گران قیمت‌ها را کم می‌خرند

دنیای‌اقتصاد- اگر چه از گوشه و کنار بازار اخباری در رابطه با رشد قیمت‌ها در بازار لوازم صوتی و تصویری به گوش می‌رسد، اما شرکت‌های تولید و عرضه‌کننده همچنان از ثبات قیمت‌ها در بازار خبر می‌دهند و اعلام کرده اند که از فروردین سال ۹۱ تا کنون تغییری در قیمت کالاها اعمال نکرده‌اند. برخوردار مدیرعامل شرکت سام سرویس در این باره می‌گوید: اگر چه ما با مشکلات زیادی در بازار مواجه هستیم و نوسانات نرخ ارز هم شدید بوده است، اما فعلا تغییری در نرخ کالایمان اعمال نکرده‌ایم و در تلاش هستیم که همچنان قیمت‌ها را ثابت نگه داریم.

شهیدی، رییس انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری هم با بیان این مطلب که تاکنون قیمت‌ها در بازار ثابت بوده اعلام کرده است که در صورت ادامه این روند قیمت‌ها در بازار افزایش خواهند یافت.

همچنین ابراهیم درستی، رییس اتحادیه لوازم صوتی و تصویری از ثبات قیمت‌ها در بازار لوازم صوتی و تصویری و به ویژه تلویزیون خبر داده و اعلام کرده است فعلا درصدد جلوگیری از افزایش قیمت‌ها در بازار هستند.

اما فعالان بازار، به‌ویژه رسته فروشندگان آزاد از رشد قیمت‌ها در بازار طی یک ماه اخیر در بازار لوازم صوتی و تصویری و به ویژه سینماهای خانگی و تلویزیون خبر می‌دهند.

محمد شکوهی، یکی از فعالان بازار در این باره می‌گوید: طی مدت اخیر به دلیل رشد نرخ دلار آزاد ما ناچار شده‌ایم قیمت‌ها را افزایش دهیم، چراکه در غیر این صورت ناچاریم کالا را با ضرر به فروش برسانیم.

این فعال بازار همچنین افزود: از زمستان گذشته که قیمت‌ها تا حدودی در بازار افزایش یافت تا کنون بارها در بازار لوازم صوتی و تصویری شاهد تغییرات قیمتی بوده‌ایم.

صادقی یکی دیگر از کسبه بازار تلویزیون در خیابان جمهوری هم با تایید گفته‌های همکارش گفت: رشد قیمت‌ها در بازار منجر به کاهش تقاضا برای نمونه‌های گران قیمت شده است و نتیجه هم این بوده است که نمونه‌های حرفه‌ای، جدید و گران قیمت روی دست فروشندگان بمانند و در مقابل مدل‌های ارزان و تکنولوژی‌های ارزان قیمت‌تر در بازار مخاطب بیشتری بیابند.

این فعال بازار در مورد میزان رشد قیمت‌ها طی ماه گذشته در بازار گفت: رشد قیمت‌ها در مورد تلویزیون‌ها در حدود ۳۰ تا ۱۰۰ هزار تومان بوده است؛ ولی در صورت ادامه روند کنونی و رشد نرخ دلار قیمت‌ها در بازار افزایش بیشتری خواهد یافت.

فعالان بازار افزودند: وضعیت بازار تابستان امسال نسبت به سال‌های قبل قابل مقایسه نیست. چراکه سال گذشته بازار این کالا رونق داشت و اینک ما با کاهش تقاضا برای نمونه‌هایی مواجه هستیم که بخش بزرگی از سرمایه ما را در بر گرفته است.

این فعال بازار افزود: تقاضای بالا برای محصولات ارزان قیمت در هر حدی که باشد برای ما به نوعی ضرر است؛ چرا که کسبه بازار لوازم صوتی و تصویری، به ویژه واردکنندگان روی بخش تکنولوژی‌های نوین سرمایه‌گذاری کرده‌اند و حالا با کاهش توجه به محصولات این بخش ما متضرر می‌شویم.

کسبه بازار که دل پردردی از وضعیت بازار دارند می‌گویند، بخش دیگر رونق فصل ما در ماه‌های آبان و آذر است که هوا سرد می‌شود و مردم بیشتر به فکر خرید تلویزیون و سینمای خانگی و... می‌افتند و ما امیدواریم در این فصل بازار ما رونق گیرد.