موبایل ایرانی آخر هفته تقریبا داغی را پیش روی خود داشته است، در حالی که به گفته برخی از کارشناسان حجم عظیمی از بازار تلفن همراه کشور بعد از افزایش تعرفه واردات در انحصار گوشی‌های قاچاق قرار گرفته است، طی دو روز گذشته، ماموران اداره اماکن نیروی انتظامی، اقدام به پلمب برخی از فروشگاه‌های عمده عرضه‌کننده گوشی‌های بدون گارانتی کردند. پایگاه اطلاع‌رسانی تلفن‌همراه در این باره گزارش می‌دهد که ماموران اداره اماکن فروشگاه‌های طبقه پنجم پاساژ علاء‌الدین را که به عرضه گوشی‌های بدون گارانتی و مجوز می‌پرداختند، پلمب کردند که جو روانی ایجاد شده از این اقدام باعث شد تا سایر فروشندگان، فروشگاه‌های خود را زودتر از موعد مقرر تعطیل کنند.

به گفته فروشندگان خیابان جمهوری، هم‌‌اکنون برخی از فروشگاه‌های عمده فروش، تنها گوشی‌های دارای گارانتی معتبر را پشت ویترین‌های خود قرار می‌دهند که تنوع و تعداد آنها به دلیل فعالیت اندک واردکنندگان رسمی بسیار کم است.

حذف قانون رجیستری که طی چند هفته گذشته صورت گرفته است از سویی باعث شد تا قیمت‌های تلفن‌همراه که طی یکسال گذشته با افزایش همراه بوده، کاهش یابد و از سویی دیگر نیز باعث افزایش بیش از حد قاچاق این محصول در بازار شده است. همین امر باعث شده تا واردکنندگان رسمی گوشی تلفن‌‌همراه دست از کار کشیده و در نتیجه بازار با کاهش عرضه گوشی و افزایش مجدد قیمت‌ها روبه‌رو شود.

ابراهیم درستی، رییس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی، تصویری و تلفن‌همراه در این باره به موبایل ایرانی می‌گوید: ما با قاچاق مخالفیم و قاچاق باید قطع شود، او ادامه می‌دهد: اما وقتی بازار تشنه باشد با حرکت‌هایی از این دست نمی‌توان آن را کنترل کرد.

درستی با بیان این مطلب که از تمامی فروشندگان اتحادیه خواسته‌ایم که جنس قاچاق را عرضه نکنند گفت: مطمئنم که فروشندگانی که از اتحادیه، جواز کسب دارند هیچ گاه به چنین اقدامی دست

نخواهند زد چرا که از سوی اتحادیه، نظارت کافی بر روی فروشندگان صورت می‌گیرد.

رییس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی و تصویری، معتقد است با کاهش منطقی تعرفه می‌توان اوضاع نابسامان بازار گوشی تلفن‌همراه را ساماندهی کرد.

درستی در این باره می‌گوید: طی ۱۴ ماهی که تعرفه به جهت حمایت از تولید افزایش یافته فقط، ۱۰۰هزار گوشی تولید شده است که این امر نمی‌تواند با میزان تقاضای بازار برابری داشته باشد.

درستی ادامه می‌دهد نباید انتخاب مصرف کنندگان را فقط به خرید چند محصول محدود کنیم آن هم در بازاری که سالانه یک‌هزار و ۵۰۰مدل مختلف تلفن‌همراه تولید و عرضه می‌شود.

قانون MMS تا سه ماه دیگر نهایی می‌شود

محمود خسروی، رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از نهایی شدن قانون استفاده از سرویس MMS توسط اپراتورهای تلفن‌همراه طی سه ماه آینده خبر می‌دهد.

او در گفت‌وگویی اظهار داشته است: سرویس MMS اپراتورهای تلفن‌همراه با لحاظ کردن مقررات جدیدی ارائه خواهد شد.

اپراتور اول ملزم به پرداخت حق لیسانس نیست

مدیرکل روابط عمومی شرکت مخابرات ایران تاکید کرد که اپراتور اول مانند سایر اپراتورها در مزایده شرکت نکرده است که ملزم به پرداخت حق لیسانس باشد.

به گفته زارعیان، حق لیسانس اپراتور اول باید به نحوی متفاوت‌تر از دیگر اپراتورها محاسبه شود چرا که این اپراتور در حوزه‌های زیان‌ده توسعه روستایی و زیرساختی، هزینه‌های بسیاری را صرف کرده است.

وی با تاکید بر این مساله که مخابرات ایران شرکت تازه تاسیس نیست که ملزم به پرداخت حق لیسانس باشد، افزود: با توجه به روند خصوصی‌سازی و الزام مخابرات برای ورود به بورس سهام، باید شرایط تعیین حق لیسانس این اپراتور با دیگر اپراتورها فرق داشته باشد.

برای هدایای ایرانسل عجله نکنید

روابط عمومی شرکت ایرانسل با ارسال نمابری از مشترکان این اپراتور که مشمول طرح دریافت هدیه سیم‌کارت رایگان هستند، درخواست کرد در صورتی که تا تاریخ ۱۳ مردادماه سیم‌کارت هدیه آنها توسط پست به آدرس درج شده در فرم ثبت‌نام ارسال نشد،‌ به مراکز پستی مراجعه کنند. براساس اطلاعیه ایرانسل، شرکت پست موظف است بنابر توافق به عمل آمده بین دو طرف از تاریخ ۴ مردادماه، سیم‌کارت مشترکان را به آدرس آنها ارسال و مستقیما به دست مشترک تحویل دهد. در نتیجه نیازی به مراجعه مشترکان به دفاتر پستی تا پایان هفته آینده نخواهد بود.