نورسیده- نسل جدید تلویزیونهای سهبعدی در راه است
تلویزیونهای بدون شیشه
به گزارش مهر، این روزها بسیاری از سازندگان تلویزیون و استودیوهای فیلمسازی ایده استقرار تلویزیونهای سهبعدی در خانهها را پیگیری میکنند، درحالی که برخی از
مصرفکنندگان تحت تاثیر قرار گرفته و این فناوری را وارد خانه خود کردهاند دیگران استدلال میکنند که این فناوری هنوز هم جای رشد بسیاری دارد و درحال حاضر در مرحله ای قرار ندارد که بتوان نسبت به آن ابراز هیجان کرد.
در فهرست موضوعاتی که برخیها نسبت به فناوری کنونی سهبعدی ناخوشایند تلقی میکنند، ضرورت شیشههای سهبعدی است.
متاسفانه فناوری سهبعدی بدون شیشه نیز موضوعات خاص خود را در این عرصه مطرح میکند، اما محققان موسسه تحقیقاتی ماساچوست (MIT) روی این فناوری کار میکنند و نتایج اولیه آن بسیار جالب توجه بوده است.
بیتردید در فروشگاههای تازه تاسیس برچسبها و تصاویر هولوگرافی (تصاویر لیزری) را که از تمام زوایا سهبعدی به نظر میرسد دیدهاید. این فناوری در موسسه تحقیقاتی ماساچوست درحال توسعه و پرورش است و از ایده اولیه مشابه همین هولوگرافیها استفاده میکند. یک دستگاه تلویزیون هولوگرافی نیازمند پیکسلهایی بسیار کوچکتر از پیکسلهایی است که درحال حاضر توانایی ساخت آن را داریم اما با چندین لایه از LCD میتوان یک نتیجه مشابه با تصاویر هولوگرافی را دریافت کرد.
هر بخش کوچک از یک ویدئو در یکی از سه لایه LCD نمایش داده میشود. یک الگوریتم الگوسازی که برای ایجاد حرکت در صفحه همزمان با حرکت تصاویر به کار میرود.
نتیجه این اقدام یک نوع تصاویر سه بعدی لرزان است که مغز ما به نوعی عمق آنها را نگاه میکند همان پاسخی که مغز به فناوری سهبعدی عادی داده است. این تصاویر به قدری شفاف و واضح نیستند که بسیاری از مردم را راضی کنند اما تجلی جالب این تکنولوژی محسوب میشود.
در تلویزیونهای معمولی برای تشکیل تصویر از نقاط فوق العاده کوچکی به نام پیکسل استفاده میشود. این در حالی است که در یک تلویزیون سهبعدی، این پیکسلها به دو قسمت تقسیم میشوند و یک قسمت از آنها برای ایجاد یک تصویر استفاده میشود و قسمت دیگر برای ایجاد یک تصویر مشابه. دو تصویر اولی ولی با اندکی تفاوت با آن، در فاصلههای خیلی نزدیک یا خیلی دور این دو تصویر روی یکدیگر افتاده و تصویر نهایی تقریبا نامشخص میشود.
نمونه اولیه از این صفحات نمایشی که در موسسه فناوری تولید شده دارای نرخ تاثیرگذار ۳۶۰ هرتز است که در مقایسه با صفحات نمایشی امروز در بازار بسیار متفاوت است. این صفحات لایه ای موضوع جدیدی نیستند. پیش از این نینتندو ۳DS (کنسول بازی قابل حمل تولید شده توسط نینتندو) نیز از LCDهای لایهای استفاده کرده است، اما این صفحات جدید در استفاده از این فناوری موثرتر بودهاند.
ارسال نظر