روی خط
تعریف ۱۴ شاخص اصلی برای توسعهIT
به منظور توسعه فناوری اطلاعات در کشور ۱۴ شاخص اصلی به صورت بومی تعریف شده است. به گزارش ایسنا، عبدالمجید ریاضی، معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی ارتباطات و فنآوری اطلاعات با بیان این مطلب اظهار کرد: این شاخصها پس از بررسی و کار کارشناسی، در هیات دولت به تصویب رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: شاخصهای مذکور، در راستای احکام برنامه پنجم توسعه کشور که در نوبت طرح در صحن علنی مجلس هستند، تدوین شده است.
او گفت: بر اساس یکی از احکامی که به تصویب کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی رسیده است، وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات باید در جهت ارزیابی وضعیت در ابعاد ملی، منطقهای و بینالمللی، نظام پایش شاخصهای ICT را تدوین و اجرا کند.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی ادامه داد: در همین راستا، کلیه دستگاههای اجرایی و موسسات غیردولتی نیز موظف میشوند تا اطلاعات و آمار مورد نیاز و مرتبط را به وزارت ارتباطات ارائه کنند و این وزارتخانه نیز گزارش میزان تحقق اهداف برنامه هر ساله را به مجلس ارائه کند.
وی درباره جزئیات ۱۴ شاخص اصلی تعریف شده در این حوزه گفت: در این زمینه، حدود ۵۰ زیرشاخص مشخص شده است که درصددیم این شاخصها را به صورت بومی، نهایی کنیم.
او تاکید کرد: این ۱۴ شاخص به نحوی تعریف شده که شاخصهای مهم جهانی را نیز پوشش میدهد، به گونهای که تعدادی از آنها، بر گرفته از شاخصهای جهانی است که توسط بنگاههای بینالمللی تعیین و تعریف شده است و در مقیاس ملی نیز کاربرد دارد. معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی ارتباطات و فنآوری اطلاعات خاطرنشان کرد: در صورت تحقق شاخصهای تعریف شده، قطعا ایران جایگاه بسیار مناسبی در سطح جهان خواهد داشت، به گونهای که در پایان برنامه پنجم، در میان ۲۵ کشور منطقه جایگاه دوم را در حوزه ICT به خود اختصاص خواهیم داد.
وی با تشریح شاخصهای اصلی تعریف شده گفت: شاخص توسعه ارتباطات و فنآوری اطلاعات (IDI) یکی از این شاخصها است که از سوی ITU تعریف شده و بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته باید تا پایان برنامه پنجم به ۲۲/۶ برسد.
وی افزود: در حال حاضر و بر اساس اعلام سازمانهای بینالمللی، شاخص آمادگی الکترونیکی ایران ۴/۰ است که در صورت اجرای برنامههای پیشبینی شده، این شاخص به ۸/۰ افزایش خواهد یافت.
ریاضی ادامه داد: تعداد پورتهای پرسرعت واگذار شده یکی دیگر از شاخصهای تعریف شده در این حوزه است و اگرچه یکی از زیرمجموعههای شاخص IDI است؛ اما به لحاظ اهمیت بهعنوان یک معیار مستقل به آن توجه شده و امیدواریم تا پایان برنامه پنجم به ۵۰ درصد از خانوارها پورتهای پرسرعت ارائه شده باشد.
ارسال نظر