موبایلکده
گوشیهای آندرویدی همچنان در صدر حملات
آمارهای جدید گویای آن است که همچنان گوشیهای آندرویدی اصلیترین هدف حملات بدافزاری هستند. شرکت امنیتی مک آفی در بررسیهای جدیدش که به سه ماهه دوم سال ۲۰۱۲ مربوط میشود، مخاطرات گوشیهای تلفن همراه را مورد بررسی قرار داده و در گزارش نهایی خود از گوشیهای آندرویدی به عنوان اصلیترین هدف حملات بدافزاری نام برده است.
بنابر اعلام مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانهای (ماهر)، در گزارش این شرکت آمده است در ماههای گذشته، شاهد افزایش بدافزارهای تلفن همراه بودیم که پلتفرم آندروید بیشترین هدف حملات بوده است.
در سه ماهه دوم ۲۰۱۲ تمامی بدافزارهای تلفن همراه، پلتفرم آندروید را مورد هدف قرار دادند. این حملات شامل بدافزارهای ارسال کننده پیام، بت نتهای تلفن همراه، جاسوس افزارها و تروجانهای مخرب میشود.
طی سال ۲۰۱۲ تعداد بدافزارهایی که این سیستم عامل موبایلی را در معرض تهدید قرار دادهاند رشد بسزایی داشته و اگرچه در سه ماهه دوم تا حدی از میزان آنها کاسته شده، اما همچنان این رقم در مقایسه با سالهای قبل و حتی سال ۲۰۱۱ رشد چشمگیری داشته است.
در سه ماهه اول ۲۰۱۲، بیش از ۸۳ میلیون نمونه بدافزار در ترکیب با «malware zoo» جمعآوری شده است؛ اما در این سه ماهه، این بدافزار ۵/۱ میلیون نمونه افزایش یافته است. با این نرخ رشد تقریبا در سه ماهه آینده شاهد ۱۰۰ میلیون نمونه از این بدافزار خواهیم بود. همچنین در این سه ماهه، فعالیت روتکیتها کمی رشد داشته است اما فعالیت بدافزار Koutodoor بسیار زیاد بوده است. روت کیت ZeroAccess و TDSS نسبت به سه ماهه گذشته کمی کاهش را نشان میدهند؛ اما تاثیر آنها را در طبقهبندیهای دیگر بدافزارها میتوان دید. روت کیتها یا بدافزارهای سارق، در طبقه بندی بدافزارها، یکی از بدترین تهدیداتی هستند که با آن روبهرو هستیم. آنها روی تمامی بدافزارهای دیگر تاثیر زیادی میگذارند و برای این طراحی شدهاند که از کشف شدن در امان بمانند و به همین دلیل، برای مدت طولانی روی یک سیستم زندگی میکنند. آنتی ویروسهای جعلی، بدافزارهای AutoRun و تروجانهای سارق کلمه عبور برخی دیگر از مخاطرات موبایلی در سه ماهه دوم سال ۲۰۱۲ میلادی به شمار میروند که در این مدت اگرچه آنتی ویروسهای جعلی رشد نسبتا کمی داشتهاند اما بدافزارهای AutoRun و سارقان کلمه عبور، افزایش قابل توجهی داشتند. یکی از چالشهایی که شرکتهای ارائهکننده سیستمهای عامل با آن مواجه هستند آن است که هرچه محصول آنها از محبوبیت بیشتری در بین مردم برخوردار شود به همان اندازه علاقه هکرها و ویروسنویسان به آن بیشتر میشود.
ارسال نظر