از آنسو- یادداشتهای سبیت ( بخش نخست)
روز اول: یکهتازی نرمافزاریها
نمایشگاه سبیت یکی از بزرگترین رویدادهای آیسیتی در طول سال به حساب میآید. این نمایشگاه که همه ساله اواخر زمستان در شهر سرد و شمالی هانوفر آلمان برگزار میشود، محل تلاقی بزرگترین شرکتهای تکنولوژی دنیا با متخصصان و فعالان این عرصه و عمدتا نخستین مکان معرفی مهمترین محصولات سختافزاری و نرمافزاری است.
حسن اطاعت
نمایشگاه سبیت یکی از بزرگترین رویدادهای آیسیتی در طول سال به حساب میآید. این نمایشگاه که همه ساله اواخر زمستان در شهر سرد و شمالی هانوفر آلمان برگزار میشود، محل تلاقی بزرگترین شرکتهای تکنولوژی دنیا با متخصصان و فعالان این عرصه و عمدتا نخستین مکان معرفی مهمترین محصولات سختافزاری و نرمافزاری است. از این رو توجه رسانهای به این رویداد ICT نیز بسیار گسترده است. هر چند نمایشگاه سبیت دیروز به پایان رسید؛ اما حجم اطلاعات و گزارشهای مربوط به این رویداد بزرگ تا مدتها در رسانهها دنبال میشود. حسن اطاعت کارشناس نرمافزار که به عنوان بازدیدکننده در این نمایشگاه حضور داشته یادداشتهایی را از بازدیدهای خود در اختیار بازار دیجیتال قرار داده که بخش نخست آن را در ادامه میخوانید:
* پس از پنج ساعت پرواز خوب و راحت با ایران ایر، انتظار فرود سخت و هوای سردی در فرانکفورت را داشتیم؛ چون روز قبل پروازهای زیادی به دلیل هوای بد کنسل شده بود؛ اما با تعجب، با هوای کاملا صاف و آفتابی روبهرو شدیم. چند اتفاق بعدی هم خلاف انتظار بودند: اول اینکه سرویس رومینگ همراه اول کار نکرد و نتوانستم رسم همیشگی تماس به محض فرود را به جا بیاورم. دوم اینکه هواپیما را به پارکینگ بسیار دوری هدایت کردند و با اتوبوس به ترمینال یک آمدیم. سوم اینکه به دلیل ایرانی بودنمان، پذیرایی ویژهای از ما کردند و برای کنترل گذرنامه صف بسیار طولانی را در یک سالن اختصاصی تجربه کردیم. پس از سفر چهار ساعته با قطار سریعالسیر (که ارزانتر و بهتر از هواپیما است) به ایستگاه هانوفر رسیدم. برابر اطلاعات سایت گوگل، فاصله ایستگاه تا هتل اوپال، هفت دقیقه پیاده روی است؛ ولی بعد از یافتن هتل بود که فهمیدم آن هفت دقیقه مسیر هم در جهت نزدیکتر شدن به نمایشگاه است. هتل دقیقا پشت سالن سیزده نمایشگاه است و واقعا از این نزدیکتر امکان نداشت. علاوه بر نزدیکی، همشهری بودن صاحب هتل و صحبت کردن به زبان ترکی در هانوفر، حال دیگری داشت.
نمایشگاه امسال، خلوت است. سالن بزرگ شماره یک و چهار سالن سمت غربی خالی هستند. از غولهای دیجیتال و سختافزار و ارتباطات، خبری نیست؛ اما نرمافزاریها یکهتازی میکنند. «سپ» بزرگترین غرفهها را در سالنهای مختلف دارد و علاوه بر آنها دو سالن اختصاصی هم دارد. هنگام بازدید خانم مرکل، از تکنولوژی جدیدی برای مدیریت انبار رونمایی کردند. ترکیب خارقالعادهای از سختافزار مدرن و نرمافزار قدرتمند، این امکان را ایجاد کرده است که کارگر انبار به طور دائم و از طریق یک وسیله شبیه عینکهای دید سه بعدی، با آخرین اطلاعات انبار در تماس باشد و سیستم با تشخیص حرکات وی (برداشتن یا گذاشتن قطعات در قفسهها)
مدیریت شود.
«گوگل» طی یک ارائه یک ساعته در مرکز همایشها، سیستم مسیریابی داخل خیابان را به نمایش گذاشت که حاصل سالها طی طریق گوگل در تمام کوچه پس کوچههای شهرهای مهم دنیا است. این سیستم به صورت غیرمحسوس، با سیستم نقشه و ماهواره گوگل یکپارچه است و یافتن موقعیت و مسیر و جهتها را از خیابان گرفته تا کل کره زمین، به یک تجربه واحد و لذت بخش تبدیل میکند.
شعار نمایشگاه امسال، «دنیای متصل» است که مفهوم تحقق یافته دهکده جهانی را تداعی میکند. با وجود اینکه از تعداد شرکتکنندکان بزرگ کاسته شده است؛ اما سرویسها و امکانات و برنامههای بسیار زیادی اضافه شدهاند که کیفیت بازدید را افزایش میدهد و به خصوص کنفرانسها که بسیار بیشتر شدهاند و محتوا خوبی دارند.
برای یافتن ویدئوپروژکتور جیبی که به من سفارش شده، به سالنهای سختافزاری رفتم و از کثرت شرکتهای چین و کره و آسیا تعجب کردم. عجیب است که برای تولیدکنندگان کوچکی که مثلا کیف موبایل یا کابل کامپیوتر تولید میکنند، شرکت کردن در چنین نمایشگاه گرانی صرف میکند. در بخش تجهیزات دریافت و پرداخت فروشگاهی (پوز) توقف خیلی زیادی داشتم. تنوع این ابزارها بسیار بیشتر شده است و اغلب آنها ویندوزی شدهاند. نکته قابل توجه دیگر، تنوع کاربردهای شناسایی خودکار و آرافآیدی بود. چهار سال پیش یک کنسرسیوم عظیم از اغلب شرکتهای فناوری اطلاعات که بزرگترین غرفه سبیت را داشت، وعدههایی در مورد کاربرد این تکنولوژی در امور روزمره زندگی داده بود؛ اما امسال، شرکتهای کوچکی حضور دارند که نمونههایی کاملا عملیاتی شده را به نمایش گذاشتهاند.
تنوع ابزارهای ذخیرهسازی اطلاعات، سیستمهای پخش شبکهای ویدئو، کیبوردهای ژلاتینی و گستردگی تولیدات ایسوس، از دیگر نکاتی بود که امروز جلب توجه کرد. ایده تولید صندلی تبلیغاتی از جنس کارتن هم خیلی جذاب بود.
ارسال نظر