ساخت رایانههایی که با نور کار میکنند
فیزیکدانان دانشگاه باث پروژهای را آغاز میکنند که میتواند به عنوان گامی مهم به سوی ساخت رایانههای فوتونیک قلمداد شود. به گزارش مهر، فیزیکدانان این دانشگاه به دنبال آن هستند که به زودی رویای استفاده از نور به جای الکتریسیته را در راهاندازی نسل بعدی رایانهها محقق سازند.
رویای اصلی دانشمندان و فیزیکدانان در مرحله نخست دستیابی به توانایی برای انتشار مداوم نور در پالسهایی که تنها یک میلیارد میلیاردیوم ثانیه به طول میانجامد، است.
به گفته دانشمندان، این پروژه نه تنها به دستیابی به فناوری نوینی منجر میشود بلکه به فیزیکدانان این امکان را میدهد تا شانسی برای بررسی دقیق ساختارهای اتمیداشته باشند.
براساس گزارش گیزمگ، قرار است که در ماه ژوئن دکتر فاتح بنابید از دپارتمان فیزیک دانشگاه باث سرپرستی تیمیاز محققان را بر عهده گیرد تا با ارائه تکنیک جدیدی بتوانند فرمهای موجی را با استفاده از فوتونهای نوری با ضریب دقت معادل الکترونهای مورد استفاده در الکترونیک ترکیب کنند.ترکیبهای فرم موجی برای کنترل بسیار دقیق شیوههای تغییر یافتن انرژی در میدانهای مغناطیسی به کار میروند.
اساسا میدانهای الکتریکی در قالب الگوی منظمیمشابه جزر و مد امواج اقیانوسی افتوخیز دارند، اما تجهیزات الکترونیک مدرن امکان کنترل نزدیک و دقیق بر شکل این امواج را فراهم کردهاند.
به عقیده فیزیکدانان کنترل بر تغییرات میدان مغناطیسی است که برای تجهیزاتی نظیر رایانهها امکان ارائه عملکرد در شیوهای خاص را فراهم میکنند.
ارسال نظر