رییس کمیته مخابرات مجلس خبر داد:
تلاش مجلس در رفع محدودیت اینترنت پرسرعت
بازار دیجیتال- تقریبا اوایل اردیبهشت ماه امسال بود که زمزمه برداشتن محدودیت سرعت اینترنت ۱۲۸ کیلوبیتی برای کاربران خانگی از زبان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به گوش رسید. تقیپور آن زمان از درخواست وزارت آی سی تی برای افزایش سرعت کاربران خانگی از ۱۲۸ کیلو بیت بر ثانیه به ۵۱۲ کیلو بیت بر ثانیه خبر داده و قول داده بود این درخواست تا پایان شهریور ماه به تحقق بپیوندد. اما چندی پیش، وی در گفتوگو با خبرگزاریها در پاسخ به محقق نشدن این وعده، گفته بود که در برنامه پنجم پیشنهاد برداشتن محدودیت برای کاربران خانگی را دادهایم که در صورت تصویب، این ظرفیت را در داخل کشور توسعه خواهیم داد، تا به این حد که بتوانیم پاسخگوی نیازها باشیم.
اما چند سخنرانی و مصاحبه دیگر از وزیر ارتباطات روشن کرد منظور وی از رفع محدودیت، تنها شامل سرعت اینترانت ملی میشود، پروژهای که هنوز جز خبر و سخنرانی کسی چیزی از آن ندیده و نشنیده است.
به باور کارشناسان حتی اگر منظور وزارت ارتباطات رفع محدودیت اینترنت باشد هم این وزارتخانه نباید برای برداشتن آن منتظر تصویب مصوبه نمایندگان مجلس بماند؛ اما هفته گذشته کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامیبه طرح برداشته شدن محدودیت سرعت اینترنت ۱۲۸ کیلوبیت برای کاربران خانگی رای مثبت داد و در صورت تصویب این طرح در کمیسیون تلفیق مجلس، به زودی محدودیت سرعت اینترنت برای کاربران خانگی برای همیشه برداشته خواهد شد. علی مطهری، رییس کمیته مخابرات مجلس شورای اسلامی، در مورد رفع محدودیت ارائه پهنای باند اینترنت برای کاربران خانگی، به وایمکس نیوز گفته است: این موضوع در کمیسیون صنایع مصوب شده و برای تصویب به کمیسیون تلفیق ارائه شدهاست. در صورت تصویب طرح مورد نظر در کمیسیون تلفیق، مجلس نیز آن را خواهد پذیرفت و پس از آن طرح رفع محدودیت ارائه اینترنت برای کاربران خانگی به صورت قانون در میآید و اجرا میشود. پیش از این، اکثر کارشناسان و فعالان حوزه اینترنتی با بیان اینکه در ورود فناوری به کشور از دیگر کشورهای همسایه بسیار عقب هستیم، اعلام کرده بودند که با رفع این محدودیتها و عرضه سرویس وایمکس در کشور بسیاری از مشکلات فعلی عقبماندگی در بخش اینترنت و کاربردهای آن حل خواهد شد. به نظر میرسد بحث به کارگیری سرویسهای وایمکس از یک سو و از سوی دیگر، ارائه سیمکارتهای اپراتور سوم تا پایان سال جاری که در حقیقت هر دو با ارائه پهنای باند بالا به کاربردهای واقعی خود دست مییابند باعث این تغییر نگرش در ارائه سرعت بیشتر به کاربران خانگی شده است، اما با فرض برداشته شدن این محدودیت سرعتی، به دلیل بالا بودن قیمت پهنای باند نسبت به قیمتهای ارائه شده در کشورهای منطقه این سرویس نتواند همچنان مورد استقبال کاربران قرار گیرد.
این وایمکس واقعی نیست
مطهری در خصوص منع قانونی اپراتورهای وایمکس برای ارائه سرویسهای در حال حرکت آن هم به دلیل حفاظت از بازار اپراتور سوم نیز اظهار کرد که در واقع قابلیت استفاده از اینترنت ضمن حرکت یک سرویس نیست، بلکه یک امکان فنیاست که اپراتورهای وایمکس تا مدتی از آن منع شدهاند و با این حساب به نظر نمیرسد که وایمکس با این شرایط چندان معنایی داشته باشد.
وی تصریح کرد که در واقع وایمکس فناوریای است که توسط آن میتوان اینترنت در حال حرکت ارائه کرد، حالا اگر «حرکت» از این فناوری گرفته شود، دیگر این فناوری جدید و چندان ویژهای نیست.
مطهری در پاسخ به این سوال که تکلیف مجوزداران وایمکس به دلیل محدودیتی که رگولاتوری برای حفظ بازار اپراتور سوم برای آنها ایجاد کرده چیست، میگوید: «اگر ایجاد محدودیت به مدت دو سال پس از آغاز به کار اپراتور سوم مطابق پروانه آنها عمل شده باشد، در واقع کار غیرقانونی صورت نگرفته است.
اما در هر صورت اگر مجوزداران وایمکس نسبت به وضعیت موجود آن هم در شرایطی که راهاندازی اپراتور سوم با تاخیری ۲ ساله مواجه شد، اعتراضی داشته باشند باید از طریق مراجعه به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی طرح موضوع کنند.»
ارسال نظر