تله‌کام جدا، الکامپ جدا

بازار دیجیتال- نمایشگاه بین‌المللی تله‌کام در آرامش کامل و بدون کوچک‌ترین حاشیه‌ای وارد دهمین سال برگزاری خود شد. این نمایشگاه بی‌سر وصدا تر از سال‌های گذشته از امروز کار خود را در محل بین‌المللی نمایشگاه‌های تهران آغاز می‌کند.

دهمین نمایشگاه تله کام در فضایی به وسعت تقریبی ۱۶ هزار و ۵۰۰ متر‌مربع در محل دائمی‌نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران از ۳۰ آبان تا سوم آذرماه سال جاری و از ۹ صبح تا ۱۶ بعدازظهر برگزار می‌شود. در این نمایشگاه ۱۵۴ شرکت و واحد تولیدی داخلی و ۴۶ شرکت خارجی یا نمایندگی‌های آنان از ۱۰ کشور جهان آخرین دستاوردهای خود را در زمینه ارتباطات، مخابرات و فناوری اطلاعات در معرض دید کارشناسان و علاقه‌مندان قرار می‌دهند.

به گفته برگزارکنندگان این نمایشگاه شرکت‌های خارجی حاضر درتله کام دهم از کشورهای همچون اسپانیا، امارات متحده عربی، ایتالیا، آلمان، ترکیه، چین، سوئد، فرانسه، فنلاند و هند هستند.

رقابت سخت اپراتورها

نمایشگاه بین‌المللی صنایع مخابرات و اطلاع‌رسانی (ایــران تله کام) در دهمین دوره برگزاری خود اهدافی همچون: عرضه و معرفی آخرین دستاوردها و توانمندی‌های متخصصان کشور و شرکت‌ها و تولید کنندگان داخلی، ارائه و اطلاع‌رسانی در خصوص آخرین دستاوردهای کشورهای خارجی در زمینه صنعت مخابرات، ارتباطات و اطلاع‌رسانی، فراهم آوردن بستر مناسب جهت انتقال فناوری‌های روز به کشور، ایجاد فرصت جهت ارتباط بین خریداران و فروشندگان کالا و خدمات، تشویق و ترغیب تولیدکنندگان برای رقابت پویا و تامین نیازمندی‌های این صنعت در کشور را دنبال می‌کند. یکی از جذابیت‌های تله‌کام که باعث می‌شود هر ساله تعداد زیادی از مراجعه‌کنندگان به این نمایشگاه رجوع کنند، با خبر شدن از خدمات و سرویس‌های جدید اپراتورهای تلفن‌همراه کشورمان است.

امسال نیز رقابت سختی بین دو اپراتور دولتی و خصوصی کشور دیده می‌شود. اپراتور اول کشور یعنی همراه اول به همراه ۲۴ شرکت همکار خود و شرکت مخابرات ایران قرار است، در یک سالن مجزا خدمات و سرویس‌های جدید خود را به علاقه‌مندان خود معرفی کنند. گفته می‌شود در نمایشگاه تلکام ۲۰۰۹ ایران علاوه بر این ۲۴ شرکت همکار و فعال در بخش سرویس‌های ارزش افزوده، چهار دانشگاه امیرکبیر، تهران، تربیت مدرس و پلی تکنیک نیز همراه اپرتور اول هستند. سرویس پرداخت موبایل، آوای انتظار، سرویس خبری موبایل (mobile news)، دریافت مشخصات کالا با سرویس اینترنت تلفن همراه از جمله ۳۰ خدماتی است که این شرکت قرار است در این نمایشگاه معرفی کند.

اما اپراتور زرد رنگ کشور همچون سال گذشته برنامه ویژه‌ای را برای کاربران خود در نظر گرفته است. شرکت ایرانسل امسال قرار است در سالن‌های ۸ و ۹ و غرفه‌های ۳۷، ۳۷A، ۳۷B و غرفه مقابل سالن ۲۷ به استقبال بازدیدکنندگان خود برود.

از جمله خدمات رقابتی که قرار است این اپراتور امسال در نمایشگاه تله‌کام ۲۰۰۹ ارائه کند می‌توان به معرفی وایمکس ایرانسل، سرویس پست چی، عرضه سرویس‌های جدید ویترین ایرانسل، آشنایی با سرویس e شارژ ایرانسل، فراهم کردن امکان رومینگ سیم‌کارت اعتباری و.... اشاره کرد. همچنین این اپراتور غرفه ‌ای را در فضای باز نمایشگاه به آشنایی کاربران با این خدمات و امتحان کردن هر کدام از آنها اختصاص داده است. اما از دیگر شرکت کنندگان در تله کام دهم می‌توان به شرکت مخابرات ایران همراه با زیرمجموعه خود، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات همراه با زیر مجموعه، شرکت‌های همکار ارتباطی مخابرات، برندگان مزایده وایمکس، نشریات فعال در این حوزه و.... اشاره کرد.

تله کام تنها

ایران تله‌کام به عنوان مهم‌ترین رویداد مخابراتی کشورمان در سطحی تخصصی برگزار می‌شود و یکی از اهداف آن حضور، بازدید و تبادل اطلاعات متخصصان، مدیران و کارشناسان بخش‌های دولتی و خصوصی این صنعت است و در کنار آن گروهی نیز برای مشاهده و آشنایی با آخرین فناوری‌ها و تولیدات صنعت مخابرات در نمایشگاه حضور می‌یابند. اما تله‌کام دهم با دوره قبلی خود یک تفاوت اساسی دارد و آن جدایی از الکامپ است. جدایی که به اعتقاد مقامات مخابراتی لازم است و اعتقاد برخی دیگر کار اشتباهی است که باعث دلزدگی و خستگی مراجعه‌کنندگان به این دو نمایشگاه تخصصی می‌شود.

داوود زارعیان، مدیر روابط عمومی ‌شرکت مخابرات ایران در خصوص علت این جدایی می‌گوید: « چون این دو نمایشگاه دو موضوع کاملا جدا داشتند و بازدیدکنندگان آنها نیز متفاوت بود، تصمیم بر این گرفته شد که امسال تله‌کام و الکامپ جدا از یکدیگر برگزار شوند.» زارعیان بر این باور است که از آن جا که بازدیدکنند‌گان تله‌کام بر عکس الکامپ افرادی خاص و تخصصی هستند، از همین جهت برگزاری این دو نمایشگاه با یکدیگر به تله کام لطمه وارد می‌کند.

اما گروهی از کارشناسان این اظهارات را قبول ندارند و بر این باورند که برگزاری این دو نمایشگاه کنارهم هیچ ضربه به یکدیگر وارد نخواهد کرد. این کارشناسان براین باورند که اگر قرار است این دو نمایشگاه جدا از یکدیگر برگزار شوند، باید به طور جدی این جدایی صورت بگیرد، نه به صورتی که بلافاصله بعد از تله‌کام، الکامپ آن هم در یک تاریخ نه چندان مناسب برگزار شود. در واقع شروع شدن الکامپ بدون تاخیر بعد از تله‌کام باعث خستگی مراجعه‌کنندگان شده و این تجربه‌ای می‌شود تا نه، امسال بلکه سال دیگر هم از این دو نمایشگاه استقبال چندانی صورت نگیرد. هر چند قضاوت در خصوص برگزاری دهمین دوره تله‌کام و پانزدهمین دوره از الکامپ زود است، اما آن طور که شواهد نشان می‌دهد گویا امسال نیز قرار نیست که این دو نمایشگاه تخصصی در حوزه آی سی تی کشورمان تجربه خوبی را در کارنامه خود ثبت کنند.