پرفروشهای بازار موبایل در سال ۲۰۰۹
لمس جهانی جدید
سال ۲۰۰۹ هم با تمام افت و خیزهایش به پایان رسید. سالی که برای کاربران و تولیدکنندگان تلفن همراه سرشار از حوادث گوناگونی بود.
م.ر.بهنام رئوف
سال ۲۰۰۹ هم با تمام افت و خیزهایش به پایان رسید. سالی که برای کاربران و تولیدکنندگان تلفن همراه سرشار از حوادث گوناگونی بود. سالی که به واسطه بحران اقتصادی از یک سو کاهش سهم فروش تمام تولیدکنندگان را در پی داشت و از سوی دیگر افزایش تبعات همین بحران کارخانهها و سازندگان را مجبور به اخذ تصمیمات ساختارشکنانهای کرد. تصمیماتی که تعطیلی و بیکار شدن حجم عظیمی از نیروهای فعال در این شرکتها را رقم زد. هرچند که بسیاری از کارشناسان حوزه تلفن همراه این سال را برای تولیدکنندگان به نوعی همراه با یک رنسانس فناوری و فراگیر شدن گوشیهای لمسی عنوان میکردند، اما از سوی دیگر، تبعات بحران اقتصادی بسیاری از برنامههای تولیدکنندگان را به حالت تعلیق درآورد.
شاید برآیند همین عوامل است که باعث شده در یکی از آخرین نظرسنجیهای سال گذشته از کاربران فناوریهای نوین این نتیجه حاصل شود که سال ۲۰۰۹ سال رضایت بخشی برای کاربران نبوده و در این سال پیشرفتهای فناوری بسیار ضعیف بوده و نتوانسته باب میل کاربران باشد.
سال لمسی
با تمام این بحثها سال گذشته برای کاربران تلفن همراه سال گوشیهای لمسی بود. انقلابی که اپل و اچتیسی در سال ۲۰۰۷ با ارائه گوشیهای آیفون و تاچ به بازار تلفن همراه به وجود آوردند، در نهایت تمام تولیدکنندگان دیگر را نیز برای بقا در بازار وارد این بازی کرد. هرچند که این بازی سودآور در اواخر سال ۲۰۰۹ با شکایتهای سریالی تولیدکنندگان از یکدیگر به منظور نقض قوانین همراه شد که معروفترین این دعواها هم میان نوکیا و اپل است که همچنان دو طرف درگیر مشغول به رو کردن اسناد برای یکدیگر هستند!
جدا از ارائه و عرضه گوشیهای متنوع از شرکتهای مختلف در سال گذشته این سال را میتوان به نوعی سال انقلاب در سیستم عاملها، برنامههای کاربردی و جانبی تولیدکنندگان نیز به حساب آورد. حجم فروش و عرضه نرمافزارها در این سال با رشد خیرهکنندهای روبهرو شد. باز هم در این بخش شروع ابتدایی را شرکت اپل با سایت معروف اپل استور خود آغاز کرد. این اقدام اپل و رشد خیرهکننده فروش نرمافزارهایش باعث شد نوکیا که تا پیش از اپل مقدمات فروش محتوا و نرمافزار را در سایت ماش پیگیری میکرد، این سایت را تعطیل کند و Ovi را سریعا جایگزین آن کند، اما با این حال این Ovi کجا و اپل استور کجا!
درحالی که تبعیت از شرکت اپل باعث رنسانس لمسی در بازار تلفن همراه شد، اما این شرکت آمریکایی سال گذشته را تنها با عرضه آیفون Gs۳ به پایان برد. با این حال در دو سال گذشته اپل توانست بیش از ۲۰ میلیون گوشی از نسخههای آیفونش را به فروش برساند.
دیگر رقیب آیفون یعنی اچتیسی، اما سال پرتولیدی را داشت. از بین گوشیهای پرفروش، این گوشی در سال گذشته به شکل کلی قابل عرضه در تمام کشورها بود میتوان بهHD۲، Touch۲، Touch Pro۲، Touch Diamond۲، Max ۴G و مجیک و هیرو اشاره کرد که دو گوشی آخری اولین گوشیهای مجهز به سیستم عامل آندروید بودند.
از بین گوشیهای فوق شنیده میشود که HD۲، Diamond۲ و TouchPro۲ سود قابل ملاحظهای را برای این شرکت رقم زدهاند.
فنلاندی پرفروش
نوکیا همانند گذشته به دلیل سهم بیشترش، بیشترین مدلها را طی سال گذشته به بازار عرضه کرد، البته شاید بهتر باشد که جای این دو بیشتر را با هم جابهجا کرد. به هر حال بر اساس آنچه که گفته میشود نخستین لمسی نوکیا یعنی ۵۸۰۰ اکسپرس میوزیک که اواخر سال ۲۰۰۸ معرفی شد با عرضه در سال ۲۰۰۹ درآمد سرشاری را عاید فنلاندیها کرد. به طوری که گفته میشود نوکیا طی ۱۰ ماه ابتدای عرضه این گوشی توانست ماهانه بالغ بر یک و نیم میلیون نسخه از این گوشی را به فروش برساند.
دیگر پرفروش نوکیا در سال گذشته اولین ۸ مگاپیکسلی این شرکت بود. N۸۶ گوشیای بود که با فاصله نه چندان دوری نسبت به N۹۷ به بازار عرضه شد و توانست در کنار N۹۷ یعنی دومین گوشی لمسی نوکیا از توجه موفقی در بین کاربران بازار برخوردار شود. بعد از اقبال بینظیر بازار نسبت به گوشیهای لمسی بود که نوکیاییهایی که تا پیش از این با ترس و لرز وارد بازی گوشیهای لمسی شده بودند تصمیم به حضور جدیتر در این بازار گرفتند. همین امر باعث شد تا در فاصله کوتاهی چند لمسی دیگر را نیز به بازار عرضه کنند.
۵۵۳۰، ۵۲۳۰ و این اواخر هم N۹۷mini در کنار X۶ از دیگر لمسیهای نوکیا در سال ۲۰۰۹ بودند، اما با این حال فقط لمسیهای این شرکت پرفروش نبودند؛ چرا که بر اساس آمارهای جهانی گفته میشود که نوکیا در فروش E۷۲، ۶۶۰۰ و ۶۷۰۰ اسلاید هم موفق بوده است.
در بین سایر گوشیهای پرفروش در سال گذشته نام Omnia و جت سامسونگ هم وجود دارد، البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که این شرکت کرهای به همراه دیگر هموطنش یعنی الجی در سال گذشته توانست مدلهای متنوعی را به بازار ارائه دهد. سامسونگ به تازگی کوربی را با قیمت مناسبی در جهان عرضه کرده که گفته میشود در مقایسه با سایر محصولاتش فروش خوبی داشته است. در کنار سامسونگ الجی نیز به دنبال افزایش سهمش در بازار لمسی است. BL۴۰ جدیدترین لمسی الجی است که هنوز به ایران نیامده است، اما از بین دیگر لمسیها به نظر میرسد اسمارت ویوتی، آرنا و رنویر فروش خوبی داشتهاند. هرچند که به باور عدهای هنوز الجی نتوانسته است سهم شایانی در بازار جهانی بازی کند.
با این حال، باید تا یکی دو ماه دیگر منتظر گزارشهای جهانی پیرامون سهم برندها در بازار جهانی سال ۲۰۰۹ ماند و بعد دقیقتر در این بخش تصمیم گرفت.
پرفروشها در ایران
در ایران اما گوشیهای تلفن همراه ۶۳۰۳ نوکیا، S۵۰۰ سونیاریکسون و KT۶۱۰ الجی و Corby سامسونگ و touch viva اچتیسی به عنوان پرفروشترین گوشیهای تلفن همراه در همین اواخر معرفی شدند.
البته در این بین باید به HD۲ اچتیسی، ۵۸۰۰ نوکیا، کوربی سامسونگ نیز اشاره کرد. ۶۳۰۳ نوکیا که با گارانتی رسمی به بهای ۱۴۸ هزار تومان به فروش رسید توانسته مورد تقاضای مشتریان قرار گیرد.
این گوشی دارای امکاناتی همچون صفحه نمایش TFT با قابلیت نمایش ۱۶ میلیون رنگ، دوربین عکاسی و فیلمبرداری ۱۵/۳ مگاپیکسلی و ارتقای حافظه داخلی تا چهار گیگابایت است.
دو مدل گوشی N۹۷ و N۸۶ نوکیا که با قیمت ۵۲۸ و ۴۰۵ هزار تومان در بازار تلفن همراه به فروش رسید نیز در لیست پرفروشترینهای این برند هستند.
به گفته فروشندگان گوشیهای سونیاریکسون، مدل S۵۰۰ این برند با بهای فروش ۱۲۸ هزار تومان نیز بیشترین تقاضای بازار تلفن همراه را به خود اختصاص داده و در لیست پرفروشترینهای هفته گذشته جا گرفت.
صفحه نمایش TFT، دوربین عکاسی و فیلمبرداری دو مگاپیکسلی و ارتقای حافظه داخلی تا دو گیگابایت از مشخصات فنی مدل فوق به شمار میآید. گوشی W۵۹۵ سونیاریکسون نیز همچنان از مدلهای پرفروش این برند به شمار میآید و با قیمت ۱۸۰ هزار تومان در بازار به فروش رسید.
مدل F۴۸۰ و S۳۶۵۰ Corby سامسونگ نیز به دلیل افزایش تقاضا در لیست گوشیهای پرفروش این برند در ایران قرار دارند.
این دو مدل سامسونگ به ترتیب به بهای ۲۵۹ و ۱۸۲ هزار تومان در بازار تلفن همراه به فروش رسید.
دو مدل گوشی KT۶۱۰ و KS۳۶۰ الجی که در لیست گوشیهای خوشفروش این برند طی هفته گذشته قرار گرفته به ترتیب به بهای ۱۹۸و ۱۶۰هزار تومان در اختیار مشتریان قرار گرفت. touch viva اچتیسی که با قیمت ۲۳۲ هزار تومان در بازار تلفن همراه عرضه میشود، توانسته سهم قابلتوجهی از فروش این برند را در بازار تلفن همراه به خود اختصاص دهد. صفحه نمایشtft با قابلیت نمایش ۶۵۵ هزار و ۳۶ رنگ، دوربین عکاسی و فیلمبرداری دومگاپیکسلی و ارتقای حافظه داخلی توسط مموری کارت microsd از مشخصات فنی گوشی touch viva اچتیسی به شمار میآید. گوشی touch pro۲ هماکنون با گارانتی رسمی با قیمت فروش ۵۸۸ هزار تومان توانسته در لیست پرفروشترینهای این برند جای گیرد.
ارسال نظر