سنسورهای جدید کداک، رنگها را شفافتر میکند
بازار دیجیتال- کمپانی معروف تولیدکننده کداک از تولید نوع جدیدی دوربین دیجیتال خبر داد که میتواند در موقعیتهایی که نور کافی وجود ندارد عکسهای خوب بگیرد . نمونههایی از این دوربینهای جدید در اوایل سال آینده به بازار عرضه میشود. با این وجود، تردیدهایی درباره این موضوع وجود دارد که آیا این تکنولوژی جدید میتواند جایی در بازار بیابد، در حالی که مصرفکنندگان به دنبال مگاپیکسل بالاتر و بیشتر هستند.
این سنسور جدید که توسط کداک طراحی شده است، حساسیت به نور دوربینهای دیجیتال کداک را دو برابر و شاید هم چهار برابر کند. مقامات کداک میگویند پیشرفت در طراحی سنسور تصاویر، کیفیت عکسهای گرفته شده در موقعیتهای نور کم را افزایش میدهد. سنسورهای تصویری برای منتقل کردن نور به بخشهای الکتریکی که دیجیتالی هستند، طراحی شدهاند.
طرح جدید، تکنولوژی موجود کداک که اصطلاحا فیلتر بایر Bayer نامیده میشود را توسعه و گسترش میدهد. فیلتر بایر سنسورهای تصاویر رنگی را تنظیم میکند و برای اولین بار، سه دهه قبل به وسیله یکی از دانشمندان کمپانی کداک به نام برایس بایر ابداع شد و به استانداردی در تصویرپردازی دیجیتال تبدیل شده است.
افزایش پیکسلهای حساس به همرنگها
در الگوی بایر، حدود نیمی از پیکسلها برای جمعآوری رنگ سبز استفاده میشود، از پیکسلهای باقیمانده هم برای جمعآوری جذب رنگ آبی و قرمز استفاده میشود. در دوربینهای دیجیتال، نرمافزار برای تبدیل دادهها به سیگنالهای تمام رنگی برای هر پیکسل به کار گرفته میشود. به سنسورهای جدید که توسط یک گروه از دانشمندان مخترع کداک مانند جان کمپتون، جان همیلتون طراحی شدهاند پیکسل پن کروماتیک (فیلمی که به همه رنگها حساس است) یا شفاف افزوده شده است. کداک میگوید، از آنجایی که این پیکسلها به طول موج نورهای مرئی حساس هستند، آنها به طرز چشمگیری میزان بیشتری از نوری که از سنسور میگذرد را جمع میکنند.
با سازگار کردن این ترتیبات پیکسل با نرمافزار الگوریتمهای پیشرفته کداک که الگوها و مدلهای جدید را بهینهسازی میکند، کاربران میتوانند افزایش در سرعت عکاسی را ملاحظه کنند و علاوه بر این تاثیر این تکنولوژی پیشرفته را بر کیفیت عکسهایی که در موقعیتهای نور کم گرفته شده است، ببینند.
کمپانی میگوید، طراحی جدید، سرعت شاتر دوربین و وضوح تصویر را افزایش میدهد و شما در هر موقعیتی عکس بگیرید، تصاویر شفافی خواهید داشت.
همیلتون میگوید، در موقعیتهای نور کم، این مدلهای جدید، اختلال رنگ کمتری نسبت به مدل بایر تولید میکند. شما میتوانید شاتر را سریعتر بزنید و این موضوع به معنای غلبه کردن بر حرکات اضافی و مصنوعی است.
همچنین این مدل از لرزش دوربین جلوگیری میکند. اگر شما از یک هدف در حال حرکت عکس بگیرید، با این دوربینهای جدید، عکس کمتر تار خواهد بود.
غرق در هیستری مگاپیکسل
تکنولوژی جدید کداک بسیار فوقالعاده است اما درحالحاضر با یک آزمایش واقعی مواجه است، دیوید اشل، یکی از کارشناسان عکاسی دیجیتال معتقد است، موضوع مهم این است که آیا کمپانی میتواند هیجان کافی ایجاد کند تا کارخانههای تولیدکننده را به سوی پذیرش و انطباق محصولات خود با سنسورهای جدید سوق دهد؟
اشل معتقد است، من واقعا فکر میکنم، کداک با یک چالش بزرگ بازاریابی مواجه خواهد بود، زیرا مصرفکنندگان دیوانهوار به دنبال افزایش مگاپیکسل هستند.
وی میگوید، من معتقدم حساسیت بالا به نور، موضوع اساسی برای دوربینهای دیجیتال است و خیلی دشوار است که آن را در همه انواع دوربینهای مصرفی کار گذاشت، زیرا سنسورها بسیار کوچک هستند. هر چند، همه سعی میکنند که حساسیت به نور دوربینها را افزایش دهند. برای مصرفکنندگان هم این موضوع خیلی مهم است که بتوانند در موقعیتهای نور کم، عکاسی کنند.
اما همانطور که گفتم، چالش بازاریابی به قوت خود باقی است، به ویژه آنکه، موضوع حساسیت به نور، به سختی میتواند به یک شعار عمومی در بازاریابی تقلیل یابد.
اشل میگوید، برخی از کمپانیهای تولیدکننده دوربین در حال حاضر از تعداد زیادی سنسورهای حساس به نور استفاده میکنند، اما نمیتوانند اعتراف کنند که با این وجود کیفیت عکسها، وحشتناک است. تقریبا همه میگویند دوربینهایشان تنظیمات حساسیت به نور دارد و برخی از کمپانیهای سازنده هم چنین ادعاهایی دارند، اما عکسهایی که در موقعیتهای نور کم با این دوربینهای به اصطلاح مجهز گرفته میشود، تقریبا بدون کیفیت است.
او میگوید، با این طرح جدید، به نظر میرسد کداک توانسته است به سیستم حساسیت به نور کارآمدی دست پیدا کند که از اختلالهای رنگی هم جلوگیری میکند. با این همه اشل طراحی جدید را یک پیشرفت استثنایی نمیداند، او پیشبینی میکند که طراحی جدید بتواند تاثیر عمدهای داشته باشد زیرا به نظر میرسد واقعا آنها بتوانند حساسیت سنسورها را افزایش دهند.
اولین سنسور با طراحی جدید، احتمالا به عنوان نمونه در اوایل سال آینده تولید خواهد شد و به بازار میآید.
ارسال نظر