ندا لهردی
تکنولوژی و ابزارهای مختلف آن امروز دیگر در بخش‌های مختلف زندگی روزمره اغلب ما نفوذ کرده‌اند. حالا دیگر ما دستگاه‌های دیجیتال شخصی مانند موبایل‌های هوشمند و دستگاه‌های دیجیتال خانگی مانند سینمای خانگی را به خوبی می‌شناسیم و با آنها کار می‌کنیم. معمولا بخشی از زندگی روزمره بسیاری از ما در خودروهای شخصی‌مان می‌گذرد که این میزان برای بسیاری حتی به نیمی از عمرشان هم می‌رسد.

درست به همین دلیل هم هست که نسل جدید خودروهای شخصی با تکنولوژی روز همراه شده و امکانات مدرن و جالبی را در اختیار رانندگانشان قرار می‌دهند.
کاربران انواع محصولات دیجیتال شخصی هوشمند که دنیایشان با انواع تبلت‌ها، موبایل‌های هوشمند و فیلم‌های سه‌بعدی پر شده است، حالا دیگر نمی‌توانند خودروهای شخصی با داشبوردهای ساده و قدیمی را تحمل کنند. آنها ترجیح می‌دهند ابزارهای ارتباطی مختلف را به راحتی در دسترس داشته باشند و از آنها برای رانندگی راحت‌تر و امن‌تر بهره ببرند. شاید به همین علت هم هست که خرید یک خودروی مدرن این روزها شباهت زیادی به خرید یک گجت دارد.
هر چند کم مصرف بودن، سرعت و طراحی ظاهری یک خودرو مثل همیشه اهمیت زیادی دارند، اما داشبورد در خودروهای امروزی اهمیت بیشتری پیدا کرده است، چون ابزارهای مختلف مورد نیاز رانندگان و کاربران در آنجا تعبیه می‌شود. به این ترتیب اگر رابط‌های کاربری پیچیده امروزی یا سیستم‌های مسیریابی جدید شما را گیج می‌کند، بهتر است فکر خرید یک خودروی مدرن و سازگار با تکنولوژی را از سرتان بیرون کرده و به همان خودروی شخصی قدیمی و کلاسیک‌تان قانع باشید. در مقابل اما اگر به دنبال یک خودروی مدرن واقعی با امکانات جالب و کاربردی هستید، می‌توانید این مطلب را بخوانید تا با بهترین سیستم‌های تکنولوژی به کار رفته در نسل جدید خودروهای امروزی آشنا شوید:
فعال سازی تماس‌ها: استفاده از گوشی موبایل درهنگام رانندگی به خصوص ارسال پیامک علاوه بر اینکه بسیار خطرناک است، در اغلب کشورهای جهان جرم محسوب می‌شود. به این خاطر بسیاری از خودروهای مدرن امروزی مجهز به سیستم هماهنگ‌سازی بی سیم تماس‌های تلفنی و ارسال پیامک از طریق تکنولوژی ارتباطی بلوتوث هستند. با این اوصاف است که اگر شخصی در حال رانندگی بخواهد با دوستش تماس بگیرد، کافی است به عنوان مثال بگوید: «Call Jack» (با جک تماس بگیر). انجام بقیه کارها و برقراری تماس با شخص مورد نظر به عهده خودرو خواهد بود. بعد از آن راننده می‌تواند به وسیله سیستم پخش صوتی خودرو تماس را برقرار کرده و یک میکروفن کوچک در پشت فرمان هم صدای او را به آن طرف خط برساند. در واقع وقتی شخص راننده نام دوستش را می‌گوید، به این معنا است که نام آن فرد در دفتر تلفن ذخیره شده در گوشی شخص راننده وجود دارد و خودرو این دفتر تلفن را قبلا از روی گوشی شخص دانلود و ذخیره کرده است و همچنین قابلیت شناسایی صدای شخص راننده را هم دارد. این در حالی است که بعضی از خودروها حتی قابلیت تشخیص صدای قوی‌تری نسبت به دیگر خودروها دارند.
سرگرمی: ترکیب دستگاه‌های پخش موسیقی قابل حمل یا Mp۳ Playerها با هارد درایوها،
DVD Playerها و سیستم‌های صوتی پخش محیطی حالا به یک سرگرمی ساده و محبوب برای اغلب افراد تبدیل شده است. به همین دلیل هم هست که به راحتی و با اتصال دستگاه پخش موسیقی قابل حمل با یک پورت به سیستم پخش خودرو می‌توان به فایل‌های موسیقی داخل آن دستگاه به راحتی گوش کرد، البته بدون اینکه دستگاه Mp3 Player شارژ شود. اما حالا خودروهای مدرن می‌توانند از طریق یک پورت USB به گوشی موبایل یا Mp3 Player افراد متصل شده و علاوه بر پخش موسیقی، آنها را به صورت همزمان هم شارژ کنند. در داشبوردهای تکنولوژیک نسل جدید خودروهای شخصی، کاربران به هارد درایو و اسلات‌های کارت حافظه برای ذخیره فایل‌های موسیقی مورد علاقه‌شان دسترسی دارند یا حتی می‌توانند موسیقی مورد نظرشان را به صورت بی‌سیم و بلوتوث از طریق موبایل هوشمندشان پخش و اجرا کنند.
مسیریابی: قطعا دستگاه‌هایی مانند موبایل‌های هوشمند و تبلت‌ها کار مسیریابی را به خوبی انجام می‌دهند، اما چه کسی می‌تواند در کنار یک جاده خطرناک منتظر دستگاه هوشمند شخصی ما بماند تا ما را پیدا کند. بعضی از خودروهای جدید مجهز به سیستم مسیریابی صوتی هستند که به‌عنوان مثال به راننده اعلام می‌کند بعد از چراغ راهنمای بعدی به سمت چپ بپیچد. این سیستم مسیریابی صوتی معمولا در شرایط خاص و تنگناها کمک خوبی است. با این حال، اما بعضی از خودورهای جدید و مدرن مجهز به نمایشگرهای لمسی با سیستم مسیریابی آنلاین روی داشبورد هستند که اطلاعاتی بیش از یک مسیر ساده را در اختیار کاربرانشان قرار می‌دهند. به طور کلی، اما سیستم‌های مسیریابی در انواع متنوعی از دستگاه‌های قابل حمل ۱۰۰ دلاری گرفته تا سیستم‌های هوشمند با دو نمایشگر لمسی قابل تعبیه روی داشبوردها در بازار وجود دارند.
نمونه‌هایی از خودروهای مدرن


فورد: اغلب مدل‌های جدید فورد مجهز به یک داشبورد دیجیتال شامل تکنولوژی‌هایی مانند فعال‌سازی تماس‌ها، هماهنگ‌سازی دفتر تلفن گوشی در سیستم هوشمند خودرو، پخش موسیقی از طریق بلوتوث و سیستم مسیریاب گویا هستند. با این حال نسل جدید خودروهای این شرکت دارای سیستم کنترل مسیریابی با صدا هستند که در آن یک نمایشگر لمسی 2/4 اینچی نقشه را نمایش می‌دهد و راننده می‌تواند به صورت همزمان اطلاعات ترافیک را از طریق رادیوی ماهواره‌ای دریافت کند و با صدای خودش از دستگاه اطلاعات لازم را بگیرد و فرمان صوتی بدهد. این خودروهای نسل جدید همچنین دارای سیستمی به نام MyFord Touch هستند که در آن کاربران می‌توانند از طریق یک اسلات کارت حافظه، یک ویدئو پلیر، دو نمایشگر لمسی و Wi-Fi هات اسپات شخصی یک سیستم سرگرمی کامل را در اختیار داشته باشند.



جنرال موتورز: این شرکت بزرگ و قدیمی به تازگی سیستمی به نام CUE را معرفی کرده که تا حالا تنها در خودروهای کادیلاک مدل‌هایXTS، ATS و SRX این شرکت به کار برده شده است. کار با CUE مانند این است که یک تبلت حرفه‌ای و کامل با یک نمایشگر بزرگ و تمام لمسی را روی داشبورد خودرو در اختیار داشته باشید. کار با سیستم لمسی این نمایشگر حس فشردن یک کلید را به کاربرانش القا می‌کند. کاربران می‌توانند روی این سیستم مانند یک تبلت یا موبایل هوشمند برنامه‌های کاربردی ویژه‌ای به‌عنوان مثال برای تشخیص مشکل فنی خودرو یا راه اندازی سیستم امنیتی آن، نصب کنند.


مینی: این شرکت با تعبیه سیستم جدید Mini Connected این احساس را به رانندگان القا می‌کند که یک گوشی iPhone در اختیار داشته و می‌توانند فضای بی‌سیم با امکان فعال‌سازی بی‌سیم تماس‌ها و مسیریابی آنلاین را ایجاد ‌کنند. با اتصال گوشی iPhone به این سیستم کاربران امکانات متنوعی از توییت محلی که در آن قرار دارند گرفته تا دریافت رادیوی اینترنتی و جست‌وجوی اطلاعات مختلف درباره مقصد در گوگل را در اختیار خواهند داشت. این سیستم علاوه بر نمایش اخبار از اینترنت و امکان پست استتوس روی فیس بوک، قابلیت تحلیل مدل رانندگی فرد را هم دارد.


مرسدس بنز: مدل جدید C۳۵۰ این شرکت یک پکیج کامل مولتی مدیا از سیستم مسیریابی مبتنی بر هارد درایو گرفته تا نمایش نقشه‌ها به صورت سه بعدی روی نمایشگر ۷ اینچی تمام لمسی، اسلات کارت حافظه و نمایش اطلاعات آنلاین مربوط به ترافیک و وضعیت آب و هوا را برای رانندگانش فراهم می‌آورد. مدل‌های جدید مرسدس بنز همچنین مجهز به سیستمی به نام MBrace ۲ هستند که تنها با ارتباط اینترنتی فعال می‌شود و به این ترتیب امکان ارتباط با شبکه‌های اجتماعی، دانلود برنامه‌های کاربردی و اپلیکیشن‌ها و حتی گوش دادن به رادیوی اینترنتی را هم به کاربرانش می‌دهد.


آئودی: مدل‌های جدید این شرکت مانند A۵ کوپه علاوه بر طراحی ظاهر باریک و کشیده‌اش دارای یک سیستم مسیریابی ویژه به نام MMI Navigation است که قابلیت نمایش نقشه‌های سه بعدی، امکان کنترل صوتی و استفاده از همیار پارک گویا را دارد. با این حال، اما سیستم Audi Connect که با اکانت شرکت اسپرینت فعال می‌شود، امکان دسترسی به سیستم مسیریابی Google Navigation را داشته و اطلاعاتی درباره رستوران‌های در مسیر، آب و هوای مقصد، قیمت سوخت در مسیر، فعال‌سازی تماس‌ها و هات اسپات Wi-Fi در داخل خودرو را در اختیار رانندگان قرار می‌دهد.
منبع: وال استریت ژورنال