مسوولان اتحادیه صادرکنندگان خدمات مهندسی، مشاورین و پیمانکاران مخابرات ایران معتقدند که در صورت حمایت دولت تا پایان برنامه پنجم توسعه می‌توانند بازوی اجرایی مخابرات برای صدور خدمات فنی مهندسی این بخش به کشورهای هدف باشند و خدمات داخلی را جایگزین بازار قبضه شده توسط چینی‌ها کنند. حسن طالبی‌نژاد - نایب رییس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان خدمات مهندسی مخابرات ایران در این باره اظهار داشت: به‌رغم پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های عظیم داخل کشور در بحث خدمات فنی مهندسی حوزه مخابرات تمامی امور در اختیار فروشندگان تجهیزات قرار دارد.

وی با بیان اینکه امور مهندسی باید از طریق شرکت‌های داخلی انجام شود، اضافه کرد: هم اکنون بیش از ۷۰ درصد امور خدمات فنی و مهندسی در این بخش در اختیار کشورهای خارجی است که در راس آنها چینی‌ها قراردارند، البته در چند سال اخیر حدود ۳۰ درصد این بخش از سوی شرکت‌های داخلی تامین می‌شود، اما این کافی نیست.

علی رحیم‌ زاده - عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان خدمات مهندسی، مشاورین و پیمانکاران مخابرات ایران نیز در این نشست تاکید کرد: متاسفانه چینی‌ها به واسطه دامپینگ قیمتی در بخش مخابرات نه تنها شرکت‌های ایرانی، بلکه شرکت‌های خارجی را هم از دور رقابت خارج کرده‌اند.

وی با بیان اینکه انتظار خارج کردن شرکت‌های چینی را از بازار مخابرات کشور نداریم، تصریح کرد: ما معتقدیم که چینی‌ها و به طور کلی شرکت‌های خارجی و داخلی باید تحت شرایط یکسان و برابر با یکدیگر مقایسه و به کار گرفته شوند.

به گفته وی با توجه به حمایت از شرکت‌های چینی در عرصه مخابرات، طی چند سال اخیر شاهد افت کیفیت تجهیزات این شرکت‌ها در شبکه‌های مخابراتی هستیم، اما به دلیل کاهش قیمت، مسوولان ترجیح می‌دهند از این تجهیزات استفاده کنند.

رحیم زاده با بیان اینکه چینی‌ها با دامپینگی که ایجاد کردند مانع از ورود شرکت‌های خارجی به کشور ما شده‌اند، ادامه داد: ایران در بخش خدمات فنی مهندسی قدرت رقابت با دیگر کشورها را دارد، اما به دلیل عدم رعایت قوانینی همچون استفاده حداکثر از توان داخلی در کشور این پتانسیل‌ها به کار گرفته نمی‌شود.