زندان مایکروسافت در چین
گزارش یک سازمان آمریکایی نشان میدهد که مایکروسافت برای تولید محصولات سختافزاری خود از نوجوانان چینی همانند برده بهرهکشی میکند. «ما همانند زندانی هستیم. ما زندگی نداریم و فقط کار میکنیم.» این جملات در آغاز گزارشی آمده است که کمیته ملی کار (NLC) آمریکا به تازگی از وضعیت کارگرانی که برای شرکتهای بزرگ فناوری چون مایکروسافت کار میکنند، منتشر شده است. NLC یک سازمان عامالمنفعه دفاع از حقوق کارگران است.
این گزارش در پی انتشار تعدادی عکس روی سکوی اشتراکگذاری عکس یاهو (فلیکر) از جزئیات وضعیت کار در تاسیسات KYE در گوانگ دانگ چین انجام شد. این عکسها به صورت مخفیانه گرفته شدهاند؛ چراکه مسوولان این کارخانه چینی به هیچ وجه اجازه عکسبرداری از شرایط داخلی این کارخانه را نمیدهند. این شرایط غیرانسانی در گزارش NLC تشریح شده است.
در کارخانه KYE هر روز (حتی روز تعطیل) تعداد بسیار زیادی از تولیدات انفورماتیکی پر استفاده در دنیای فناوری امروز از ماوس تا وبکم و سختافزارهای کنسول بازی ایکس باکس مونتاژ میشوند.
در حال حاضر تعداد بسیار زیادی از شرکتهای خارجی در راس این تولیدات چینی قرار دارند و در راس تمام این شرکتها، غول فناوری دنیا ایستاده است. در حقیقت مایکروسافت با در اختیار داشتن ۳۰ درصد از مجموع این تولیدات بزرگترین شرکت خارجی است که در توسعه این برده داری معاصر نقش دارد و پس از آن شرکتهای «اچ. پی»، سامسونگ، ایسر و «لاجی تک» قرار دارند.
محصولاتی که این شرکتهای بزرگ به عنوان سند افتخارات خود در بازارهای دنیا عرضه میکنند در حقیقت حاصل دسترنج نوجوانان و جوانان چینی بین سنین ۱۴ تا ۲۵ سال است.
ساعت کار این جوانان جنایتآمیز و از ۰۷:۴۵ صبح تا حدود ۱۱ شب است و حقوق آنها تنها ۶۵ سنت در هر ساعت است که با کسر هزینه ناهار به ۵۲ سنت کاهش مییابد.
گروهی متشکل از ۲۰ تا ۳۰ کارگر نوجوان باید در حدود ۱۲ ساعت ۲ هزار ماوس مایکروسافت را بسازند.
گرمای داخل کارخانه غیرقابل تحمل است؛ چراکه روسا تنها زمانی دستگاههای خنککننده و تهویه را روشن میکنند که کسی بخواهد برای بازدید بیاید.
بر پایه این گزارش، به دلیل فشردگی کار امکان رفتن به دستشویی وجود ندارد و حدود هزار کارگر جوان در فضایی به وسعت هزار مترمربع در کنار مینشینند و محصولات غول فناوری را تولید میکنند.
ارسال نظر