معاون فنی سازمان نقشه‌برداری از راه‌اندازی ۱۱۳ ایستگاه گیرنده ماهواره‌ای در کشور خبر داد و گفت: این در حالی است که به دلیل محدودیت‌های خدمات مخابراتی امکان ارائه اطلاعات به صورت Online و به روز وجود ندارد. هادی واعظی در گفت‌وگو با «مهر» به کاربردی کردن فناوری‌های نوین در سازمان نقشه‌برداری اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه سازمان نقشه برداری تنها ارگان متولی اطلاعات مکانی و تولید نقشه در کشور است از این رو نیاز است تا با به‌کارگیری فناوری‌های روز دنیا در حوزه نقشه‌برداری، برنامه‌های خود را اجرایی کنیم.

وی با تاکید بر اینکه سازمان در این راستا در سال‌های اخیر از حالت آنالوگ به «رقومی» تبدیل شده است، افزود: این امر موجب کاربردی کردن فناوری‌های نوین در تولید نقشه‌ها شده است.

واعظی، نصب گیرنده‌های ماهواره‌ای در ۱۱۳ ایستگاه را از جمله این اقدامات ذکر کرد و اظهار داشت: در حال حاضر ۱۱۳ ایستگاه گیرنده ماهواره‌ای در مناطق مختلف کشور راه‌اندازی کرده‌ایم. این ایستگاه‌ها مجهز به دستگاه‌های خاصی هستند که قادر به مشاهده و ثبت اطلاعات ماهواره‌های GPS به صورت Online هستند. همچنین به دلیل دارا بودن سنسورهای خاصی می‌توانند مسائل هواشناسی و جابه‌جایی‌های زمین را رصد کنند. این اطلاعات در مطالعات لرزه‌نگاری کاربرد دارند.

وی با بیان اینکه این سازمان همواره با محدودیت‌های خدمات مخابراتی مواجه بوده است، ادامه داد: این سازمان قادر است کلیه اطلاعات ایستگاه‌ها را پردازش کند و به صورت online در اختیار کاربران قرار دهد؛ ولی به دلیل محدودیت‌های مخابراتی و پهنای باند با مشکلاتی در این زمینه روبه‌رو هستند.