نگاه
آیا اوباما اینترنت را خاموش میکند؟
سنای آمریکا قانونی را تصویب کرد که به رییس جمهور آمریکا اختیار میدهد در شرایط اضطراری و به دلایل امنیت ملی اینترنت را خاموش کند، اما مایکل وولف کارشناس معروف رسانه میگوید اجرای قانون مضحک «خاموش کردن» اینترنت غیرممکن است. بر پایه این قانون جدید که «محافظت از فضاهای سایبری همانند یک قانون دارایی ملی» (PCNAA) نام دارد به رییسجمهور آمریکا این اجازه را میدهد که در موقعیتهای اضطراری «اینترنت» را خاموش کند. این قانون، دو گروه را به شدت نگران کرده است: فعالان «آزادی اینترنت» و لابیهای شرکتهای فناوری. نگرانی گروه اول برای نقض حقوق کاربران و ترس گروه دوم از ضررهای تجاری حتمی است.
«لیبرمن» سناتور دموکرات و حامیاین قانون در مقابل واکنشهای منفی شبکه و کارشناسان به این قانون اظهار داشت: «ما نیاز داریم که رییسجمهور این توانایی را داشته باشد که به یک ارائهدهنده اینترنت بگوید: باید اتصال شبکه آمریکا را از ترافیکی که در شبکه وجود دارد و میتواند امنیت ملی را به خطر بیندازد قطع کند. این مدل درحال حاضر در چین اجرا میشود؛ به طوری که پکن میتواند قسمتهایی از اینترنت خود را در زمان جنگ قطع کند. ما هم باید بتوانیم این کار را انجام دهیم.»
روزنامه «لاستمپا» مصاحبهای مشروح را با «مایکل ولف» روزنامهنگار پیشکسوت و کارشناس «های- تک» مجله تخصصی Wired انجام داد که در ادامه میخوانید:
روزنامه لاستمپا: شما در مورد این «سوئیچ کشتن اینترنت» چه عقیدهای دارید؟
ولف: تنها احساسی که دارم این است که نام بسیار مشمئزکنندهای دارد. به نظر من قانون مضحکی است که توسط افرادی ارائه شده که هیچ چیز از فناوری نمیدانند و تنها بر پایه اصولی دست نیافتنی آن را ارائه کردهاند.
میخواهید بگویید که کنگره آمریکا در صورت تصویب این قانون مصوب سنا یک اشتباه بزرگ مرتکب خواهد شد؟
این قانون مورد حمایت سناتور جوزف لیبرمن است که به طور حتم هیچی از اینترنت و سیستمهای انفورماتیکی نمیداند و به خصوص یکسری از تعصبات عجیب در مورد امنیت ملی دارد. من اطمینان دارم که سیاستمدارانی هستند که حتی نمیفهمند که این قانون به چه معنی است.
منظورتان چیست؟
میخواهم بگویم افرادی که دست روی این قانون گذاشتهاند، توانایی فنی برای درک تفاوتهای تئوری و عملی آن را ندارند و نمیدانند که آیا این قانون قابل اجرا است یا خیر.
چه خطراتی میتواند خاموشی اینترنت داشته باشد؟
خودم هم نمیتوانم تصور کنم که چه خطراتی میتوانند وجود داشته باشند. این اتفاق میتواند به یک سوژه جالب برای ساخت چند فیلم علمی تخیلی تبدیل شود.
قانونی از این دست چه هزینههایی میتواند داشته باشد؟
امکان ارزیابی هزینههای آن وجود ندارد، چون اجرای چنین قانونی به معنی به کار گرفتن تعداد نامحدودی از منابع است. پس نمیتوان عواقب آن را تخمین زد.
چند اپراتور میتوانند درگیر این قانون شوند؟
بسیار زیاد. حتی اگر تنها به ارائه دهندگان پهنای باند، تولیدکنندگان نرمافزار، اپرتوارهای تقسیمکننده اینترنت و هزاران کانال شبکه وب فکر کنیم؛ اما باید بدانیم که واقعا هیچکس نمیتواند این کانالها را کنترل کند. بنابراین، این قانون ثمره تخیل واشنگتن است و نمیتواند پراگماتیزمی (فلسفه عملی) در دنیای فناوری داشته باشد.
برای این قانون چه اتفاقی رخ میدهد؟
در کنگره خواهد مرد. فکر نمیکنم که در کنگره تصویب شود؛ چرا که یک مذاکره کمی کاملتر و مشاوره با چند کارشناس کافی است که به آقایان واشنگتن بفهماند که در یک آرمان شهر سیر میکنند!
و اگر در کنگره تصویب شود چه عواقبی خواهد داشت؟
مشکل این است که هیچکس عواقب بالقوه اجرای این قانون را نمیتواند محاسبه کند.
بنابراین همه در خطر هستند؟
به طور حتم. کافی است به اینترنت فکر کنیم. اسم اینترنت ما «پهنای جهانی وب» است و یک خاموشی مشابه آن چیزی که واشنگتن در جستوجوی آن است، میتواند در بقیه دنیا نیز اثر داشته باشد.
ارسال نظر