دستکش‌های جراحی هوشمند در راهند

محققان چینی و آمریکایی موفق به توسعه فناوری قطعات الکترونیک پوشیدنی شده‌اند که می‌تواند نویددهنده طراحی دستکش‌های جراحی هوشمند با قابلیت‌های ارتقای عملکرد جراحی در حین عمل باشد. به گزارش ایسنا، ایده طراحی قطعات الکترونیک پوشیدنی توسط محققانی مطرح شد که روش تبدیل مواد نیمه هادی سخت به قطعات الکترونیک نرم و انعطاف‌پذیر را کشف کردند. جان راجرز، مهندس مواد و از محققان دانشگاه ایلینویز، در این خصوص می‌گوید: اصلی ترین چالش، تبدیل مواد سخت و شکننده مانند سیلیکون به صورت سیستم‌های نرم و انعطاف‌پذیر بود، چراکه این مواد تنها به صورت ویفرهای مسطح و سخت وجود دارند.

محققان دانشگاه‌های ایلینویز و نورث وسترن آمریکا به همراه محققان دانشگاه دالیان چین موفق به تبدیل سیلیکون به غشای نانو فوق باریک شدند که ۱۰ هزار برابر نازک تر از موی انسان است. در ادامه این دستاورد غشای نانو به صورت اشکال پوست ماری برش داده شده و روی غشای نازک الاستیک قرار داده شدند و قطعات الکترونیک انعطاف‌پذیر به اشکال مختلف از جمله به شکل انگشت انسان طراحی شدند.

با این روش محققان «جوراب» بسیار نازکی طراحی کردند که به دور قلب قرار گرفته و وضعیت سیستم قلبی-عروقی را مورد بررسی قرار می‌دهد.

این روش می‌تواند در آینده به ساخت نسل بسیار پیشرفته دستکش‌های جراحی هوشمند منجر شود که به جراح امکان می‌دهد تنها با اشاره انگشت قادر به جداسازی یک بافت قلب باشد. امکان اندازه‌گیری میزان خشکی و دمای بدن از دیگر کاربردهای قطعات الکترونیک پوشیدنی خواهند بود.