یادداشت
گریز ارتباطات سیار از مواجهه با خبرنگاران
شرکت ارتباطات سیار که بزرگترین و پرمشترک ترین اپراتور تلفنهمراه در ایران محسوب میشود، چندی است که روال تازهای را در بخش اطلاعرسانی خود بهکار گرفته است.
م.ر.بهنام رئوف
شرکت ارتباطات سیار که بزرگترین و پرمشترک ترین اپراتور تلفنهمراه در ایران محسوب میشود، چندی است که روال تازهای را در بخش اطلاعرسانی خود بهکار گرفته است. از شاخصترین اقدامات صورت گرفته توسط تیم روابطعمومی این مجموعه تهیه لیستی از خبرنگاران باسابقه و گاه منتقد حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و عدم دعوت آنها در نشستهای مطبوعاتی مدیرعامل این اپراتور دولتی است. اواخر سال گذشته مسوولان این شرکت با عدم دعوت از بسیاری از روزنامهنگاران و خبرنگاران رسانهها در مقابل انتقادهای فراوانی قرار گرفتند که این پرسش را مطرح می کرد که آیا مدیرعامل بزرگترین اپراتور تلفنهمراه در کشور از مواجهه با خبرنگاران هراس دارد؟
در اولین نشست مطبوعاتی مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار در سال جدید که روز دوشنبه گذشته و به بهانه قرعهکشی واگذاری سیمکارتهای اعتباری برگزار شد نیزاز خبرنگاران باسابقه حوزه ارتباطات خبری نبود. این درحالی است که در این دو نشست فقط از برخی خبرگزاریها که سابقه پرسشهای تند را ندارند دعوت به عمل آمده است. مدیرعامل این اپراتور دولتی چندی پیش و در یکی از نشستهای مطبوعاتی خود در مقابل سوالات و انتقادات بی شمار خبرنگاران حاضر پاسخهایی ارائه داده بود که برخی از آنها بعدها از سوی وزیر ارتباطات و مدیران شرکت مخابرات ایران تکذیب شد. از این رو گفته میشود که کنارگذاشتن روزنامهها و رسانهها ممکن است به دلیل پیشگیری از چنان وضعیتی توسط روابطعمومی این شرکت انجام گرفته باشد. وحید صدوقی در نشست بهمنماه این اپراتور دولتی گفته بود که ثبت نام سال ۱۳۸۵ آخرین دوره ثبتنام سیمکارتهای دولتی است، خبری که به فاصله چند روز هم از سوی وزیر ارتباطات و هم از سوی رییس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران تکذیب شد. با توجه به عدم دعوت از خبرنگار روزنامه دنیای اقتصاد روز گذشته با آقای ابوالفضلی، رییس روابط عمومی شرکت ارتباطات سیار تماس گرفتیم و موضوع جلسات مطبوعاتی محرمانه و خصوصی این شرکت با برخی خبرگزاریها را جویا شدیم که وی در پاسخ به انتقادات ما مبنی بر عدم حضور خبرنگاران مطبوعات در نشستهای این مجموعه ضمن عذرخواهی گفت: «تصور من بر این بوده است که خبر این نشست از سوی خبرگزاریها برای روزنامهها ارسال میشود اما حال به این نتیجه رسیدهام که اشتباه فکر میکردم».(!) محدودیت در زمان تصمیمگیری برای برگزاری این نشست از دیگر دلایل مدیر روابط عمومی ارتباطات سیار برای دعوت از خبرنگاران جراید بوده است و این درحالی است که خبر برگزاری مراسم قرعهکشی برای واگذاری سیمکارتهای اعتباری پیش از عید بارها از سوی خبرگزاریها و مسوولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام شده بود. در نتیجه این توجیه آقای ابوالفضلی نیز برای عدم حضور رسانههای همگانی که به نوعی نمایندگان ۱۵میلیون مشترک این شبکه تلفنهمراه هستند پذیرفته نیست. بعد از ثبتنام دوره جدید سیمکارتهای دولتی که به دلیل فعالیت ایرانسل و شبکه اعتباری تالیا با استقبال چندانی روبهرو نشده بود، از سوی مدیر عامل شرکت ارتباطات سیار زمان واگذاری تمام سیمکارتهای اعتباری بدون قرعهکشی پیش از سال جدید اعلام شد، مسالهای که باز هم توسط رییس هیاتمدیره شرکت مخابرات ایران تکذیب و زمان واگذاری به همراه اولویت قرعهکشی به اردیبهشتماه سال جاری موکول شد، شاید این مهم را بتوان به عنوان اصلیترین دلیل فرار مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار از نمایندگان مشترکان این شرکت دولتی به حساب آورد. حال این سوال پیش میآید که آیا گریز مدیران زیرمجموعههای دولتی آن هم در حالی که مدیران ارشد آنها بارها و بدون هیچگونه ترس و واهمهای از سوالات خبرنگاران استقبال کرده و به دقت تمام سوالات آنها را پاسخ دادهاند میتواند روش مناسبی در اداره روابطعمومی یک شرکت پرمخاطب دولتی باشد؟ از یاد نبریم که روزنامهنگاران چشم و گوش جامعه هستند و سوالاتی که آنان احیانا مطرح میکنند همان سوالاتی است که در ذهن میلیونها مشترک و کاربر تلفنهمراه نیز هست. آیا میتوان با چنین روشهایی پرسشهای مطرح از این گونه را نیز پاسخ گفت؟
ارسال نظر