موبایل ایرانی
پیگیری عرضه ۲۱درصد سهام ایرانسل در بورس
معاون صدور مجوز سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از پیگیری این سازمان برای عرضه ۲۱درصدی سهام اپراتور ایرانی خارجی امتیان - ایرانسل در بورس خبر داد.
لطفا... سبوحی در گفتوگو با موبنا، اظهار داشت: طبق شرایط پروانه اپراتور دوم تلفن همراه کشور، ۲۱درصد سهام اپراتور ایرانی خارجی امتیان- ایرانسل سه سال از زمان لازم اجرا شدن پروانه باید در بازار بورس واگذار شود. وی گفت: تیرماه سال جاری این سه سال تمام میشود و براساس شرایط پروانه سازمان تنظیم مقررات این مساله را پیگیری خواهد کرد. سبوحی با تاکیدبر اینکه اپراتور ایرانی خارجی امتیان - ایرانسل برای عرضه سهام خود هنوز وقت دارد و تخلف نکرده است، ادامه داد: عرضه سهام و ورود به بازار بورس کار سادهای نیست و وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات باید با اپراتور ایرانسل وارد مذاکره شوند. در زمان تدوین پروانه اپراتور دوم تلفن همراه، شریک خارجی ۷۰درصد سهم را داشت که با مخالفت مجلس این سهم به ۴۹درصد کاهش یافت و ۵۱درصد مابقی نیز به شرکای داخلی اختصاص یافت.
اما از آنجایی که پروژه اپراتور دوم با هدف خصوصیسازی در حوزه
تلفن همراه شکل گرفت، مقرر شد که این ۵۱درصد سهم به تنهایی در اختیار شرکای داخلی - بنیاد مستضعفان و صاایران - قرار نگیرد و هر یک از این شرکا ۱۵درصد سهم داشته و ۲۱درصد به بانک ملی ایران برسد و ۴۹درصد سهام این اپراتور نیز در اختیار طرف خارجی (امتیان آفریقای جنوبی) قرارگیرد.
براین اساس، دارندگان این پروانه متعهد شدند که ۲۱درصد سهام آن بعد از دو سال در بورس عرضه شود و به نوعی خصوصیسازی با معنای دقیق آن در این بخش اجرایی شود. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت هشتم که در زمان وی اسناد مزایده اپراتور دوم تلفن همراه کشور تدوین شد گفته بود که طبق پروانه فعالیت اپراتور دوم، باید بعد از دو سال سهام این شرکت به بخش خصوصی واگذار میشد و از زمان دریافت پروانه ایرانسل حدود چهار سال میگذرد و نرفتن این شرکت به بورس نوعی تخلف است.
نزدیک به سه سال از عرضه سیم کارتهای ایرانسل در بازار میگذرد و این اپراتور به گفته مسوولان سازمان تنظیم مقررات حدود ۱۲میلیون و به ادعای خود مسوولان آن بیش از ۱۴میلیون مشترک دارد.
۳۵۰۰ مشترک تلفن ثابت از سرویس پیامک استفاده میکنند
مدیر عامل شرکت مخابرات استان تهران گفت: حدود ۳۵۰۰ مشترک تلفن ثابت از سرویس پیامک این نوع تلفن استفاده میکنند.
محمد روحاللهی با بیان اینکه این تعداد از مشترکان گوشی تلفن ثابت خود را برای استفاده از سرویس پیام کوتاه رجیستر کردهاند، اظهار داشت: متقاضیان این سرویس میتوانند بدون نیاز به تعویض گوشی تلفن خود، از قابلیت اتصال به رایانه برای ارسال و دریافت پیامک استفاده کنند.
وی با بیان اینکه این نرمافزار امکان شبیهسازی گوشی تلفن ثابت مشترک را برای دریافت و ارسال پیام کوتاه فراهم میکند، گفت: هماکنون سرویس پیامک تلفن ثابت در استانهای تهران و آذربایجان شرقی راهاندازی شده است.
روحاللهی در پاسخ به اینکه آیا قطعیهای اخیر شبکه پیام کوتاه تلفن همراه تاثیری بر شبکه پیامک تلفن ثابت هم داشته است، گفت: تاکنون گزارشی در این باره ارسال نشده است و اگر مانعی در ارسال پیامک تلفن ثابت به وجود آمده باید بررسی شود. این سرویس در حال حاضر فقط در بخش تلفن ثابت به تلفن ثابت ارائه میشود و براساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات، تعرفه ارسال پیامک از تلفن ثابت به تلفن ثابت شهری یک پالس معادل ۷/۴۴ریال و بین شهری دو پالس است.
گفته میشود روزانه و به طور متوسط ۶۰۰ پیامک تلفن ثابت از سوی مشترکان تهرانی ارسال میشود. مشترکان برای استفاده از این سرویس میتوانند از طریق گوشی تلفن ثابت، پیامک خود را به کمک شماره ۹۷۱۷۰۰ ارسال کنند.
سروش رسانه MMS انبوه ارسال میکند
مدیرعامل شرکت سروش همراه از ارسال پیام چندرسانهای (MMS) به صورت انبوه توسط این شرکت خبر داد.
پیام گوران در گفتوگو با موبنا عنوان داشت: ارسال انبوه پیام چندرسانهای از جمله اقداماتی است که توسط شرکت سروش رسانه با اپراتورهای تلفن همراه درحال انجام است.
وی با بیان اینکه ارسال MMS هم از طریق شخص به شخص (P to P) و هم از طریق ارسال کاربردی به شخص (A to P) امکانپذیر است، ادامه داد: در ارسال انبوه MMS، ارسال نوع دوم مدنظر است.
گوران با تاکیدبر اینکه برای دریافت MMS انبوه گوشی مشترکان باید دارای تنظیمات فنی خاص باشد، گفت: اما در ارسال و دریافت MMS شخص به شخص، مشترک باید با در نظر گرفتن مفاد قرارداد، نسبت به امضای تعهدنامه اقدام کند.
مدیرعامل شرکت سروش همراه با بیان اینکه ارسال MMS از نوع شخص به شخص برای یک گروه کاربری محدود تعریف شده و ارسال بیش از حد مندرج در قرارداد، اسپم شناخته میشود، خاطرنشان کرد: در این صورت طبق قرارداد اپراتورها با سازمان تنظیم مقررات، این نوع MMSها شناسایی شده و ارتباط مشترک قطع میشود. وی گفت: MMS دارای فیلترینگ بوده و یکی از پارامترهای فیلترینگ آن مربوط به ارسال اسپم از سوی مشترکان است که قابلپیگیری میباشد.
وی درباره فرق ارسال کاربردی پیام چندرسانهای با MMSهای شخص به شخص، ادامه داد: در ارسال کاربردی، امکان ارسال MMS بهصورت انبوه وجود دارد با این شرط که از طریق خود اپراتور یا شرکتهای دارای مجوز اقدام شود که طبیعتا بهصورت محدود خواهد بود.
ارسال نظر