واژه‌هایی جادویی
ندا لهردی
گاهی واژه‌ها تاثیرگذارتر از چیزی هستند که تصور می‌شوند. واژه‌هایی هر چند کوچک که ممکن است انقلابی را مهمان یک زندگی، صنعت و یا یک کشور کنند.
همان چیزی که این روزها پایه و اساس تبلیغات را تشکیل می‌دهد تا جایی که موج تبلیغات تمام صنایع و خدمات را با خود همراه کرده و به صنعت بزرگ تبلیغات تبدیل شده است.

واژه‌های جادویی اما در این میان بیشترین مسوولیت را به عهده دارند؛ جلب اعتماد، افزایش کیفیت محصولات و خدمات هم همان چیزی است که در مرحله بعد برای پشتیبانی از آنچه قرار نیست تنها در حد یک ادعا باشد، وارد میدان می‌شود.
شعارهایی که با ورود هر محصول جدید رنگ تغییر به خود می‌گیرند تا ماهیت خود را به عنوان یک ابزار قدرتمند برای تبلیغات توجیه کنند.فناوری ارتباطات و اطلاعات و صنایع وابسته آن هم از این قاعده مستنثنا نبوده و شاید حتی به خاطر سازگاری این صنعت با تکنولوژی روز و ورود هر ساله محصولات مختلف آن، حجم وسیعی از شعارهای تبلیغاتی شناخته شده در سراسر دنیا را به خودش اختصاص داده است.
شرکت‌های کامپیوتری


IBM:یکی از قدیمی‌ترین شرکت‌های تولید کننده کامپیوترهای شخصی که یکی از قدیمی‌ترین شعارهای تبلیغاتی در این زمینه را هم دارد.سال ۱۹۱۴ بود که IBM اولین شعار تبیلغاتی خود را با عنوان «بیندیش» (Think) ارائه کرد.
بعد از آن اما این شرکت سعی کرده با استفاده از واژه کلیدی «راه‌حل» در تبلیغاتش توجه کاربران بیشتری را جلب کند.
«راه‌حل‌هایی برای مشکلات یک سیاره کوچک»(Sdutions for a small planet) و «راه‌حل‌هایی برای تجارت الکترونیک»
(e-business solutions) شعار‌های تبلیغاتی دیگر این شرکت در دهه 2000 بودند.


Dell: شرکت آمریکایی Dell که در سال‌های اخیر در زمینه تولید و عرضه کامپیوتر‌های شخصی و به خصوص لپ‌تاپ توانسته به جایگاه خوبی در بازار جهانی برسد، شعارهای مختلفی را برای تبلیغ محصولات خود انتخاب کرده است. «به راحتی D«Dell » (Easy as Dell)l)، «صرفا تو» (Purely uou) و «این تنها یک معامله نیست، یک Dell است» (It s not jast a deal , Its s a Dell) جزو پرطرفدارترین شعارهای تبلیغاتی این شرکت در سال‌های اخیر هستند.


HP: ثروتمند‌ترین شرکت فعال در زمینه IT در سرتاسر دنیا که محصولات باکیفیتی را هم در این زمینه به بازار عرضه کرده است، این روزها با عبارت «اختراع کنید» (Invent) شناخته می‌شود. این شرکت علاوه بر این در گذشته از شعار «کامپیوتر دوباره شخصی می‌شود» (The Camputer is personal again) هم برای تبلیغات محصولاتش استفاده می‌کرد.


Intel: بزرگ‌ترین تولیدکننده پردازنده‌های رسانا و نیمه‌رسانای دنیا با دو شعار «درون I«Intel (Intel inside)e و «جلوتر از دیگران حرکت کنید» (Leap ahead) شناخته می‌شود.
Apple: «متفاوت بیندیش» (Think different) یکی از قدیمی‌ترین شعارهای تبلیغاتی محبوب‌ترین شرکت کامپیوتری در میان کاربران است که در حقیقت پایه و اساس تولیدات این شرکت هم قرار گرفت.
این شرکت برای سیستم عامل تولیدی‌اش شعار «قدرت مکینتاش است» (Power is Macintosh) و «برای آیندگان» (For the rest of us) را برای کامپیوترهای شخصی‌اش ارائه کرد.


Apple دو شعار «هزار آهنگ در جیب شما» (S1000Songs in your Pocket) و «پنج هزار آهنگ در دستتان» ( S5000Songs in your hard) را برای فروشگاه اینترنتی iTunes خود معرفی کرد.
شرکت‌های اینترنتی و نرم‌افزاری


Microsoft: غول نرم‌افزاری جهان در دهه ۱۹۹۰ شعار «امروز می‌خواهی به کجا بروی؟»
(where do you want to go today?y) و «استعداد شما، علاقه‌ما» Our Passion ) و Your Potential)l را در دهه 2000 به عنوان شعار تبلیغاتی خود انتخاب کرد.
ایــــن شــــرکت امـــا جمله «با پروانه بهتر است»
(It's better with butter fly) را برای تبلیغات خدمات اینترنتی MSN8 خود ارائه کرد.


CISCO : این شرکت نرم‌افزاری هم با جمله «به شبکه انسانی خوش آمدید» (welcome to the human network) در میان کاربرانش شناخته می‌شود.


AOL: شرکت عرضه‌کننده خدمات اینترنتی America online یا AOL در دهه 2000 با دو شعار «اینترنت بهتری می‌خواهید؟ شما به America online تعلق دارید.
(Want a better internet? You belong at America online) و «بسیار آسان برای استفاده، تعجب نکنید این شماره یک است» (So easy use, no wonder it's number۱) به عرصه تبلیغات وارد شد.


eBay: بزرگ‌ترین سایت حراج اینترنتی دنیا هم دو جمله «هر آنچه وجود دارد را در ebay به دست می‌آورید».
(whatever it is, you get it on ebay) و «بخرید، بفروشید، به آن عشق بورزید».
(Buy it. Sell it. Love it) را به عنوان شعارهای تبلیغاتی خود انتخاب کرده است.

0


You Tube: پرطرفدارترین وب‌سایت به اشتراک‌گذاری فیلم دنیا که سال گذشته توسط موتور جست‌وجوی google خریداری شد. با جمله «خودتان را پخش کنید» (Broadcast your self) در میان کاربران سراسر دنیا به شهرت رسیده است.
شرکت‌های مخابراتی و ارتباطی

۱


AT&T: بزرگ‌ترین شرکت مخابراتی آمریکا عبارت «بی‌حد و مرز» (Boundless) را به عنوان اولین شعار تبلیغاتی خود ارائه کرد. بعد از آن اما در دهه 1990 این شرکت شعارهای تبلیغاتی مختلفی را مانند: «به کسی فکر کنید و با او تماس برقرار کنید» (Reach out and touch some one)، «بهتر صدا می‌کنیم بیشتر بشنوید». T(The more you hear , the beher we Sound)d، «انتخاب درست شما» (your true choice) و «صدای واقعی شما» (your true voice) ارائه کرد.
آخرین شعار تبلیغاتی این شرکت اما «دنیای شما، به دنیا آمد» y(your world. Delivered)d بود.

2


BT: شرکت مخابرات انگلستان که این روزها به بخش‌خصوصی واگذار شده است با سه شعار تبلیغاتی «برای صحبت خوب است» (Its good to talk)، «برای توست» (Its for you) و «ما به تو جواب می‌دهیم» (Its you we answer to) در میان کاربران انگلیسی شناخته می‌شود.

3


T-Mobile: شرکت مخابراتی بزرگ T-Mobile عبارت‌های «بیشتر بگیرید» (Get more) و «کاملا نزدیک‌تر» (Simply Closer) را به عنوان شعارهایی تبلیغاتی خود انتخاب کرد.

واژه‌هایی جادویی

واژه‌هایی جادویی

واژه‌هایی جادویی

واژه‌هایی جادویی