در حالی که گفته می‌شود ۸۰درصد گوشی‌های موجود در کشور از راه قاچاق وارد بازار می‌شوند، از اردیبهشت ماه سال گذشته تا به حال به دلیل افزایش تعرفه واردات، بازار گوشی تلفن‌همراه نابسامانی‌های بی‌شماری را شاهد بوده است، رییس هیات‌مدیره شرکت مخابرات از شرط و شروط وزارت ارتباطات برای ارائه سیم‌کارت و گوشی رایگان خبر می‌دهد. غفاریان معتقد است اگر تعرفه مکالمات تلفن‌همراه ۱۰برابر تعرفه فعلی شود، وزارت ارتباطات می‌تواند سیم‌کارت و گوشی رایگان به مشترکان خود ارائه دهد.

البته گفته‌های ایشان فقط در حد طرح اولیه است و هنوز تصمیمات قاطعی در این مورد اتخاذ نشده است.

در حال حاضر تعرفه مکالمات اپراتور اول دقیقه‌ای ۴۵تومان است و بنا به گفته رییس هیات‌مدیره شرکت مخابرات ایران، اگر این تعرفه به دقیقه‌ای ۴۵۰تومان افزایش یابد، امکان ارائه سیم‌کارت و گوشی رایگان به متقاضیان اپراتور اول داده می‌شود.

در‌حال‌حاضر قیمت سیم‌کارت دولتی اپراتور اول ۲۸۸هزار تومان است اگر فرض کنیم که این اپراتور به همراه سیم‌کارت خود یک گوشی ۲۵۰هزار تومانی به مخاطبان خود ارائه دهد، قیمت تمام شده گوشی و سیم‌کارت برای اپراتور دولتی ۵۳۸هزار تومان تمام می‌شود. در این صورت هر مشترک باید ۱۱۹۵ دقیقه با سیم‌کارت و گوشی خود صحبت داشته باشد تا سرمایه‌گذاری وزارت ICT به سرانجام برسد. اگر فرض کنیم هر مشترک به طور متوسط روزی ۱۰ دقیقه با سیم‌کارت خود تماس داشته باشد، پس از ۱۲۰روز این طرح می‌تواند سودآوری کلانی برای مجموعه وزارت ارتباطات داشته باشد.

به هر حال این موضوع فقط در حد طرح است و هیچ‌گونه تصمیمی در این زمینه تاکنون اتخاذ نشده است.

علاوه بر خبر فوق، وفا غفاریان در گفت‌وگویی از سالم‌سازی فضای MMS در کشور خبر می‌دهد.

این در حالی است که تاکنون به غیر از اپراتور دوم «ایرانسل» سایر فعالان شبکه‌های تلفن‌همراه در کشور چنین خدماتی را ارائه نداده‌اند.

اپراتور دوم بنا به گفته مدیر عاملش قرار بود از شهریور ماه سال‌جاری به برخی از مشترکان خود سرویس استفاده از پیام‌های چند رسانه‌ای را ارائه کند، اما هفته گذشته از سوی رییس هیات‌مدیره شرکت مخابرات ایران اعلام شد که این اپراتور تا سال ۸۷ توان ارائه این سرویس را نخواهد داشت.

اما در حالی که ارائه سرویس MMS برای ۱۷میلیون مشترک اپراتور دولتی، همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، مدیران ارشد وزارت ارتباطات در گفت‌وگوهای متفاوتی از سالم‌سازی فضای این خدمات سخن می‌گویند. به نظر می‌رسد دلیل تاخیر در ارائه این سرویس نیز رسیدگی مسوولان دولتی به موضوع تاثیرات و نحوه استفاده از این سرویس باشد، این در حالی است که انتظار می‌رود سرویس MMS بنا به وعده‌های داده شده به زودی راه‌اندازی شود و زمان بیشتری صرف حاشیه‌های آن از سوی مسوولان نشود.

آخرین خبر از موبایل ایرانی امروز هم به خرید گوشی تلفن‌همراه و لوازم جانبی آن از فروشگاه‌های مجاز باز می‌گردد.

ابراهیم درستی، رییس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی و تصویری و تلفن‌همراه به خریداران گوشی توصیه کرد برای جلوگیری از روند گسترش گوشی قاچاق و بدون ضمانتنامه معتبر در بازار فقط از فروشگاه‌هایی که پروانه فروش از اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی و تصویری دریافت کرده‌اند، کالاهای موردنظر خود را دریافت کنند.