موفق نبودن تعیین خط قرمزها
به اعتقاد یک کارشناس رسانه و فناوری اطلاعات، تعیین چارچوبهای اخلاقی در عرصه وبلاگنویسی، سلیقهای اجرا شدن این اصول را به دنبال دارد و از سویی دیگر نمیتوان وبلاگنویسان را ملزم به رعایت آنها کرد.
محمود اروجزاده، یکی از مدیران سرویسدهنده بلاگ اسکای، در گفتوگو با ایسنا با بیان این که آزاد بودن، مهمترین ویژگی وبلاگهاست، اظهار کرد: وبلاگ یک رسانه شخصی است که بیشتر متکی بر ذهنیت، تجربه، نگاه و عملکرد وبلاگنویس است تا ضوابط و آییننامه.
وی با اشاره به اخلاق وب، در عین حال تاکید کرد: تعیین خط قرمزها با آزادی وبلاگنویسان در تناقض است، چراکه موج اولیه آشنایی افراد با پتانسیلهای وبلاگ، بحثهای غیرقابل پیشبینی زیادی را در وبلاگها به دنبال داشت، اما به تدریج با تنوع وبلاگها، این عرصه به یک تعادل تقریبی رسید. از سویی دیگر اخلاقی نوشتن را باید به خود وبلاگنویسان واگذار کرد که این فضا به تدریج طبیعیتر، پایدارتر، کمهیجانتر و تاثیر گذارتر میشود.
او با بیان این که تا به حال بحث تعیین خط قرمزها موفق نبوده است، یادآور شد: تشکیل انجمنها و گروههای وبلاگی برای گذاشتن چارچوب، اساسنامه و... چندان نتیجه خاصی نداشته است، مگر آنکه اجازه دهیم تا وبلاگنویسان به تدریج و حرفهایتر کار خود را به عنوان یک رسانه انجام دهند تا هنجارهای قابل قبول ایجاد شود. بنابراین واگذاری این بحث به وبلاگنویسان، موجب تعدیل شدن این فضا از لحاظ اخلاقی میشود.
ارسال نظر