حداکثر استفاده از باتری دوربین دیجیتال

نور نگار - به خاطر داشته باشید که چه باتری‌های قابل شارژ و چه باتری‌های معمولی، عمر محدود دارند. هیچ چیز بدتر از این نیست که یک عکس یا یک صحنه خوب را به خاطر تمام شدن باتری از دست بدهید. خصوصیات باتری‌های مختلف با یکدیگر متفاوت است و همین‌طور خصوصیات دوربین‌های دیجیتال با یکدیگر متفاوت است و مصرف باتری آنها هم یکسان نیست و همین‌طور قسمت‌های مختلف دوربین دیجیتال مصارف گوناگون دارند و بعضی از این قسمت‌ها انرژی بیشتری مصرف می‌کنند.

قسمت‌هایی از دوربین که انرژی بیشتری مصرف می‌کنند، عبارتند از: صفحه LCD، فلاش و موتوری که اجزای مکانیکی دوربین مانند مکانیزم زوم را به حرکت در می‌آورد.

دوربین‌های دیجیتال به شما اجازه می‌دهند تا عکس گرفته شده را روی صفحه LCD ببینید یا می‌توانید به جای اینکه صفحه را از طریق چشمی‌ببینید، آنرا از صفحه LCD ببینید و از آن صفحه عکس بگیرید. یک صفحه LCD نسبتا انرژی زیادی مصرف می‌کند.

به این دلیل است که اگر مدتی دوربین دیجیتال را بدون استفاده نگه دارید، به صورت خودکار LCD آن خاموش می‌شود تا در مصرف باتری صرفه‌جویی کند.

زمانی‌که مشغول انجام تنظیمات دوربین دیجیتال خود هستید، زمان خاموش شدن صفحه LCD را روی کمترین زمان قرار دهید.

در این جا چند نکته برای افزایش کارآیی باتری ذکر می‌شود، بلکه کمکی باشد تا حداکثر استفاده را از قدرت باتری دوربین خود ببرید.

LCD را خاموش کنید و از چشمی‌استفاده کنید، فقط زمانی از LCD استفاده کنید که نمی‌توانید از چشمی‌استفاده کنید. بنابراین هنگام خرید دوربین باید توجه کنید که دوربین مورد نظر شما دارای چشمی‌هست یا خیر؟

سعی کنید تا جایی‌که امکان دارد از نگاه کردن به عکس‌ها از صفحه LCD خودداری کنید.

از زوم کردن مداوم وقتی لزومی‌ندارد، خودداری کنید.

هر بار که عمل زوم را انجام می‌دهید در حال مصرف انرژی هستید. دوربین‌هایی که دارای زوم اپتیکال هستند، انرژی زیادی در حین زوم کردن مصرف می‌کنند.

البته نمی‌توان اصلا از زوم استفاده نکرد؛ ولی می‌توان از زوم بی‌مورد جلوگیری کرد. در اکثر دوربین‌های دیجیتال دکمه‌ای که برای گرفتن عکس وجود دارد دو مرحله ای است با فشار اول و نگه داشتن آن (مرحله اول) دوربین بر روی صحنه عکاسی فوکوس می‌کند و در این وضعیت باقی می‌ماند تا فشار بیشتری بر روی دکمه وارد شود و عکس گرفته شود. با نگه داشتن زیاد دکمه در مرحله اول انرژی زیادی تلف می‌شود.

هر از چند گاهی باتری را شارژ کنید. باتری‌ها به مرور انرژی خود را از دست می‌دهند. حتی زمانی‌که استفاده نمی‌شوند. حال اگر حرفه شما عکاسی است پس بهتر است که باتری‌های شما همیشه شارژ باشند. پیشنهاد بنده روزی یکبار اگر هر روز عکاسی می‌کنید است.

مصرف باتری را حدس بزنید. اگر قرار است از یک صحنه فقط چند عکس در نور روز بگیرید، احتیاج به باتری زیادی ندارید، ولی اگر قرار است در طول روز عکاسی کنید و به فلاش هم احتیاج دارید بهتر است از قبل فکری برای باتری‌های خود کرده باشید.

زمانی‌که از فلاش دوربین دیجیتال را خاموش می‌کنید، کمی‌ISO دوربین را بالاتر ببرید یا حساسیت آن را به نور بیشتر کنید. توجه داشته باشید که هر چه ISO بیشتری داشته باشید، فایل دیجیتال مناسب‌تری خواهید داشت.

مواظب باتری‌های قلیایی (معمولی) یا باتری‌های NICAD یا NIMH باشید. این باتری‌ها کاملا سمی‌هستند؛ بنابراین یک برنامه صحیح برای دور ریختن آنها داشته باشید.