یک کارشناس گردش مالی تجارت الکترونیک ایران را در سال گذشته حدود ۷۰۰‌میلیون تومان برآورد کرد و گفت: این رقم با گردش مالی کشور آمریکا که در حدود ۹۰۰میلیارد دلار است، قابل قیاس نیست. توماج فریدونی، کارشناس تجارت الکترونیکی، در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان، با بیان این مطلب اظهار کرد: تجارت الکترونیک در کشور یک الگوسازی ماکت‌مانند از مدل کشورهای آمریکایی، اروپایی و بدون بومی‌سازی است.

به گفته او تجارت الکترونیکی چند نوع مدل دارد که در کشور ما فقط از مدل فروشگاه‌های اینترنتی استفاده می‌شود که این سرویس اولین بار توسط یکی از شرکت‌ها ارائه شد و توانست تا حد مناسبی مخاطب‌ها را جذب کند.

وی ادامه داد: به طور کلی وضعیت ارائه سرویس‌های تجارت الکترونیک چه از طریق اینترنت و چه SMS قابل‌مقایسه با سایر کشورها نیست، یکی از دلایل آن به نبود شبکه زیرساخت در ایران، عدم همکاری بخش قضایی، نبود امضای دیجیتالی و نبود هماهنگی بین بانک‌ها مربوط می‌شود.

او افزود: دلیل دیگر ضعف تجارت الکترونیک ایران در تعریف نادرست آن ازسوی برخی کارشناسان است که تجارت الکترونیک را تنها از طریق اینترنت ممکن می‌دانند.

وی زیرساخت‌های لازم را برای توسعه تجارت الکترونیک در کشور ناکافی دانست و گفت: زیرساخت‌ها شامل بخش‌های قانونی حقوقی و فنی است که از لحاظ حقوقی در این زمینه ضعیف بوده و فاقد پلیس اینترنتی و امضای دیجیتالی هستیم.

این کارشناس تاکید کرد: از نظر قانونی نیز قوانین بانکی نداریم و از نظر فنی هم اطلاعات کافی وجود ندارد، از لحاظ اینترنت و امنیت شبکه نیز در حد بسیار پایینی قرار داریم.