ایران اول خاورمیانه و هفتم آسیا شد
بازار دیجیتال - «هیچکس تنها نیست» همان شعاری است که در یک سال اخیر رشد تعداد کاربران تلفن همراه کشورمان و البته تعداد کاربران اپراتور «همراه اول» را گوشزد کرده است.

در حقیقت گسترش خدمات اپراتور دولتی و توسعه فعالیت‌های اپراتور ایرانسل و تالیا و به همراه آنها افزایش تعداد کاربران به دست‌یابی ایران به جایگاه نسبتا مناسبی در میان دیگر کشورها منتهی شده است.
ایران کجاست؟
به‌طور کلی، اما کشور ما در چندسال اخیر جایگاه خوبی را از نظر رشد تعداد کاربران و افزایش ضریب نفوذ تلفن همراه، به خودش اختصاص داده است.
براساس آخرین آمار منتشر شده در دانشنامه آنلاین و یکی‌پدیا، ایران توانسته است به جایگاه اول در میان کشورهای خاورمیانه و هفتم در آسیا دست پیدا کند.
در حقیقت کشور ما با ۴۴/۲۷ میلیون نفر کاربر تا پایان سال ۲۰۰۷ ضریب نفوذ تلفن همراه را به ۴۰درصد رسانده است.
باچنین آمار ایران بیشترین تعداد کاربران تلفن همراه در خاورمیانه را دارد.
بعد از ایران به ترتیب کشورهای عربستان ‌سعودی، عراق، امارات متحده عربی و اردن در جایگاه‌های بعدی پنج کشور برتر خاورمیانه از نظر تعداد کاربران تلفن همراه قرار گرفته‌اند.
عربستان‌سعودی با ضریب نفوذ 89درصدی، دارای 5/21 میلیون کاربر است.
بعد از عربستان، همسایه ما عراق ۸۳/۹ میلیون نفر کاربر و ضریب نفوذ ۳۴درصد در جایگاه سوم قرار دارد.
امارات متحده و اردن هم به ترتیب با 2/7میلیون نفر کاربر و 9/4میلیون کاربر در جایگاه چهارم و پنجم قرار گرفته‌اند.
این در حالی است که امارات متحده عربی در میان دیگر کشورهای خاورمیانه با ۱۵۱درصد ضریب نفوذ بیشترین درصد استفاده از تلفن‌همراه را در اختیار دارد.
در میان کشورهای آسیایی، اما ایران بعد از چین، هند، ژاپن، پاکستان، ترکیه و تایلند در جایگاه هفتم آسیا از نظر تعداد کاربران تلفن‌همراه قرار دارد.
در این میان چین با ۲/۵۶۵میلیون کاربر، هند با ۴/۲۴۲میلیون کاربر و ژاپن با ۳۷/۱۰۱میلیون کاربر رتبه‌های اول تا سوم را در اختیار دارند.
در بین این کشورها ترکیه با ضریب نفوذ 57/86درصد بیشترین میزان استفاده از تلفن‌همراه را دارد.
کشورهای همسایه
در میان کشورهای همسایه ایران، اما کشورهای پاکستان، ترکیه، عراق، امارات متحده عرب و قزاقستان به ترتیب بیشترین تعداد کاربران تلفن‌همراه را دارند.
پاکستان، اما با ۳/۸۰میلیون نفر کاربر و ضریب نفوذ ۷۶/۵۰درصد، وضعیت بهتری در استفاده از تلفن‌همراه نسبت به ایران دارد.
صرف‌نظر از جمعیت هر کشور، اما تنوع خدمات، کیفیت و قیمت آنها عوامل تعیین کننده رشد ضریب نفوذ و تعداد کاربران هستند.
به این ترتیب نزدیک شدن به هر کدام از این عوامل می‌تواند قدم بزرگ‌تری به سمت توسعه خدمات ارتباطی در حوزه تلفن‌همراه باشد.