کاهش سه میلیون کیلوگرمی حجم واردات تلویزیون

عکس:‌نگار متین‌نیا

بازار دیجیتال- حجم واردات انواع تلویزیون در شش ماه نخست سال ۸۸ نسبت به مدت مشابه در سال گذشته بیش از سه میلیون کیلو کاهش یافته است.

بر اساس اعلام گمرک جمهوری اسلامی ایران، در شش ماه نخست سال ۱۳۸۸ حجم واردات انواع تلویزیون رنگی و سیاه و سفید در سایزهای مختلف در حدود دو میلیون و ۵۴هزار و ۴۳۸ کیلو گرم بوده است که این حجم واردات ارزش ریالی معادل ۴۴۲میلیارد و ۳۵۷میلیون و ۳۸۳هزار و ۸۵۳ریال و ارزش دلاری معادل ۴۴میلیون و ۷۵۱‌هزار و ۷۳۴ دلار داشته است.

بر اساس این گزارش، حجم واردات انواع تلویزیون در مدت مشابه سال ۱۳۸۷ معادل پنج میلیون و ۷۲‌هزار و ۲۲۱ کیلوگرم بوده است که ارزش ریالی آن ۹۴۲میلیارد و ۳۳۷میلیون و ۶۲‌هزار و ۵۲۱ریال و ارزش دلاری آن، ۱۰۱میلیون و ۹۵۰‌هزار و ۵۵۵ دلار بوده است.

بر اساس اعلام فعالان بازار، علت این موضوع ورود بی‌رویه تلویزیون‌های قاچاقی به بازار و همچنین افزایش حجم تولیدات داخلی بوده است.

محمد صالحی، یکی از فعالان بازار، در این باره می‌گوید، اگرچه حجم تولیدات داخلی نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، اما افزایش میزان قاچاق دلیل موجه‌تری برای حجم واردات تلویزیون از مبادی رسمی است.

انوش میرانی، مسوول یکی از نمایندگی‌های فروش تلویزیون‌های سونی، در این باره می‌گوید، حجم واردات تلویزیون به بازار نسبت به سال گذشته تغییری نکرده است و این موضوع را با نگاه اجمالی به بازار و با توجه به ورود مدل‌های جدید به بازار می‌توان دریافت.

به گفته وی، ارائه چنین آماری از سوی گمرک جمهوری اسلامی نشانگر مسیر هموار ورود کالا از مبادی غیر رسمی است.

ابراهیم درستی، رییس اتحادیه لوازم صوتی و تصویری و لوازم یدکی تهران نیز در این باره می‌گوید، در حال حاضر بخش زیادی از کالاها از نقاط مرزی ایران مانند مرز مریوان، کردستان و... وارد کشور می‌شوند و نمی‌توان منکر وجود کالای قاچاق در بازار بود.

به گفته وی، اتحادیه لوازم صوتی و تصویری پیشنهاد داده است برچسب ویژه‌ای برای کالاهایی که از مبادی رسمی وارد کشور می‌شوند طراحی شود و روی کالاها نصب شود تا به این وسیله کالاهای قاچاقی در بازار شناسایی شوند. اما در این رابطه نیاز به همکاری و مساعدت وزارت بازرگانی و سایر ارگان‌های مربوطه است.

محمد فیروزی، یکی از مسوولان فروش نمایندگی فروش محصولات صوتی و تصویری ال جی نیز در این باره می‌گوید، در اینکه حجم واردات کالای قاچاق طی سال گذشته به کشور افزایش یافته است شکی نیست و کاهش حجم واردات انواع تلویزیون نشان‌دهنده این امر است.

فعالان بازار با اشاره به اینکه مصرف‌کنندگان با خرید کالای بدون گارانتی باعث می‌شوند کالای قاچاق در بازار به راحتی خرید و فروش شود می‌گویند، اگر مصرف‌کنندگان از نمایندگی‌های فروش خرید کنند و کالا را بدون گارانتی یا با گارانتی های بی‌نام و نشان و متفرقه خریداری نکنند اجناس قاچاقی روی دست واردکنندگان یا بهتر بگوییم قاچاقچیان می‌ماند.