در پی حمایتهای دولتی از تولیدکنندگان تلویزیون
برندهای وارداتی از صحنه رقابت محو شدهاند
دنیایاقتصاد- این روزها در بازار خرید و فروش تلویزیون علاوه بر رونق بازار و رشد تقاضا برای نمونههای هوشمند و سهبعدی شاهد اتفاقات دیگری نظیر کاهش شدید تنوع در برندهای موجود در بازار و حتی کنار کشیدن برخی از صحنه فعالیت در بازار تلویزیون هستیم. این اتفاق اگر چه به مذاق محدود عرضهکنندگان برندهای پرفروش بازار (ال جی و سامسونگ و تا حدودی سونی) خوش آمده است، اما موجبات گلایه گروههای دیگر فعال در این حوزه را فراهم آورده است. همچنین خریداران نسبت به این موضوع گلایههایی دارند و عنوان میکنند در چنین شرایطی با توجه به اینکه قدرت انتخاب ما برای گزینش برند در بازار کم شده است، ناچاریم از میان برندهای موجود در بازار که در حد سه تا چهار برند است تلویزیون مورد نظر را انتخاب کنیم.
دنیایاقتصاد- این روزها در بازار خرید و فروش تلویزیون علاوه بر رونق بازار و رشد تقاضا برای نمونههای هوشمند و سهبعدی شاهد اتفاقات دیگری نظیر کاهش شدید تنوع در برندهای موجود در بازار و حتی کنار کشیدن برخی از صحنه فعالیت در بازار تلویزیون هستیم.
این اتفاق اگر چه به مذاق محدود عرضهکنندگان برندهای پرفروش بازار (ال جی و سامسونگ و تا حدودی سونی) خوش آمده است، اما موجبات گلایه گروههای دیگر فعال در این حوزه را فراهم آورده است.
همچنین خریداران نسبت به این موضوع گلایههایی دارند و عنوان میکنند در چنین شرایطی با توجه به اینکه قدرت انتخاب ما برای گزینش برند در بازار کم شده است، ناچاریم از میان برندهای موجود در بازار که در حد سه تا چهار برند است تلویزیون مورد نظر را انتخاب کنیم.
فعالان بازار میگویند: علت اصلی این اتفاق ارائه تسهیلات و پشتیبانی شدید دولت از تولیدکنندگان داخلی تلویزیونی بوده است که این اتفاق در مقابل سختگیرهای شدید برای واردات تلویزیون و در نظر گرفتن تعرفه ورودی بالا رخ داده است.
به گفته آنها، این اتفاق چند سال پیش در بازار مانیتور نیز رخ داد و دولت به منظور حمایت از تولیدکنندگان وطنی مانیتور، مسیرهای ورودی مانیتور را سخت و تعرفههای وارداتی را افزایش داد. به همین دلیل در بازار این کالا شاهد هستیم که تنوع برند در حد دو تا سه برند است.
محمد جودکی یکی از فعالان بازار تلویزیون در خیابان جمهوری با بیان این مطلب که در حال حاضر در بازار، ال جی و سامسونگ بیشترین سهم فروش را به خود اختصاص دادهاند به «دنیای اقتصاد» اعلام کرد: تا پیش از این، این دو برند در کنار برندهایی نظیر سونی، پاناسونیک، جی وی سی، شارپ، ایکس ویژن و... در بازار میزانی از سهم فروش را در اختیار داشتند. اما رفته رفته با ارائه تسهیلات بالا به تولیدکنندگان داخلی سهم فروش برندهای وارداتی در بازار کم و کمتر شد و این اتفاق با به راه افتادن موضوع ارائه ارز مبادلاتی به واردکنندگان قطعات اولیه تولیدی به تولیدکنندگان وطنی و عدم ارائه این ارز بابت واردات دستگاه کامل شدت گرفت. طوریکه در بازار برندهای وارداتی روز به روز کمرنگتر شدند. به گفته وی، نتیجه این اتفاق این است که در بازار تلویزیون شاهد عرضه دو برند اصلی و یک برند حاشیهای هستیم و سایر برندها در بازار محو و بدون اثر هستند.
یکی دیگر از فعالان بازار تلویزیون نیز که در زمینه عرضه محصولات صوتی و تصویری جی وی سی فعال است به «دنیایاقتصاد» اعلام کرد: جی وی سی هیچ تلویزیونی برای عرضه به بازار ندارد و حدود شش ماهی میشود هیچ وارداتی در زمینه تلویزیونهای جی وی سی به ایران نداشتیم. به گفته این فعال بازار، ما روی محصولات دیگر این برند نظیر سیستمهای صوتی، باند و... تمرکز کردهایم و بازار تلویزیون را به رقبا واگذار کردهایم.
مسوول فروش یکی از نمایندگیهای فروش محصولات صوتی و تصویری پاناسونیک هم با بیان این مطلب که موجودی تلویزیونهای این برند در بازار کاهش یافته است به «دنیایاقتصاد» اعلام کرد: با توجه به سخت شدن واردات این کالا و کاهش نقدینگی، واردات تلویزیونهای این برند نیز مانند سایر برندهای وارداتی به ایران کاهش یافته است و در بازار شاهد کمرنگ شدن این برند هستیم. این فعال بازار افزود: تا همین یکسال پیش، همه محصولات پلاسما را با نام پاناسونیک میشناختند. اما در پی کاهش واردات تلویزیونهای این برند به بازار، اکنون برندهای دیگری روی این محصولات تمرکز کردهاند.
وی گفت: در صورتی که شرایط به این صورت پیش رود در بازار تلویزیون شاهد همان اتفاقی هستیم که در بازار مانیتور روی داد.
ارسال نظر