شرکتها اقدام به طراحی، تولید و عرضه اولترابوکهای رنگارنگ با قیمت مناسب به بازار کردهاند که به این ترتیب ردههای کاربری بیشتری میتوانند در رده مخاطبان این لپتاپها قرار گیرند. اولترابوکهایی که در این بخش ما به معرفی برخی از آنها می پردازیم:
APPLE
اپل با عرضه MacBook Air هایش لقب نخستین عرضه کننده لپتاپهای سبک وزن را به خود اختصاص داده است. از این خانواده مدل MD231 از MacBook Airهای این برند در رده سبکوزنهای بازار است که وزن آن حدود 35/1 کیلوگرم است و قیمت آن بین چهار میلیون و 200 هزار تا چهار میلیون و 300 هزار تومان متغیر است.
مدل MD313 هم MacBook PRO سبک وزن این خانواده است که اگرچه چهار گرم بیشتر از دو کیلوگرم وزن دارد، اما تجهیز به اپتیکال درایو و پورتهای بیشتر که از نقیصههای MacBook Air این چهار گرم اضافه وزن را جبران کرده است. این دستگاه با صفحه نمایش 13 اینچیاش با قیمتی حدود چهار میلیون تومان به فروش میرسد.
SONY
این برند لپتاپهای سری Z و SVT را در رده باریکهای زیبا داشت. لپتاپهای این سری هم از لحاظ ضخامت مورد توجه هستند و هم تنوع رنگی بالایی دارند. اما اینک خبرها حاکی از این است که این شرکت لپتاپهای زیبای جدیدی از سری PRO به بازار عرضه کرده است که نمونههای ۱۱ اینچی وزنی حدود ۸۰۰ گرم و نمونههای ۱۳ اینچی وزنی حدود یک کیلو و چند ده گرم دارند. لپتاپهای این سری قیمتی حدود ۵ تا ۷ میلیون تومان دارند. همچنین مدل Duo ۱۱ SVD۱۱۲۱۵CDB از اولترابوکهای جدید و حرفه ای این برند است که قیمتی در حدود ۵/۴ میلیون تومان دارد.
ASUS
این برند با عرضه VIVOBOOKهایش یکی از برندهای محبوب عرضهکننده اولترابوک است.
مدل VivoBook S550 - D از اولترابوکهای باقابلیت این برند است که به ویژگیهایی چون، پردازنده Intel 3217U Core i3 1.80 GHz، رم شش گیگابایتی و... مجهز است. اولترابوک مذکور قیمتی در حدود 5/2 میلیون تومان دارد.
مدل VivoBook S200E هم از اولترابوکهای ارزان این برند است که به پردازنده Intel 3217U Core i3 1.8 GHz مجهز است. این اولترابوکهم با قیمتی در حدود 7/1 میلیون تومان به فروش می رسد.
VivoBook S400CA هم از اولترابوکهای محبوب است که از لحاظ قابلیتهای فنی از مدلهای قبلی بالاتر است و قیمتی در حدود 1/2 میلیون تومان دارد.
ACER
این برند نیز چند مدل اولترابوک با وزنی کمتر از دو کیلوگرم در بازار موجود دارد. مدلهای S۷ و S۵ از معروفترینهای این برند در زمینه سبک وزنهای بازار هستند.
مدل S۷-۳۹۱ با وزن ۲/۱ کیلوگرم قیمتی در حدود حدود ۵ میلیون و ۸۰۰ تا شش میلیون تومان دارد. مدل S۵ نیز با وزن ۲/۱ کیلوگرم دارای ویژگیهایی در حد مدل قبلی است و اندازه صفحه نمایش آن ۳/۱۳ اینچ است. قیمت در نظر گرفته شده برای این دستگاه هم حدود سه میلیون تومان است.
FUJITSU
از این خانواده هم مدل LifeBook UH-552-A از اولترابوکهای محبوب است. این اولترابوک دارای ویژگیهایی چون تجهیز به پردازنده Intel 3217U Core i3 1.80 GHz، صفحه نمایش 3/13 اینچی و .... مجهز است.قیمت این لپتاپ 57/1 کیلوگرمی هم در حدود 8/1 میلیون تومان است.
ارسال نظر